Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Zavarna, ha a gyereketek...

Zavarna, ha a gyereketek gimnázium után inkább dolgozna egy évet mielőtt tovább tanul?

Figyelt kérdés

Jelenleg nálam ez a helyzet. Most érettségiztem le, egyetemre nem vettek fel (nem is akartam amúgy), és most jelenleg pontos tervem még nincsen hogy mit szeretnék majd, csak nagyjából.

Viszont eléggé zavar, hogy nincsen pénzem. A hobbim is elég drága, amihez kéne új felszerelés, új telefon is kéne mert a mostanim mindig lemerül, szeretnék új videókártyát is a gépembe stb. Ezek így együtt szerintem lennének több mint 1 millió forintba, ezt a szülők valószínűleg már nem finanszíroznák, és el sem várom tőlük. Épp ezért nem akarok megint beüli valahova úgy hogy több évig nem lesz pénzem, csak ha megvettem ezeket a dolgokat.

Ti mit szólnátok hozzá, ha a gyereketek ezt szeretné?

2022. aug. 8. 12:09
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
71%
És csak úgy mellékesen: aki felnőtt, azt nem apu-anyu pénzeli, hanem megoldja saját életét. Ha megoldja, onnan valóban semmi beleszólásom semmilyen téren a dolgaiba.
2022. aug. 8. 13:30
 32/63 anonim ***** válasza:
80%
Fizikai munkásokra is szükség van, nem kell erőltetni a továbbtanulást.
2022. aug. 8. 13:31
 33/63 A kérdező kommentje:

Én elégedett vagyok az érettségimmel, angol nyelvből például nekem lett a legjobb az egész iskolából, ráadásul emelt szinten. Az már más dolog, hogy apám meg a nővérem akarták, hogy olyan irreális szakra adjak be jelentkezést, ahová tudtam hogy úgysem vesznek fel.

Amúgy meg mi számít eltartásnak? Rezsit úgysem kéne fizetnem, főzni elég jól tudok tehát a kaját is kicsit olcsóbban meg tudnám oldani ha kéne, ruhát meg nem gyakran veszek és akkor is keveset költök, most is május végén vettem kb. 60 ezerért ruhákat, és azóta azokat hordom. Tegyük fel lesz egy 200 ezres fizetésem, ebből havi 100-at elverek magamra, 100-at meg félreteszek, az így is 10 hónap alatt már 1 millió forint.

2022. aug. 8. 13:35
 34/63 anonim ***** válasza:
58%

Most már ne az új videókártyán, hanem egy saját lakáson (vagy legalább egy albérleten) járjon a fejed.

Keress munkát, és amint tudsz, költözz külön.

Búcsúzz el a gyerekkortól, különben 30-40 évesen is a szüleid nyakán leszel.

2022. aug. 8. 13:37
 35/63 A kérdező kommentje:
De miért mindenki a videókártyát ragadja ki, mikor egy 80-100 ezer forintos tételről van szó?
2022. aug. 8. 13:41
 36/63 anonim ***** válasza:
71%
Akkor vegyél olcsóbb telefont, legyen olcsóbb a hobbid! 200 ezres fizetésekből több gyermekes családok tartják fent magukat..
2022. aug. 8. 13:42
 37/63 anonim ***** válasza:
72%
Ami tök jó, ha nem úgy veszed meg hogy közben anyuék nélkül kajára nem jut, mert a "csak" százezer forintos kiadás neked előbbre való.
2022. aug. 8. 13:43
 38/63 A kérdező kommentje:
Na jó ezt a kérdést kár volt kiírni, inkább többet nem nézem a válaszokat mert csak ideges leszek xd
2022. aug. 8. 13:48
 39/63 anonim ***** válasza:
75%

"és most jelenleg pontos tervem még nincsen"

Azt hiszem mindjárt lenne, ha a szüleid adnának egy-két hónapot arra, hogy munkát találj és elköltözz tőlük.

2022. aug. 8. 13:48
 40/63 anonim ***** válasza:
68%
Mitől? Hogy nem azt mondják neked van igazad? Meglepetés: nincs igazad.
2022. aug. 8. 13:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!