Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A menyem megmondta, hogy...

A menyem megmondta, hogy szólíthatom a fiam. Ez így rendjén van?

Figyelt kérdés

A múltkor a családi ebéden a menyem megkért, hogy ne hívjam többé a fiam (31) Jocónak, hanem Józsinak, Józsefnek. Köpni, nyelni nem tudtam, nem értettem.Fiam csak bólogatott. Az eset után odajött anyósom és mondta, hogy Őt már régebben megkérte erre, de annyival intézte el a dolgot, hogy abban a kis időben ami neki még hátra van, úgy hívja az unokáját, ahogy ő akarja, ha nem gond...

Szegény férjem volt József,Isten nyugosztalja, mindenki Józsinak hívta, ezért lett Jocó a fiam. Mindenki így hívja a fiam, még a barátai is. Életben nem hívtam Józsinak,de konfliktust sem szeretnék.

2021. márc. 15. 11:04
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
62%
És mi történik ha Jocónak hívod? Mit tud csinálni a menyed? Ne is foglalkozz vele. Az én férjem is József, de családon belül mindenkinek Jocó. Semmi baja nincs ezzel a megszólítással.
2021. márc. 15. 11:45
 12/33 anonim ***** válasza:
78%

Kicsit off, de ha ennyire nem akartad, hogy a férjed neve legyen, akkor miért adtad neki?

Engem ugyanúgy hívnak, mint az anyukámat, de egész életemben utáltam azt, hogy ő a "nagyXy" én meg a "kisxy" akkor már miért nem kaphattam külön nevet?

2021. márc. 15. 11:54
 13/33 anonim ***** válasza:
66%

Leszarnám hogy a menyem mit akar, hogy szólítsam a fiamat. Úgy fogom szólítani ahogy megszokta a fiam, és megszoktam én, 31 év alatt.

Az égvilágon semmi köze ehhez.

Ő úgy szólítja ahogy akarja, az engem nem érdekel.

2021. márc. 15. 12:04
 14/33 anonim ***** válasza:
22%
Mit szólna akkor ahhoz, hogy a páromat(Levente) levélkének szólítják :D szerintem nagyon aranyos
2021. márc. 15. 12:13
 15/33 anonim ***** válasza:
66%

Itt valószínűleg annyi történt, hogy a fiad sokat panaszkodott a feleségének, hogy mennyire utálja ahogy szólítjátok, csak nem akart konfliktust a családdal. A felesége meg vagy megunta ezt hallgatni, vagy csak segíteni akart, vagy is-is, ezért kért meg ő titeket.

Szerintem ez nem egy teljesíthetetlen kérés, ha már saját nevet nem kaphatott.

2021. márc. 15. 12:15
 16/33 anonim ***** válasza:
68%
3# es ha így van annak a fiúnak nincs szája? A nője a magyarhangja vagy mi?
2021. márc. 15. 12:51
 17/33 anonim ***** válasza:
41%

A fiad gyáva, te meg megalkuvó.

Ha ezt tőlem kérte volna a csaj, kb kiröhögöm, mert idióta.

2021. márc. 15. 13:53
 18/33 anonim ***** válasza:
68%
3-as vagyok: na igen, ez más kérdés. De lehet, hogy a fiúnak kellemetlen ezt felhozni az anyjának. Vagy egyszerűen "anyuci-pici-fia". Ha így van, az elég gáz, de lehet így.
2021. márc. 15. 13:53
 19/33 anonim ***** válasza:
68%

Én is azt tudom tippelni, hogy a fiad is ezt akarja, csak nincsen szája hogy önállóan elmondja.

Ezért nem kell ugyanazt a nevet adni a gyereknek mint a szülőnek. Sokakat zavar felnőttként, hogy ők a Jocók, miközben lehetne felnőttes nevük is, ha kaptak volna saját nevet.

2021. márc. 15. 14:06
 20/33 anonim ***** válasza:
83%
Nekünk volt hasonló történetünk. Apukám az a típus, aki soha nem meri megmondani, hogyha baja van valamivel, úgyhogy anyukám szokott "kiállni" érte. így történt, hogy nagymamám évekig mesélte, hogy anyum mennyire megbántotta, mikor megkérte, hogy a Gabit Gábornak kell hívnia. (Amúgy elég gyakran Gabi-zta tovább).
2021. márc. 15. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!