Zavarna, ha a gyereketek gimnázium után inkább dolgozna egy évet mielőtt tovább tanul?
Jelenleg nálam ez a helyzet. Most érettségiztem le, egyetemre nem vettek fel (nem is akartam amúgy), és most jelenleg pontos tervem még nincsen hogy mit szeretnék majd, csak nagyjából.
Viszont eléggé zavar, hogy nincsen pénzem. A hobbim is elég drága, amihez kéne új felszerelés, új telefon is kéne mert a mostanim mindig lemerül, szeretnék új videókártyát is a gépembe stb. Ezek így együtt szerintem lennének több mint 1 millió forintba, ezt a szülők valószínűleg már nem finanszíroznák, és el sem várom tőlük. Épp ezért nem akarok megint beüli valahova úgy hogy több évig nem lesz pénzem, csak ha megvettem ezeket a dolgokat.
Ti mit szólnátok hozzá, ha a gyereketek ezt szeretné?
"Gimnázium után egy felnőtt ember azt kezd az életével, amit akar. A szülő pedig jobban teszi, ha nem zaklatja őt."
Igen, feltéve, ha nem a szülőnél lakik és nem a szülő tartja el.
Tudod, a felnőtt ember saját maga finanszírozza a lakhatását és életét. Amíg anyuci és apuci, addig nem felnőtt.
Most miért köttök bele a kérdezőbe? Értem én, hogy jól esik levezetni a frusztrációt, kicsit kiélni azt a fő "érdemeteket", hogy titeket hamarabb nyomtak világra, de mi a bánatot segít ez a kérdésen? Ti nem így csinálnátok az apja helyében. És? Világosan leírta a kérdező, hogy a nővére gimi után dolgozott, mégis eltartotta az apja. Feltételezhető, hogy apuka nem fog kettős mércézni, hogy hát gyerekem, a testvéredet fullosan eltartottam öt évig úgy, hogy melózott, de téged nem vagyok hajlandó egy évig sem!
Maradjunk már a kérdező által leírtak valóságában, ne a saját "nyomorunkat" ventiláljuk ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!