Hogyan hívjam fel a fiam figyelmét arra, hogy a menyem keveset foglalkozik a gyerekükkel?
Már születése óta ez van. Még szopott a kicsi, amikor elkezdett nyelvet tanulni, aztán 2 évesen bölcsibe adta hogy visszamehessen dolgozni, pedig anyagilag semmi oka nem volt rá.
Ugyanúgy eljár a barátnőivel moziba, bevásárolgatni, most hétvégén meg lánybúcsúba megy.
Szívesen vagyok az unokámmal és örülök neki, hogy néha rám bízzák, de ez már túlzás.
Hogyan beszéljek erről a fiammal?
Neked ez miért probléma, ha nekik ez így jó? Én teljesen jó irányvonalnak látom, hogy a menyed a szülés után is tett a továbbhaladásért, 3 év otthonmaradás helyett pedig 2 év nem a világ vége azért. Nyugatabbra kicsit fél-1 év után mennek vissza a nők dolgozni, és tádááám erősen jobban képzett és szervezett a társadalom, mint Magyarországon. Tehát erős túlzás lenne kijelenteni, hogy a bölcsi nem jó a gyermekeknek.
Nem tudom, milyen gyakran jár el szórakozni, de mondjuk heti 1 alkalom még bőven belefér. Ha te nem akarod túl sűrűn elvállalni az unokád felügyeletét, azt megbeszélheted velük, de egyébként az életstílusokhoz semmi közöd.
Ez egy fullkamu kérdés. 1. senki sem ennyire körültekintően hülye, mégha anyós is. 2. túl specifikusan van megfogalmazva, és csak jó dolgok vannak benne (pl. nem félév után ment vissza a meny dolgozni, hanem mint egy ember, 2 év után:D)
Vagy: a meny tette fel a kérdést:)
Nem foglalkozik ettől keveset, legalább nem egy depressziós otthon ülő, nyafogós nő lesz belőle, hanem boldog és kiegyensúlyozott - ami a gyereknek is jobb!
Ha gond neked mindig elvállalni, akkor azt mondd; majd megoldják máshogy, gondolom van másik nagymama, bébiszitter, stb. is.
De ne a nőt hibáztasd!
Nem hiszem, hogy egy anyának lánybúcsúban a helye.
És igenis pár évre félre kéne tennie a saját érdekeit, ha már gyereket vállalt.
"Jó színben"??? Hát szerintem egy jó anyát egész máshogy kell jellemezni.
Ráadásul főzni sem tud rendesen, bár ezen már többé-kevésbé túllendültem.
Már babakorától eljár a barátnőivel, nem csak amióta nagyobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!