Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Átiratnátok a gyereketeket 8...

Átiratnátok a gyereketeket 8 osztályos gimnáziumba?

Figyelt kérdés

Lányunk 4. osztályos lesz, kitűnő tanuló, az osztályfőnöke az előző tanév végén javasolta, hogy érdeklődjünk a 8 osztályos gimnáziumi képzés iránt, mert szerinte oda való lenne. Én is támogatnám az ötletet, mert nagyon szorgalmas, eszes kislány, szeret iskolába járni és nagyon nyitott, mindig érdekli mindenféle újdonság. Szabadidejében is sokat olvas, nem csak gyermek olvasmányokat, hanem ismeretterjesztő könyveket is pl. A férjem viszont nem igazán ért egyet velem. Ismer a gimnáziumból néhány tanárt, és azt mondja, hogy az elmondásuk alapján nagyon kemény ez egy 10 éves gyereknek, rengeteget kell tanulniuk otthon is és nem marad idejük gyereknek lenni. Szerinte várjuk meg a 8. osztályt, és akkor majd eldönti a lányunk, hogy ide akar-e jönni. A másik probléma, hogy kislányunk nagyon érzékeny, visszahúzódó természet és nem könnyen illeszkedik közösségbe. Az óvodában sok gond volt ezzel, nem akart játszani, barátkozni a többiekkel, és az iskolában is csak néhány barátja van. Férjem szerint örüljünk neki, hogy ide úgy ahogy, de beilleszkedett és ne tegyük ki megint egy olyan helyzetnek, ahol csupa új emberrel van körülvéve. A gyermeket egyébként megkérdeztük, ő szívesen menne az új iskolába, nagyon lelkes és szeretne sokat tanulni.

Mi a véleményetek, melyik lenne számunkra a jobb megoldás? Akinek esetleg van tapasztalata bármilyen 8 osztályos gimnáziumi képzéssel kapcsolatban, azt is szívesen fogadnánk.

2017. aug. 13. 14:20
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%

" ja és még ez is rossz, hogy általánosban a középiskolai felvételire kell készülni, középiskolában meg az egyetemire; tehát gyakorlatilag az iskolákra készülgetünk föl; ez így meg teljesen rossz. "

Ebben mi a rossz? Én a középiskolaira alig készültem, megcsináltam néhány próba feladatsort és ennyi. Az egyetemre készülés meg az érettségire készülés volt, akkor érettségire készülni is rossz?

2017. aug. 13. 17:47
 32/49 anonim ***** válasza:
68%
30-as:ez csak egy példa volt,ha ne adj Isten ötödikben nem lopná be a szívébe magát ez a tantárgy.Mondjuk át lehet úgy fogalmazni,hogy ha ötödikben úgy érzi,nem ebből fog megélni,nem kell belőle ötösre hajtani.
2017. aug. 13. 17:55
 33/49 anonim ***** válasza:
megnéztem most a suli pedprogramját egy találomra kiválasztott általánoséval együtt, és egyforma az óraszám 5-8-ig...
2017. aug. 13. 18:01
 34/49 anonim ***** válasza:
15%

" és egyforma az óraszám 5-8-ig"

De nem csak az az érdekes, hogy egyforma-e!! A gyerekeink életéről, lelkivilágáról van szó!!! Az Isten szerelmére már, hogy mindig sikerül rosszul kiragadni a lényeget. Na jó, most mosolygok, de csak azért, mert mennyire abszurd már ez a szituáció. Attól, hogy ugyanannyi, attól még sok, mindkét helyen. Amúgy pl van olyan, hogy matektagozat gimiben is, vannak olyanok, ahol pl emelt valamelyik óraszám, amire specializálódott. És mivel a gimikben is megnövelték az óraszámokat, akkor ezáltal az ott mégegy nehezítés.

2017. aug. 13. 18:05
 35/49 anonim ***** válasza:

*"És mivel a gimikben is megnövelték az óraszámokat, akkor ezáltal az ott mégegy nehezítés."

Tehát még az alapóraszámhoz képest növekedett; ott is, ahol alapból is több volt, mert beraktak még pl etikát meg nemtom, mit :D

2017. aug. 13. 18:06
 36/49 anonim ***** válasza:
68%

A saját példámból kiindulva: nyugodtan add be 8 osztályos gimibe, ha ő is akarja.

Annak idején én is nagyon visszahúzódó voltam, nehezen illeszkedtem be, mindemellett jól tanultam. Saját kérésemre mentem át 6 osztályos gimnáziumba 13 évesen, és egy megváltás volt. Nyilván minden gyerek más, de ha értelmes kislány, beszéld meg vele!

2017. aug. 13. 18:27
 37/49 anonim ***** válasza:
76%

18-as válaszoló! Így kell hozzáállni, gratulálok nektek, szülőségből jeles! Ajánlom mindenkinek elolvasni a kommentedet.

A kérdéshez nem tudok érdemben hozzászólni, mert a lányom 5 osztályos gimibe járt, azaz nyelvi előkészítőbe. Csak azért írtam, hogy lapozzatok vissza, ha van kedvetek, így kell gyereket nevelni és hozzááállni a tanulmányaihoz, mint ők. Sok szülő példaképévé válhatna a leírás. Gratulálok! :)

2017. aug. 13. 18:58
 38/49 anonim ***** válasza:
83%

Óóóó, ezt benéztem, vagy azóta töröltek választ.

19-es! Neked ment a gratula!

2017. aug. 13. 19:02
 39/49 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen az eddigi válaszokat, véleményeket mindenkinek, nem gondoltuk, hogy ennyire megosztó lesz a kérdés. A kislányunkat egyébként nem én lelkesítettem fel, elmondtunk neki minden előnyt és hátrányt, ami származhat ebből. Azt is, hogy itt kellene hagynia azt a néhány barátját és egy teljesen új közösségbe beilleszkednie, új követelményekkel, elvárásokkal. Azt mondta, hogy nagyon szeretne sokat tanulni. Már az óvoda utolsó évében is szenvedett egyébként, nagyon menni akart iskolába, mert azt mondta, nem köti le az óvoda. A férjem attól is tart, hogy a gimiben megrémítené, hogy ők mennyivel kisebbek a gimnazistáknál és mégis velük kell egy épületben közlekedniük, mászkálniuk. A kislány volt, hogy arra is panaszkodott, hogy a mostani osztályában a padtársa róla másolja a megoldásokat, vagy hogy "gyerekesek" a többiek. Én azt remélem, hogy a gimiben ilyen gondja nem lenne, és egy jó osztályban ösztönöznék egymást még jobb eredményekre. Nyílt napra mindenképpen elmegyünk majd és elvisszük őt is természetesen.
2017. aug. 13. 19:49
 40/49 anonim ***** válasza:
81%
Ha ez így van, akkor egyértelműen 8 osztályosban a helye. A férjed túlfélti, semmi baja nem lesz abból, hogy nagyobbak is járnak ugyanabba a suliba. Ne törd le a szárnyait, ha ő repülne.
2017. aug. 13. 19:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!