Zavarna, ha a gyereketek gimnázium után inkább dolgozna egy évet mielőtt tovább tanul?
Jelenleg nálam ez a helyzet. Most érettségiztem le, egyetemre nem vettek fel (nem is akartam amúgy), és most jelenleg pontos tervem még nincsen hogy mit szeretnék majd, csak nagyjából.
Viszont eléggé zavar, hogy nincsen pénzem. A hobbim is elég drága, amihez kéne új felszerelés, új telefon is kéne mert a mostanim mindig lemerül, szeretnék új videókártyát is a gépembe stb. Ezek így együtt szerintem lennének több mint 1 millió forintba, ezt a szülők valószínűleg már nem finanszíroznák, és el sem várom tőlük. Épp ezért nem akarok megint beüli valahova úgy hogy több évig nem lesz pénzem, csak ha megvettem ezeket a dolgokat.
Ti mit szólnátok hozzá, ha a gyereketek ezt szeretné?
#19 Az hogy, hogyan készült azt nem tudhatjuk, ahogy azt sem, hogy mire volt az elég. Feltételezés. Nekem például voltak továbbtanulási terveim, sikerült is(aztán ha elkezdődik az egyetem, majd nyilatkozom). Ehhez képest nem készültem érettségire érdemlegesen, bizonyos okokból. A tételeim felét nem tudtam, emeltből sem, amit tudtam, azt se rendesen, az angolt át se néztem, töriből hatodik óta előző órai emlékekből, meg puskázásból éltem, feladatokat annyi gyakoroltam, mint órán. 11-12-ben csak a magyarból az irodalmat tanultam úgy, ahogy, de azt is azért, mert abból emelteztem, de a tételek nagyobb részéről egy büdös szó nem esett a négy év alatt, pláne nyelvtanból. A nyelvtan tételekből max 10-et tudtam úgy ahogy a 20-ból, az irodalomhoz szükséges kötelezők nagyját nem is olvastam, mert nekünk soha nem volt feladva. A leggyengébb érettségim ehhez képest a magyar emelt volt 74%-kal.
De volt olyan osztálytársam, aki készült mint az őrült, jobbak is lettek az eredményei, de nem tudta mit akar, csak mindenki nyaggatta, hogy neki márpedig tovább kell tanulnia, bejelölt random mindenféle dolgokat. Aztán pont semelyik sem indult. Megkönnyebbülés volt neki.
De egyébként meg irreleváns, hogy miért nem vették fel, mert nem változtat a tényen, hogy ez most nem sikerült. Most kihagy valamennyi időt, melózik, szerez tapasztalatot, kicsit érik érzelmileg, értelmileg. Hátha segít a helyzeten, hogy mit szeretne. Fene tudja.
De azzal nem segítünk, ha keserű szájízzel élősködőnek lehordjuk, csak mert a szülei olyan anyagi helyzetben vannak, hogy esélyes, hogy nem kérnek el tőle pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!