Megteheti apám, hogy még életében mindent odaad az új házasságából született gyerekeinek és nekem nem marad semmi, és szerintetek is poftalanul viselkedik?
Megteheti, ahogy te is megteheted, hogy beintesz egy nagyot.
Kicsit hasonló helyzetben voltam, velem az apai nagyapám volt ilyen (apám nem nevelt fel). Gazdag ember volt, aztán öregkorában előkerült, hogy hát mégis én vagyok a vérszerinti unokája, tartsuk a kapcsolatot. Hát még mit nem.
Megteheti.
Nem, nem erdemtelen a szulotartasra, hiszen fizette a tartasdijat.
Igen, perelhet erte. A "problema" az, hogy 1, a szulotartas akkor jár, ha önhibáján kívül képtlen magát a szülő eltartani, és 2, a lényegesebb, hogy csak minden gyerekre vonatkoztatva igényelhető és ítélhető meg, olyan nincs, hogy van 3 gyerek és abból 1 fizessen.
Megteheti, de ez nem olyan egyszerű. Ha pl. ajándékozási szerződéssel adja át, akkor ha 10 éven belül hal meg, akkor az ajándékozott vagyontárgy is a hagyaték része.
Ha apukád meghal, akkor mindenképp érdemes ügyvédhez fordulnod, hátha valamit vissza tud szerezni a vagyonból.
Szülőtartást a történtek után nem követelhet (vagyis követelhet, de biztos nem ítélnek meg).
Jelenleg 3 gyereke van, a másik 2 nálad jobb anyagi helyzetben, szóval csak felejtsd el ezt az embert. Bizonyára a másik 2 már hátat fordított neki.
Még az is lehet, hogy még mindig az apádé a 2 ingatlan, csak hazudozik.
Ha a halálát megelőző 10 éven belül adta a gyerekeinek az ingatlanokat, akkor a köteles részbe beletartoznak
Egyéb esetben sajnos, neked nem jár azokból semmi.
Ami a szülő tartást illeti, nem perelhet csak téged, az összes gyerekre hárul ez a felelősség. Igy pedig nyert ügyed van, hiszen ha a másik gyerekeinek ingatlant adományozott, nincs az a bíróság, ami ne azokra hárítaná a szülő tartást (mar ha egyáltalán jogosult rá)
Had pereljen, ebből nem valószínű, hogy jól fog kijönni. Aztán fizetnie kell a járulékos költségeket is.
Középső ujj neki az elmúlt évtizedekért, aztán csináljon, amit akar. Minden tettnek vannak következményei. Most majd megtanulja. Nem érdemes jobbra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!