Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nagyon sír és mérges,...

Anyám nagyon sír és mérges, mivel tehetnénk a kedvét jobbra?

Figyelt kérdés
Kivett egy 1 napos szabadságot a mai napra, hogy eltudja vinni a 12 éves húgom vérvételre. Sajnos képtelen volt lefektetni húgomat egész éjszaka mert reggel 5-ig játszott és ekkor is feküdt le. 2 óra alvás után nem tudta felkelteni, semmire nem reagált, úgy aludt mint a bunda. Anyám csalódott, mérges, sír. Mit kezdhetnénk anyával?

2022. júl. 26. 11:17
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
 221/314 anonim ***** válasza:
100%

"Ott is ennyire alkalmazkodásképtelen, és renitens, vagy csak otthon?"

És ott is tárva nyitva a WC ajtaja? 😀

"Aztán ha közben tudná, hogy a fél internet már tudja, hogy milyen putrihangulat uralkodik nálatok"

Elvileg tudja, a saját kérdése alá linkelték. Felháborodott, hogy a háta mögött a fia mindent leír az internetre, de persze minden hazugság.

2022. júl. 30. 16:54
 222/314 A kérdező kommentje:

#220 Én jelentettem be magunkat a családvédelmiseknél és én kértem a családkonzultációt. Az iskola úgy sz@rja le a dolgokat, ahogy lehet. Én tettem meg a nagy lépést és én mondtam el ott mindent. Nem az iskola eredménye.

Nem a folyamat eleje. 2018-2019-ig jártunk családterápiára az előző városunkban, de onnan el lettünk küldve, mert 22-es csapdája a dolog és amíg nincs különköltzösés apám és anyám között, addig felesleges.

Majd a mostani, új városunknak a családvédelmiséhez 2020-ban öntöttem ki mindent. Elején kapott húgom pszichológust, 2 évig járt oda de már a pszichológusnak lett elege, hogy egyre csak rosszabb a dolog és megfenyegetett minket, hogy szól a gyámügynek most már. Ez volt áprilisban, azóta semmi... Ebben az évben pedig, 2 év várakozás után el is kezdhettük a családkonzultációt itt is. Mondjuk már elég régóta megy a dolog, év eleje óta.

2022. júl. 30. 17:00
 223/314 anonim ***** válasza:
98%
Miért ilyen metaforaszerű hülye kérdést tettél fel, mintha anyukátok sírása lenne a legnagyobb gond?
2022. júl. 30. 17:04
 224/314 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: szerintem azért, hogy ne jöjjünk rá a kérdésből, hogy ki ő.
2022. júl. 30. 17:10
 225/314 anonim ***** válasza:
83%

Középiskolában tanító tanártól hallottam, hogy pontosan tudja, mely gyerekek vannak fent hajnali háromig-négyig, semmit se lehet kezdeni velük.

Húgod hogyan bírja ezt és ilyen életritmus, netfüggős, hajnalig fentlevés mellett is tud négyes átlagot produkálni?

Egyébként te még nem gondoltál arra, hogy a router jelszavát megváltoztatod (gondolom te értesz hozzá a legjobban), majd beütemezed naponta hogy mikor játszhat? havi-napi bontásban megvan (nekem egy korszerűtlen, több mint 10 éves router-em van és abban is így van). Mivel ilyen frappánsan meg van oldva, ezért meg lehet határozni: mikor legyen Wi-Fi (vagy egy adott gépnek net) és mikor ne. Napszakra lebontva nyáron és évközben.

Este x időponttól másnap y időpontig meg egyáltalán nincs net azon a gépen...

Mit csinálna ilyen esetén, üvöltözne vagy sírna? Egy idő után megunná és beletörődne.

2022. júl. 30. 17:11
 226/314 anonim ***** válasza:
100%
225, nem rossz ötlet. Pár napig, hétig földhöz verné magát, de utána kényszerülne az ehhez igazodáshoz. Csak szerintem egy nap után megadnák neki magukat :(
2022. júl. 30. 17:25
 227/314 anonim ***** válasza:
75%

"Nem tudja, hogy a gombot hogyan kell optimálisan nyomni, mindig a közepén próbálja, nem az elején és hiába mondom, hogy az elején kell, ő a közepén feszegeti.."

És ezt egy 12 évesnek kihívás elmagyarázni. :D

Ezt hívják nettó értetlenkedésnek. Ilyenkor mondaná egy értelmes szülő, hogy "jó, akkor most ezt szépen megtanulod. Ameddig nem megy a megfelelő oldal megnyomása, addig pedig nincs számítógép, mert ha ott egy 1 centis billentyűt le tudsz nyomni, akkor itt is le tudnál egy 5 centis részt."

Csak persze ahhoz nem egy gyépés anyuci kéne, hanem olyan, aki legalább minimális mértékben képes szülőként viselkedni.

Vagy ha kevésbé finomkodó a szülő, akkor egy tasli után máris tudni fogja, hogy hol van a gombnak a széle. Nem, nem vagyok az erőszak híve, de van, amikor helyre kell zökkenteni a beképzelt kis hülyegyereket.

"Aztán van, hogy ott bűzölög órákon át..."

Jó, azért egy kis pisiből sem kell drámát csinálni. A nagyobb gond, hogy az az elvárás, hogy a fekáliát ne húzza le...

"Iskolában teljesen normális, kedvelik a kollégák."

Igen. Ő ezt mondja. Te meg elhiszed neki.

"Az mondjuk igaz, hogy kicsit zavarja az iskolát, hogyha diák jön hozzá akkor kötelezi őket, hogy maszkot hordjanak."

