Anyám nagyon sír és mérges, mivel tehetnénk a kedvét jobbra?
"Ezzel a netkikapcsolással az a gond, hogy Laura akkor addig ütné verné őket amíg vissza nem kapcsolják."
Az egésszel az a baj, hogy aktiválódik az "igen, de" típusú játszma, mindenre megvan a hihetőnek látszó, vagy hihető, "érvekkel alátámasztott" kifogás, hogy "miért nem", "miért érvényesül egy 12 éves kislány akarata felettük", de ez már 8 éves korában is így volt...
Érdekes cikkeket lehet találni az "igen de" játszmákra...
Nem tudom ha segítségkérés egyszerűen nem működik, vagy nem jutnak vele előbbre, mit lehetne tenni, ha a kislány játékában ("haditervében") mindketten részt vesznek. A kislány megtanulja, hogy "majd úgyis lesz valami" "úgyis lesz valahogy" "valaki megoldja" "valaki megcsinálja" stb.
Nem tudom miket ír le Ranschburg Jenő "A hiszti - szülők kézikönyve" című könyvében, de legalább hasonló hátha segítene, bár a legesleghatékonyabb a gyakorlati, személyreszabott segítség lenne.
A nevelés már szinte megkésett, hiszen egy kiskamaszról beszélünk, aki egész életében ahhoz szokott, hogy manipulációval (hiszti, ordítás), vagy erőszak bevetésével (csípés-rúgás-harapás) eléri amit akar.
Sok gyerek megy addig, amíg lehet, amíg tud, ha nincsenek határok, ha senki sem jelöl ki határokat, egy kontrollálhatatlan, zabolátlan, közösségbe beilleszkedni nem tudó akarnok lesz felnőttként is.
Egyébként lehetséges, hogy ha intézetbe kerülne, pár nap, vagy pár hét után könyörögne hogy visszamehessen, megígérné hogy szófogadó lesz.
Én írtam a netkikapcsolás gondot és igen 231-es igazad van, hogy ez egy de játszma.
Ezt a gyereket el kellene vinni egy olyan helyre, ahol egyáltalán nem tud internetet használni és ártani se tud senkinek. Mert ha ott van a net akkor nyilván tud őrjöngeni, hogy kapcsolják vissza, de ha nincs akkor nem.
Én most már így 233 kérdéshez érve, sok sok tanács után azt szeretném tudni, hogy mi az amit Martin megfogad a sok sok tanácsból, mert így teljesen feleslegesen szidjuk az anyját és a húgát évek óta. Szóval szeretném tudni mi a lényege ezeknek a kérdéseknek azon kívül, hogy kirakatba teszi a családját.
#233 Szerintem pont ez a lényeg Martinnak, hogy pozitív megerősítést kapjon, hogy mennyire király, hogy normális maradt, amikor mindenki hülye körülötte. Ha minden rendben lenne, az apja elvihette volna magával, a kora miatt a gyámügy sem szólt volna bele.
A hétköznapi életben a sikerekért tenni kell valamit.
Ide elég kiírni hébe-hóba egy kérdést, játszani a titokzatosat, de közben fel lehet tölteni a videókat a családról, mert az nem számít, mert a többiek deviáns viselkedése domináns, na ugye, kész csoda, hogy nem őrültem meg...
"Ezzel a netkikapcsolással az a gond, hogy Laura akkor addig ütné verné őket amíg vissza nem kapcsolják."
Hát akkor talán nem kéne hagyni a kis csitrinek, hogy ezt tegye.
"azt szeretném tudni, hogy mi az amit Martin megfogad a sok sok tanácsból"
SEMMIT.
wc lehúzás: "Csak valahogy úgy húzzuk le, mint a vadállat vagy nem rendeltetésszerűen, hogy tönkre megy."
Idegbeteg családban ez így megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!