Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan hívjam fel a fiam...

Hogyan hívjam fel a fiam figyelmét arra, hogy a menyem keveset foglalkozik a gyerekükkel?

Figyelt kérdés

Már születése óta ez van. Még szopott a kicsi, amikor elkezdett nyelvet tanulni, aztán 2 évesen bölcsibe adta hogy visszamehessen dolgozni, pedig anyagilag semmi oka nem volt rá.

Ugyanúgy eljár a barátnőivel moziba, bevásárolgatni, most hétvégén meg lánybúcsúba megy.

Szívesen vagyok az unokámmal és örülök neki, hogy néha rám bízzák, de ez már túlzás.

Hogyan beszéljek erről a fiammal?

2014. júl. 26. 10:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/92 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem a fiad tisztában van ezzel. Te meg szerintem rohadtul ne szóljál bele. Kotnyeles anyós
2014. júl. 26. 10:25
 2/92 anonim ***** válasza:
92%

Neked ez miért probléma, ha nekik ez így jó? Én teljesen jó irányvonalnak látom, hogy a menyed a szülés után is tett a továbbhaladásért, 3 év otthonmaradás helyett pedig 2 év nem a világ vége azért. Nyugatabbra kicsit fél-1 év után mennek vissza a nők dolgozni, és tádááám erősen jobban képzett és szervezett a társadalom, mint Magyarországon. Tehát erős túlzás lenne kijelenteni, hogy a bölcsi nem jó a gyermekeknek.

Nem tudom, milyen gyakran jár el szórakozni, de mondjuk heti 1 alkalom még bőven belefér. Ha te nem akarod túl sűrűn elvállalni az unokád felügyeletét, azt megbeszélheted velük, de egyébként az életstílusokhoz semmi közöd.

3/92 anonim ***** válasza:
93%
A felsorolt dolgok mellett siman lehet eleget foglalkozni a gyerekkel. Nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg.
 4/92 anonim ***** válasza:
82%

Ez egy fullkamu kérdés. 1. senki sem ennyire körültekintően hülye, mégha anyós is. 2. túl specifikusan van megfogalmazva, és csak jó dolgok vannak benne (pl. nem félév után ment vissza a meny dolgozni, hanem mint egy ember, 2 év után:D)

Vagy: a meny tette fel a kérdést:)

2014. júl. 26. 10:31
 5/92 anonim ***** válasza:
94%

Nem foglalkozik ettől keveset, legalább nem egy depressziós otthon ülő, nyafogós nő lesz belőle, hanem boldog és kiegyensúlyozott - ami a gyereknek is jobb!

Ha gond neked mindig elvállalni, akkor azt mondd; majd megoldják máshogy, gondolom van másik nagymama, bébiszitter, stb. is.

De ne a nőt hibáztasd!

2014. júl. 26. 10:32
 6/92 anonim ***** válasza:
96%
Amúgy szerintem is vagy kamu, vagy az anyuka tette fel a kérdést, burkolt anyós-szidásnak. Mivel direkt úgy van megfogalmazva, hogy az anyát tünteti fel jó színben, és az anyóst rosszban.
2014. júl. 26. 10:34
 7/92 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy egy anyának lánybúcsúban a helye.

És igenis pár évre félre kéne tennie a saját érdekeit, ha már gyereket vállalt.

2014. júl. 26. 10:36
 8/92 anonim ***** válasza:
94%
Ha bajod van a menyed viselkedésével, akkor neki mondd meg, a szemébe, ne pedig a háta mögött, mert lehet úgy fog lejönni, hogy uszítod a fiadat ellene. Amúgy meg ha nekik így jó, akkor nem kellene beleszólni. Az ő életük. Ha neked se jelent problémát, hogy az unokádra vigyázz, akkor nem tudom mi a gond. ha meg másoktól hallja vissza a menyed, miket mondasz rá a háta mögött, akkor meg az lesz a bajod, ha nem viszi az unokát hozzád.......ők se szólnak bele gondolom, hogy te mikor mit csinálsz, úgyhogy szerintem ne a menyed programjait lesd!
2014. júl. 26. 10:37
 9/92 A kérdező kommentje:

"Jó színben"??? Hát szerintem egy jó anyát egész máshogy kell jellemezni.

Ráadásul főzni sem tud rendesen, bár ezen már többé-kevésbé túllendültem.

Már babakorától eljár a barátnőivel, nem csak amióta nagyobb.

2014. júl. 26. 10:38
 10/92 anonim ***** válasza:
89%
jaj fogd már be! ha nem akarsz a gyerekre vigyázni mond meg nekik. majd a fiad otthon marad a gyerekével.. érdekes h az nem zavar h nem a fiad foglalkozik vele amikor az anyuka elmegy?
2014. júl. 26. 10:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!