Egy világjárvány közepén, ahol idehaza 40 ezer ember halt meg, 90%-uk azért, mert mindenki tojt a szabályokra, hadd ne ecseteljem, hogy talán nem ez a probléma. Bár érdekes ez a kettősség. A kaka az bűzölöghet órákon át. A szemetet rendben van az ablakon kidobni. (Apropó, ilyenkor hol is van a család renoméja?)

"Apám meg hát... 40 éves volt amikor anyám 20 és akkor házasodtak össze."

Nem, nem ezzel van a baj. Miért ne lehetne egy 40 és egy 20 évesnek normális, boldog családja? Nagyon rosszul látod, itt nem ez volt a probléma. Hanem az, hogy apátok egy játszmázó hárpiát vett el.

"A vérvétel trükkös volt, mert inzulinrezisztenciát az SZTK nem vállalt, a privát vérvétel meg gyereket nem vállalt."

Iiiigen, perszeeeee...

A hülye meg én vagyok.

Megnézném, ahogy minden tini, akitől vért kell venni, rohan a kórház gyerekosztályára. :D

Neked tényleg az a legnagyobb bajod, hogy fenntartások nélkül bekajálsz minden hazugságot, amit mondanak. Utána meg itt tényként állítod be.

Nem akarok indiszkrét lenni, de te milyen szakra jártál, és hogy kerültél be egyetemre??

"anyám (vagy én) megírja(juk) egy papírra, majd húgom átmásolja a füzetbe vagy a könyvbe pár perc alatt. Jelenleg ez a hadi tervük."

Haditervnek nevezni egy közönséges csalást, amivel pont, hogy nem segítesz neki...

Komolyan, amennyi energiátok elmegy az ilyen dedós hülyeségekre, meg a "kirakat" ápolására, annak a töredékéből fel lehetett volna építeni egy normálisan működő családot.

"Az átlaga teljesen jó"

Igen, tudjuk. Még Nobel-díjra is jelölték, csak tudnám, hogyan?

"Senki sem a barátja, az osztálya utálja, gyűlölik őt."

Na, és vajon miért? Van tipped?

"Sz@rrá van bullyzva ott, az osztály célpontja, csúfolják minden miatt is, úgy bántják mint engem anno, terrorizálják, kikészítik."

Lehet, hogy van szerepe abban, hogy mindenki utálja?

Távol álljon tőlem az áldozathibáztatás, de itt van egy olyan sanda gyanűm, hogy ő nem áldozat. Ő a provokátor.

"De ez volt az előző iskolájában is."

És nem furcsa, hogy minden iskolában ő az utált ember? Akkor lehet ám, hogy nem mindenki mással van a gond.

"Az iskola úgy sz@rja le a dolgokat, ahogy lehet."

És szerinted az iskola mi a retkes frászfenét tudna csinálni, amikor az anya minimális mértékben sem tudja nevelni a gyerekét, és még csak nem is hajlandó segítséget elfogadni? Menjen oda a tanári kar kommandós öltözékben, törje be az ajtótokat, és erővel fürdesse meg a lányt, az igazgató meg törölje ki a s..ggét, majd a helyettes meg húzza le utána a vécét? Vagy szerinted mit kéne az iskolának tenni?

"Én tettem meg a nagy lépést és én mondtam el ott mindent."

Aztán meg nem sokkal később elkezdted anyucid fenekét nyalni, és azóta is te vagy a kis csicskája. Volt egy tökös megmozdulásod, de onnantól te is csak abban segédkezel, hogy minél lejjebb kerüljön a családotok.

Tudod, talán nem az iskolát kéne okolni. Nem tőlük kéne várni, hogy megtegyék, amit anyádnak kéne. Mert nem az iskola a családja. Talán nem azon kellene agyalnod, hogy kit hogyan cselezzetek ki. Nem érzed az ellentmondást? Tuti "haditerveket" szőttök, át akartok verni mindenkit, utána meg azon panaszkodsz, hogy más nem segít? Talán együttműködőnek kéne lenni.

"megfenyegetett minket, hogy szól a gyámügynek most már"

Nem, az nem fenyegetés. Hanem húgod egyetlen reménye a normális életre. Hiszen ti pont, hogy azon munkálkodtok, hogy annak a lánynak semmiképp ne legyen normális jövője, illetve azon, hogy ellehetetlenítsetek minden külső segítséget. (Itt kérdezném meg ismételten, hol is van most a család renoméja? Kb. a nulla alatt.)

Egy hibát követett el az a pszicológus: azt, hogy nem szabadította rátok a gyűmügyet.

#225 "Egyébként te még nem gondoltál arra, hogy a router jelszavát megváltoztatod (gondolom te értesz hozzá a legjobban), majd beütemezed naponta hogy mikor játszhat?"

Nem meri. Hiszen a kislány a főnök. Ha pedig a kislány emiatt behisztizne, anyuci Martint mondaná el mindenféle semmirekellő sz..rnak.

2022. júl. 30. 19:06
 228/314 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel a netkikapcsolással az a gond, hogy Laura akkor addig ütné verné őket amíg vissza nem kapcsolják.
2022. júl. 30. 19:25
 229/314 anonim ***** válasza:
100%
Költözz el minél hamarabb, igyekezz félretenni amennyit csak tudsz, majd amikor már fullba elcuccoltál, hívd megint a gyámügyet. Ne is mondd el, hogy hova költözöl, ne tudják a címedet.
2022. júl. 30. 19:37
 230/314 anonim ***** válasza:
100%
[link] ezt most találtam. Konkrétan egy ördögűzés jutott eszembe, de az anya mit csinál? A másik gyerekének magyarázza, hogy állítsa le. Mégis hogy legyen így tekintélye a saját gyereke(i) előtt?
2022. júl. 30. 19:48
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!