Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Zavarna, ha a gyereketek...

Zavarna, ha a gyereketek gimnázium után inkább dolgozna egy évet mielőtt tovább tanul?

Figyelt kérdés

Jelenleg nálam ez a helyzet. Most érettségiztem le, egyetemre nem vettek fel (nem is akartam amúgy), és most jelenleg pontos tervem még nincsen hogy mit szeretnék majd, csak nagyjából.

Viszont eléggé zavar, hogy nincsen pénzem. A hobbim is elég drága, amihez kéne új felszerelés, új telefon is kéne mert a mostanim mindig lemerül, szeretnék új videókártyát is a gépembe stb. Ezek így együtt szerintem lennének több mint 1 millió forintba, ezt a szülők valószínűleg már nem finanszíroznák, és el sem várom tőlük. Épp ezért nem akarok megint beüli valahova úgy hogy több évig nem lesz pénzem, csak ha megvettem ezeket a dolgokat.

Ti mit szólnátok hozzá, ha a gyereketek ezt szeretné?

2022. aug. 8. 12:09
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:
49%
Akkor be fogsz legalább a rezsibe és az étkezési költségekbe szállni, igaz? Ruhát-cipőt magadnak veszed? Egy érettségivel ezek mellett nehéz lesz olyan munkát találni, hogy maradjon belőle egy misi eltapsolni.
2022. aug. 8. 12:14
 2/63 anonim ***** válasza:
49%

Igen, zavarna. Mobilt elég gyakran kell cserélgetni manapság, a hobbi is állandó, ennyiből minden tanév után kihagyhatnál egyet.

Lehet, most bunkónak tűnök, de amíg a gyerekem itthon lakik, van valamennyi beleszólásom. Ha tanul, egyértelműen én tartom el. Ha dolgozik, és spórol az önálló életére, ugyanúgy eltartom, segítem. De ha azért nem tanul, mert ilyesmire szeretne keresni, ahhoz nem járulok hozzá.

2022. aug. 8. 12:15
 3/63 anonim ***** válasza:
51%
Ebből az egy évből gyorsan kettő lenne, aztán ki tudja. Nem, eszemben sem lenne tolerálni.
2022. aug. 8. 12:15
 4/63 anonim ***** válasza:
55%
Miért nem diákmunkázol? 20F
2022. aug. 8. 12:17
 5/63 A kérdező kommentje:

A nővérem sem tanult tovább, ő is dolgozik gimnázium óta (5 éve már), de ő sem száll be a rezsibe, illetve apám barátnőjének sem engedte apám, hogy beszálljon. Így valószínűleg nekem sem kéne, keres ehhez apám bőven eleget. Ruhát eddig is magamnak vettem, bár igaz, hogy zsebpénzből, de más meg külön kap ruhákat meg pénzt is. A kaját meg fizetném magamnak ha kell.

Valami retek gyári munkával 180-200 ezres fizetéssel szerintem egy év bőven elég lenne arra hogy meglegyen amit akarok.

2022. aug. 8. 12:19
 6/63 A kérdező kommentje:
#4 jelenleg nem vagyok diák, iskola mellett pedig nem szeretnék dolgozni
2022. aug. 8. 12:20
 7/63 anonim ***** válasza:
88%

Engem nem zavarna, ha dolgozol addig is, illetve ha közben eldöntöd, merre akarsz tovább menni. Anyukámat sem vették fel annak idején elsőre, egy évet dolgozott, majd újból felvételizett, módosította a szakirányt is az eredetihez képest, másodszorra sikerült. Mondjuk őt a szülei nem támogatták a továbbtanulásban, ők annak örültek volna, ha ott marad velük, de ez más téma.

Tesóm fél év után hagyta ott az egyetemet, mert nem jött be neki az a szak, elvégzett egy alpinista képzést, és fél év alatt felkészült egy másik egyetemre, ami jobban tetszett neki, azt végig is csinálta.

Dolgozz, találd ki, mihez akarsz kezdeni, én még azt is tanácsolnám, hogy menj ki külföldre, tanulj nyelvet, szerezz tapasztalatot, szedj össze egy kis pénzt.

2022. aug. 8. 12:22
 8/63 anonim ***** válasza:
35%

Ha iskola mellett nem dolgozol (hobbid persze van), akkor jobb eredmény lenne elvárható.

Az nem indok az élősködésre, hogy más is ezt csinálja nálatok.

2022. aug. 8. 12:24
 9/63 anonim ***** válasza:
39%
Nézd nagyon élethelyzet függő a dolog. Átlag családban nem biztos hogy belefér, egy gazdag faterral meg miért ne, ha ő rábólint. Meg Eggyel gazdagabb faterral meg dolgoznod sem kellene, akkor aztan lehetnel suli helyett motorcrossos vagy fitnessz versenyző is.
2022. aug. 8. 12:25
 10/63 anonim ***** válasza:
83%

Én most vagyok 32, anno 2 évet hagytam ki. Egy evet külföldön voltam au pair, 1 evet itthon dolgoztam.

Az anyám ellenezte, apukám támogatott. De anyagilag senki.

Elvégeztem az egyetemet, de végül nem abban találtam meg magam. Utána lett egy dentálhigiénikus szakmám, de végül elsosorban autodidakta módon képződtem, most programozok.

Szerintem ha valaki tanulni akar, fog, akár munka mellett is.

Az anyagi oldal más tészta, ha az ember 1 millás gépre le tud rakni, akkor rezsire is. Innen meg nem tudom mi a probléma..

A

2022. aug. 8. 12:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!