Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell kiborulnia az...

Miért kell kiborulnia az anyámnak, ha véletlenül idegennyelven válaszolok?

Figyelt kérdés

A magyaron kívül beszélek spanyolul és angolul is. Sorozatokat, filmeket már nem tudom mikor néztem utoljára nem spanyolul, vagy angolul, de az annyira nem befolyásolta a beszédemet random szituációkban. Vannak bizonyos hobbijaim, amikkel kapcsolatban információkat, tippeket mindig valamelyik idegennyelven keresem meg. Ha egy ilyen hobbimmal vagyok elfoglalva akkor rendszerint azon az idegennyelven gondolkodom fejben, amelyiken keresztül több információt tanultam meg az adott dologról. Például ami leggyakrabban problémát okoz, az az, hogy szeretek Simsben építeni, a különböző trükköket, praktikákat angol nyelvű videókból tanultam, ezért teljesen angolul gondolkodom, ha a Simsben építek. Ha ilyenkor szól valaki hozzám, annak reflex szerűen angolul válaszokat. És a szüleim esetében is előfordul. Ők viszont nem beszélnek idegennyelveket. Anyu pedig mindig veszekedést csinál abból, hogy miért bem magyarul válaszoltam, amikor éppen elmélyülten csináltam valamit, amit idegennyelvű videók alapján tanultam, vagy éppen kifejezetten videót néztem. És teljesen meg van sértődve,hogy én ezt lenézésből, meg felvágásból csinálom, holott egyébként nagyon nem, csak erre van ráállva az agyam. Ő meg ettől teljesen ki va borulva, kiabál, olyanokat vág a fejemhez, hogy lehet, hogy én beszélek angolul/spanyolul, de ő legalább nem egoista/életképtelen/bunkó/egyéb sértő jelzők.

Nyugodt pillanatokban már számtalanszor elmondtam neki, hogy nem direkt csinálom, akko úgy tűnik, mintha megértené. Aztán ha megint megtörténik a szituáció, akkor ordít ugyanúgy.

Holott ha az első mondatom után szóvátenné normálisan, hogy ő ezt nem érti, az bőven elég lenne, hogy észrevegyem, hogy hoppá...

Miért kell neki az ilyen szituációkon ennyire nagyon kiborulni?

2022. aug. 22. 16:54
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
89%
Az nem lehetséges, hogy mindenkinek máshogy működik az agya? Van, akinek gyorsan kapcsol, van, akinek lassan?
2022. aug. 22. 17:26
 12/47 anonim ***** válasza:
37%
Lesz még pár kellemetlen élményed, aztán egy idő után elég lesz hogy nyílik a szobád ajtaja és visszazökkensz azonnal a magyarba.
2022. aug. 22. 17:40
 13/47 anonim ***** válasza:
42%
Was makoksz?
2022. aug. 22. 17:54
 14/47 anonim ***** válasza:
36%
Ezt a f_szságot max azzal tudod megetetni, aki nem beszél semmilyen idegen nyelven. Bár látod még anyád is átlát rajtad.
2022. aug. 22. 17:54
 15/47 anonim ***** válasza:
36%
Csak kifogás, hogy nem tudsz magyarul válaszolni. Hallod hogy magyarul beszélnek hozzád, válaszolj is magyarul.
2022. aug. 22. 17:56
 16/47 anonim ***** válasza:
36%
Mi a jó neked abban, hogy idejössz hazudozni? Ilyen előfordulhat, talán, néha, egyszer-egyszer. De hogy rendszeresen "véletlenül" idegennyelven szólsz anyádhoz, az egy ótvaros nagy kamu.
2022. aug. 22. 17:59
 17/47 anonim ***** válasza:
71%
De buták vagytok. Azért, mert veletek nem fordul elő, mással sem?
2022. aug. 22. 18:00
 18/47 anonim ***** válasza:
95%
A kérdésedre válaszolva csak konkrétan: mert zavarja
2022. aug. 22. 18:09
 19/47 anonim ***** válasza:
23%
Mert így nincs meg a fölényes érzése, mivel okosabb vagy nála.
2022. aug. 22. 18:14
 20/47 A kérdező kommentje:
Bruh, miért csinálnám direkt? Előre eltervezetten nem tudom, hogy mikor fog valaki több óra csend után random hozzám szólni, miközben nagy elmélyülten csinálok valamit, csak és kizárólag arra az egy dologra koncentrálva.
2022. aug. 22. 18:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!