Átiratnátok a gyereketeket 8 osztályos gimnáziumba?
Lányunk 4. osztályos lesz, kitűnő tanuló, az osztályfőnöke az előző tanév végén javasolta, hogy érdeklődjünk a 8 osztályos gimnáziumi képzés iránt, mert szerinte oda való lenne. Én is támogatnám az ötletet, mert nagyon szorgalmas, eszes kislány, szeret iskolába járni és nagyon nyitott, mindig érdekli mindenféle újdonság. Szabadidejében is sokat olvas, nem csak gyermek olvasmányokat, hanem ismeretterjesztő könyveket is pl. A férjem viszont nem igazán ért egyet velem. Ismer a gimnáziumból néhány tanárt, és azt mondja, hogy az elmondásuk alapján nagyon kemény ez egy 10 éves gyereknek, rengeteget kell tanulniuk otthon is és nem marad idejük gyereknek lenni. Szerinte várjuk meg a 8. osztályt, és akkor majd eldönti a lányunk, hogy ide akar-e jönni. A másik probléma, hogy kislányunk nagyon érzékeny, visszahúzódó természet és nem könnyen illeszkedik közösségbe. Az óvodában sok gond volt ezzel, nem akart játszani, barátkozni a többiekkel, és az iskolában is csak néhány barátja van. Férjem szerint örüljünk neki, hogy ide úgy ahogy, de beilleszkedett és ne tegyük ki megint egy olyan helyzetnek, ahol csupa új emberrel van körülvéve. A gyermeket egyébként megkérdeztük, ő szívesen menne az új iskolába, nagyon lelkes és szeretne sokat tanulni.
Mi a véleményetek, melyik lenne számunkra a jobb megoldás? Akinek esetleg van tapasztalata bármilyen 8 osztályos gimnáziumi képzéssel kapcsolatban, azt is szívesen fogadnánk.
Én is azon a véleményen vagyok hogy miért nem inkább a hat osztályosat próbáljátok meg. Végülis menyi idős, 10-11? Én adnék neki két évet, negyedikig én is kitűnő szorgalmas diák voltam, aztán máshova kerültem és lerontottam minden átlagomat.
12 évesen, hatodikosként már lehet jobban el tudja dönteni akarná e ezt biztosan.
En atiratnam foleg ha a kislany is szeretne. Azt gondolom hogy vannak intellektualis gyerekek, akik igenis szeretnek tanulni, olvasni. A leirtakbol ugy tunik a te kislanyod ilyen, akkor miert kell visszatartani? Tudom manapsag nagy divat lett a szinvolanas iskolak es kulonorak mellett az ellenkezo szemlelet is. "Hadd legyen gyerek a gyerek, nem kell a jo iskola" cimszo alatt ertelemes, magukbol joval tobbet kihozni tudo gyerekek jarnak kevesbe jo iskolakba, tanulni kevesbe szereto gyerekek koze. Nem hiszem hogy rossz szulo az, aki a gyereket tanulasra osztonzi, illetve ha meg van gyozodve a gyerek kepessegirol es szorgalmarol, akkor segit neki ezt
kamatoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!