Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megteheti apám, hogy még...

Megteheti apám, hogy még életében mindent odaad az új házasságából született gyerekeinek és nekem nem marad semmi, és szerintetek is poftalanul viselkedik?

Figyelt kérdés
2 éves voltam amikor Anyámék elváltak, Apám a kötelező jellegű minimális gyerektartáson kívül semmit nem adott, és nem látogatott soha (ebben Anyám nem akadályozta volna, ő nem keresett, Anyám meg nem erőltette). Újraházasodott, abból a házasságból született 2 gyereke. Ők mindent megkaptak, lakás, kocsi, stb, mi meg éltünk Anyám óvónői fizetéséből, meg a Nagyanyám kisnyugdíjából. Most, több mint 35 év után megkeresett, mert a gyerekei külföldön élnek, ő meg rákos beteg, nem tudja meddig él még találkozzunk, stb. Nehezen, de belementem (facebookon talált meg). Elég kellemetlen volt az egész, de megemlítette, hogy már mindent a féltestvéreimre íratott (saját bevallása szerinte ez egy kádárkocka a velencei tónál, meg egy vidéki belvárosi lakás, amiben jelenleg is lakik a feleségével, plusz még egy telek valahol a Dunakanyarban), de ennek ellenére örülne, ha számíthatna rám idős korára. Amikor mondtam, hogy bocsánat, de én is 200km-re élek tőle, egész életemben ha úgy veszem kisemmizett, azzal jött, hogy amikor elmúltam 18 miért nem kerestem, és szülőtartással fenyegetőzött, mert kevés a nyugdíja. Megteheti, hogy engem mindenből kizár(t) és még ő követelőzik, arra hivatkozva, hogy ő fizette a gyerektartást (ami gyakran nevetséges összeg volt mert vállalkozóként sokszor 4 órás minimálbérre jelenette be magát), és nekem nincs családom ezért ráérnék őt támogatni, mert nem a családos külföldön élő féltestvérimet akarja ezzel terhelni?

2022. aug. 30. 14:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
96%

Kicsit más háttérsztorival, de érintett vagyok. Jogilag megteheti, de:

1) Méltatlanságra lehet hivatkozni, és talán az, hogy 35 évig egyáltalán nem tartott veled kapcsolatot annak számít; alapvetően bántalmazás, súlyos elhanyagolás, elhagyás esetén szokták ezt megítélni.

2) Olyan nincs, hogy csak az egyik gyereke ellen indít szülőtartási pert - ha szülőtartási pert indít, akkor minden gyerek anyagi és családi helyzetét vizsgálják, és az alapján ítélnek; ebben az esetben én úgy gondolom a te javadra (mármint a külföldön élő féltestvéreid gyaníthatóan jobban állnak anyagilag + hogy a te életedben egyáltalán nem vett részt).

De első körben azt vizsgálják, hogy ő és a felesége teljes bevétele mellett valóban rászorul-e bármi plusz bevételre, azt nem ő dönti el, hogy szüksége van-e szülőtartásra.

Szakíts meg vele minden kapcsolatot és egyeztess egy ügyvéddel, ha szerinted komoly részéről az elhatározás, hogy szülőtartási pert indítana ellened. A mi ügyvédünk szerint nem eszik olyan forrón a kását, könnyen fenyegetőznek ezzel emberek zsarolásként, de nem teszik meg, mert azért ez nem olyan egyszerű, hogy írok egy levelet és holnaptól fizet a gyerek, hosszas és nyűgös a procedúra, és a perelő fél fizeti a költségeket ha a bíróság nem a javára dönt.

2022. aug. 30. 15:12
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Jogilag simán.
2022. aug. 30. 15:14
 13/23 anonim ***** válasza:
98%

Támogassák azok, akikre a vagyonát ráhagyta, ill. akik élvezték, mint pl. a mostani felesége. Ha hagyta, hogy anyuci életében ne dolgozzon majd ő eltartja, akkor itt az eredménye. Viselje a következményeit.

Keresni meg nem neked kellett volna egy ilyen apának sem nevezhető lényt. Benne nem volt annyi, hogyha már megcsinált téged, akkor foglalkozzon is veled.

