Zavarna, ha a gyereketek gimnázium után inkább dolgozna egy évet mielőtt tovább tanul?
Jelenleg nálam ez a helyzet. Most érettségiztem le, egyetemre nem vettek fel (nem is akartam amúgy), és most jelenleg pontos tervem még nincsen hogy mit szeretnék majd, csak nagyjából.
Viszont eléggé zavar, hogy nincsen pénzem. A hobbim is elég drága, amihez kéne új felszerelés, új telefon is kéne mert a mostanim mindig lemerül, szeretnék új videókártyát is a gépembe stb. Ezek így együtt szerintem lennének több mint 1 millió forintba, ezt a szülők valószínűleg már nem finanszíroznák, és el sem várom tőlük. Épp ezért nem akarok megint beüli valahova úgy hogy több évig nem lesz pénzem, csak ha megvettem ezeket a dolgokat.
Ti mit szólnátok hozzá, ha a gyereketek ezt szeretné?
"Az nem indok az élősködésre"
Szerintem aki dolgozik, az nem élősködik, és az apja nem akarja elfogadni, hogy beszálljanak a rezsibe, az én szüleim is ilyenek, pedig nem gazdagok, már nem élek velük, de nem szeretnek elfogadni semmilyen támogatást, ha kifizetnek nekem valamit, nem fogadják el, ha kifizetem utána, úgyhogy trükköznöm kell, hogy másképp viszonozzam a szívességet, amit nem utasíthatnak vissza. Vannak ilyen emberek, ők valószínűleg azért ilyenek, mert nagy szegénységből küzdötték fel magukat, akkor sem volt segítségük, és szégyellik elfogadni, gondolom, arra a nélkülöző időszakra emlékezteti őket, amikor még rászorultak.
Bruh, az első pár válaszoló.... A kérdező megírta, hogy nem vették fel egyetemre, nem csak hobbiból kihagyna egy évet. Most mit csináljon? Kezdjen el egy szakmát, amit egy év alatt be se tud fejezni valószínűleg? Vagy üljön otthon random oszt ennyi? Ilyen helyzetben nem tetszik-nem tetszik kérdés a dolog. Mit lehet csinálni ha nem tetszik? Attól még ugyanúgy nem vették fel. Ne ítélkezzünk már elsőre. Full kitűnő volt osztálytársaim, akár 90% feletti emelt érettségivel is jártak úgy idén, hogy pont nem indult a szak ahová jelentkeztek, és igen, volt aki mind a három jelentkezési helyről így csúszott le.
Kérdező! Ha anyagi gond nincs, meg tényleg apukád tart el mindenkit, akkor nem hiszem, hogy bánná. Max beszállsz valamivel a költségekbe, ha a mostani változások miatt mégsem jó a rezsi miatt a helyzet. Meg tényleg, ha zavarja, ha nem, nem igazán tudsz változtatni a helyzeten.
Azért zavarna, mert ha most abbahagyod a tanulást, akkor nehéz lesz újrakezdeni. És terved sincs. Pl. nem azért halasztasz egy évet, mert szeretnél egy évig intenzíven nyelvet tanulni.
Fura érv, hogy addig nem tanulsz, amíg ezeket nem tudod magadnak megvenni. Akkor ennyi erőből, sose folytatod a tanulást, mert mindig lesz valami, amit venni akarsz.
Szerintem tanulj, amíg tudsz, van rá lehetőséged. Mellette is diákmunkázhatsz, hogy legyen saját pénzed.
". A kérdező megírta, hogy nem vették fel egyetemre"
És azt is írta, hogy nem is akarta. Nyilván nem is nagyon készült rá és jövőre sem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!