Hogy tudnám megbeszélni a szüleimmel, hogy itt aludhasson a barátom?
Hát sajnálom a helyzeted, furák a szüleid. A fax nem csak éjszaka áll fel mondd meg nekik.. ezzel az egész tiltással csak azt érik el, hogy majd bekamuzod hogy barátnőkkel vagy közben meg a barátoddal leszel. Az se jobb, de gyakorlatilag ők kényszerítenek bele egy hazugságba.
17 éves vagy, gondolom tudod miből lesz a gyerek, meg mit kell tenni hogy ne legyen, szóval őszintén nem értem mi baja a szüleidnek. Ez a csak mert én azt mondtam még egy olyan indok ami szánalmas. Valahogy próbáld meg megértetni velük hogy nem leszel terhes, meg elég ideje együtt vagytok már stb. Az én szüleim hála égnek sose tiltották ezt, én is 17 voltam amikor az első párommal összejöttem, sose volt baj belőle.
Én se értem, nem 12 évesek, 1 éve együtt, ismerik is. Kicsit gyöpösök, de sajnos egyrészt a lány kiskorú, másrészt az ő házuk. Így a nem, az nem. Nem nagyon látom, hogy lehetne ezzel bármit tenni. Az okát én sem értem, de nem vagyunk egyformák. Főleg hogy ő se aludhat a fiúnál. Gondolják, hogy így szűz marad az esküvőig...? 2022-ben?
Hány évesek amúgy a szüleid?
Hát nézd, én úgy vagyok ezzel (52 éves vagyok én is), hogy a fenének sem hiányozna oda egy kívülálló, akit kerülgetni kell.
Az az igazság, hogy ennyi idősen én pl. már nyugit akarok a saját környezetemben. (Az én lányom már kirepült, pedig én sem szültem korán egyáltalán).
Ki mondta hogy kerülgetni kell bárkit is?
Anno amikor én voltam ennyi idős, eljött a barátom, napközben szerveztünk magunknak valami programot, többnyire nem is voltunk otthon, szó szerint csak aludni mentünk haza sokszor.
Meg akkor ennyi erővel később ha felnőtt lesz a gyereked, és mondjuk hazalátogatna a párjával mert teszem azt 300 km-re költözik a szülői háztól, akkor se engeditek hogy maradjanak éjszakára, mert nem akartok vendégeket kerülgetni? Mi a tököm ez a logika?
26!
Nálunk a gyerekem szobaja a legfelső szinten van, a mi hálószobánk és a fürdőszoba wc-vel a középső szinten, a földszinten pedig egy wc van. Tehát ha valaki a gyereknel alszik, az a mi hálószobánk mellett tusol, használja a wc-t. Nyitott ajtónál szeretünk aludni, annyira nem szeretem, ha idegenek közben belátnak a szobába. Tudom, csukja be az ajtót. De a lényege mondandomnak az, hoyg az ember a saját otthonában valóban otthon akar lenni. A 17 éves gyerekem éppen aktuális barátja nem csaladtag. A felnőtt gyerekem több éves kapcsolata már inkább. Esélyes, hogy a kérdező szülei is hasonlóan gondolkodnak. Tévedés ne essék, a gyerekem ott alhat a baratjanal és az is itt, alkalmanként
Az én szüleim haloszobaja az enyém mellett volt közvetlenül, amellett volt a wc meg a fürdő. Hidd el nekem ugyan annyira kellemetlen volt hogy kvázi mellettünk alszanak, nem is csináltam ebből rendszert. Az én szüleim is nyitott ajtónál alszanak, ha jött hozzám valaki akkor becsuktam az ajtót amíg az illető fürdött meg mászkált, aztán mielőtt mentünk aludni kinyitottam nekik, így senkinek nem volt kellemetlen. Mindent meg lehet oldani csak akarni kell.
Én se azt mondom hogy legyen átjáróház a szülői otthon, hanem hogy a tiltás nem visz előre.
29!
Ha figyelmesen olvastad volna a válaszom, akkor tudnád, hogy nincs tiltva. A véleményemet írtam le, hogy szerintem miért nem akarják a szülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!