Közöld vele, hogy nemcsak anyádtól vált el anno, hanem tőled is a nem törődömsége miatt. És ezt vésse be jól az idióta koponyájába. A továbbiakban tartsa el a kényelmes felesége+a gyerekei. Mossák azok a szart alóla, amit megtermel nekik.

2022. aug. 30. 15:24
 14/23 anonim ***** válasza:
94%
Igen, megteheti. Az enyém is ezt csinálja szerintem, ráadásul megjátssza a csodás apukát, a gyerekei nem is tudnak arról, hogy egy gyereket eldobott, azt nem vallja be nekik!
2022. aug. 30. 15:43
 15/23 anonim ***** válasza:
83%

14 vagyok. Bocs, csak a kérdést olvastam el és utána a teljes leírást.

Hát az eszem megáll...na, ha nem tudnám, hogy milyen férgek nevezik magukat embernek, így most sincs min csodálkozni...de én a helyedben leköptem volna azt a rohadékot, bele az arcába, és még egypár dolgot, de azt már nem írom le mert kitiltanak. Nehogy ápold egy percig is azt a férget, nem lehetsz annyira csicska!!!

2022. aug. 30. 15:46
 16/23 anonim ***** válasza:
98%
Hű majdnem ilyen sztorim van, csak a szulotartassal való fenyegetőzés maradt ki, csak utalgatás sírás formájában, hogy de rosszul él (megjegyzem szeretnék én is olyan "rosszul" élni). Nem is értem mit gondolnak ezek az emberek, évtizedekig sz.rtak ránk, nekünk gyakorlatilag idegenek, azt hiszik majd most kihúzzuk őket a kakábol (szó szerint és átvitt értelemben is). Pedig azt hittem elég egyedi a történetem...Látom sajnos nem. Nálunk azzal magyarázta, hogy Anyám tiltott el tőle, amiről én tudom, hogy nem igaz, arra meg, hogy akkor miért nem fordult a hatósághoz, az volt a válasz hogy az én érdekemben. Aha persze.
2022. aug. 30. 16:06
 17/23 anonim ***** válasza:
98%
16-os vagyok még. Aztán végül kövi alkalommal kinyögte, hogy akart a fene egy lány miatt Budapestről Debrecenbe járkálni. Mondtam akkor legyél boldog a fiaiddal, az unokáiddal és hagyjál békén továbbra is.
2022. aug. 30. 16:15
 18/23 anonim ***** válasza:
97%
16*és mit mondott mikor eszt mondtad neki??és van képük az ilyenek apának hivatni magukat,mondjuk mindig ez van hogy öregedéskor jut eszükbe hogy van egy másik gyerek is,én biztos hogy mindent elmondanék neki ami a csövön ki fér utàna elküldeném azokhoz akiket felnevelt és megmondanàm hogy felejtsék el
2022. aug. 30. 16:38
 19/23 anonim ***** válasza:
95%
Hű...Nekem kicsit annyiban más a sztorim, hogy tudom Anyámék (Anyám és a Nagyszüleim) vastagon benne voltak, hogy ne találkozzunk, de igaz, hogy Apám se törte magát ketté a nagy igyekezetben. Én is kicsi voltam amikor elváltak, mert terhes lett tőle a jelenlegi felesége, nem emlékszem rá. Most 24 év után keresett meg, elmentem hozzájuk, feszengős volt a dolog, bár igyekeztek kedvesek lenni. Nem tudom, hogyan tovább, vagy van-e ennek értelme egyáltalán (kínos múltbeli témákat kerülte, és kb az "időjárásról" beszélgettünk, és ők is messze laknak tőlem 2 óra vonatozás, szóval nem lehet csak úgy fél órára összefutni).Mindenesetre remélem nem valami ilyenre fog kifutni a dolog...
2022. aug. 31. 10:23
 20/23 anonim ***** válasza:
95%

"Ha a halálát megelőző 10 éven belül adta a gyerekeinek az ingatlanokat, akkor a köteles részbe beletartoznak"

Igen ez így van, így kötelesrész jár Neked. Egy ügyvédet kérdezz meg ( van ingyenes jogsegély is). Lehet,hogy még bonyolultabb a dolog, de elmondja mire számíthatsz.

2022. aug. 31. 13:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!