Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám ezt megértetni,...

Hogyan tudnám ezt megértetni, megbeszélni a szüleimmel?

Figyelt kérdés
A szüleim mindig és minden körülmények között a húgomnak adnak igazat, őt védik, őt támogatják és nem hajlandóak belátni, hogy ezzel nem segítenek neki, csak azt erősítik benne, hogy rajta kívül mindenki hibás. Amikor én megpróbálom visszarángatni a valóságba, akkor persze én vagyok a rossz, meg a kegyetlen amiért nem engedelmesen bólogatok, hogy milyen szemét ez a világ. Tőlem is azt várnák el, hogy minden kérdés nélkül csak segítsek és segítsek neki, főleg anyagilag, mert "szegény kislány egyedül marad egy gyerekkel ráadásul terhesen". Arról persze nem beszélnek, hogy azért maradt egyedül, mert a gyerek nem a párjától van. Most is én vagyok a gonosz, mert nem adom oda a mi gyemekünk holmijait neki és a születendő babának. Annyira belefáradtam már abba, hogy mindig én foghatom be a számat, mert a húgom nem képes felnőtt módjára gondolkodni.
2013. jún. 24. 08:42
 1/3 anonim ***** válasza:
40%

nem kötelességed támogatni

ha meg tudta csalni a párját és felcsináltatta magát azzal a pasival akkor szedje össze magát és ne legyen felnőtt

én nem adnám oda - inkább odaadnám egy tényleg szegény családnak vagy egy karitatív szervezetnek -- ezt is tettem

az én húgom is ennyire hülye

amikor én vagy a kisebbik húgom voltunk terhesek felénk sem nézet, majd a gyerekeknek sem vett semmit sem (pl szülinapra) folyton hisztizett ha ott voltak a gyerekek a nagyinál (ö még mindig vele lakik) mikor terhes lett elvárta h odaadjam a kicsi lányomról a ruhákat egyebeket - nem tettem meg és a kisebbik húgom sem - persze balhézott rendesen de nem érdekelt minket

hozzá kell tenni h én pl soha még egy felköszöntést sem kaptam tőle a szülinapomra, persze szerinte, nekem kötelességem neki még ajándékot is venni neki ......

2013. jún. 24. 08:58
 2/3 anonim ***** válasza:
50%
Én adnék az én testvéremnek, bár nekünk jó a kapcsolatunk.
2013. jún. 24. 09:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Sajnos vannak szülők, akik ilyen különbséget tesznek a gyerekeik között, és még észre sem veszik.

Szerintem az korrekt, ha megmondod a húgodnak, miben látod a hibáit.

De a kinőtt babaholmikat én neki adnám, feltéve, hogy már nem lesz szükségem rájuk. Ha még terveztek babát, persze tartsd meg a babaholmikat, hiszen a pénz neked is pénz.

2013. jún. 24. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!