Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A menyem megmondta, hogy...

A menyem megmondta, hogy szólíthatom a fiam. Ez így rendjén van?

Figyelt kérdés

A múltkor a családi ebéden a menyem megkért, hogy ne hívjam többé a fiam (31) Jocónak, hanem Józsinak, Józsefnek. Köpni, nyelni nem tudtam, nem értettem.Fiam csak bólogatott. Az eset után odajött anyósom és mondta, hogy Őt már régebben megkérte erre, de annyival intézte el a dolgot, hogy abban a kis időben ami neki még hátra van, úgy hívja az unokáját, ahogy ő akarja, ha nem gond...

Szegény férjem volt József,Isten nyugosztalja, mindenki Józsinak hívta, ezért lett Jocó a fiam. Mindenki így hívja a fiam, még a barátai is. Életben nem hívtam Józsinak,de konfliktust sem szeretnék.

2021. márc. 15. 11:04
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
71%
Nyilván nincs. De ez egy kamu kérdés.
2021. márc. 15. 11:10
 2/33 anonim ***** válasza:
96%

Kérdezd meg tőle, hogy miért? Nem szereti ha így hivjak?

A kommunikacio fontos dolog.

2021. márc. 15. 11:11
 3/33 anonim ***** válasza:
97%
"Fiam csak bólogatott" - fiadat kérdezd meg, őt zavarja-e a Jocó. Mert lehet, hogy soha nem szerette. Vagy gyerekként még elvolt vele, de most már nem szeretné. Ha neki OK, akkor ne törődj a menyed megjegyzésével. De én is szóltam pl. felnőttként anyámnak, hogy hanyagolja a gyerekkori becenevem, mert egyrészt mindig is utáltam, fiatal felnőttként meg külön gáznak is tartottam. Csak gyerekként ritkán tesz szóvá az ember a szüleinek az ilyesmit.
2021. márc. 15. 11:11
 4/33 anonim ***** válasza:
65%
Hát, ez fura. Szerintem kérdezz rá a fiadnál, és arra is, hogy ezt veled miért a menyednek kell közölnie? Ő talán nem tudja elmondani a saját anyjának, hogy mit szeretne? És mi az, hogy csak bólogat? Hát akkor álljon oda mindenki elé és mondja meg, hogy ezt akarja, ha lehet akkor mostantól hívják így. A feleségének - feltételezem, hogy a menyed a felesége - kell helyette beszélnie? Plusz, szerintem azt is tedd hozzá, hogy a férjedet hívtad/hívtátok így, és neked kellemetlen, meg már így szoktad meg, hát könyörgöm 31 évesen ne akarja már megváltoztatni valaki a becenevét, miközben mindenki, aki ismeri így hívja.
2021. márc. 15. 11:12
 5/33 anonim ***** válasza:
65%

Mi a baj a Jocóval?

Ha a nagy nyilvánosság előtt Angyalbögyörőmnek neveznéd, az lehetne röhejes, de a Jocó?

Amúgy én sem hiszem, hogy a kérdés valós.

2021. márc. 15. 11:13
 6/33 anonim ***** válasza:
71%
3-assal értek egyet.
2021. márc. 15. 11:14
 7/33 anonim ***** válasza:
83%

"Életben nem hívtam Józsinak,de konfliktust sem szeretnék."

Ritka nagy hülye vagy, hogy ehhez kérdést kellett kiírnod, ahelyett, hogy 2 mondattal elintézted volna!

De a fiad is az!

2021. márc. 15. 11:17
 8/33 anonim ***** válasza:
77%
Fiad gyáva volt közölni, de ha bólogatott, akkor gondolom egyetért. Tartsd tiszteletben a kérését, még ha nem is ő kérte.
2021. márc. 15. 11:35
 9/33 anonim ***** válasza:
93%
Közvetítő kellett fiadnak ahhoz hogy ezt tudomásodra hozza? Eddig sose volt erre alkalom? Ez fura.
2021. márc. 15. 11:38
 10/33 anonim ***** válasza:
77%

Ha én valamire bologatok akkor azzal egyetértek

Szólítd úgy ahogy kérték

2021. márc. 15. 11:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!