A szüleimmel, hogy tudnám megbeszélni a dolgot?
Az idegen nyelv oktatás, szinte mindegy hogy mennyire jó egy suliban, ezt így nem fogod rendesen megtanulni, mert megint más ha suliban tanulod, és megint más ha a való életben.
Most igaza van a szüleidnek ez ügyben, de az átíratás szerintem baromság, mert ha komolyabb suliba mész ahol komolyabb a nyelvoktatás, akkor fel kell zárkóznod a többiekhez, mert új tanár, más tanítási módszer, lehet már ők jóval előrébb is vannak, és kitudja hogy adja le az anyagot úgy hogy te is megtudd érteni rendesen, mert azért az is baromira fontos hogy tudd tartani a tempót, szóval az átíratás baromság.
A tanfolyammal sem mennél sokra maximum tovább fejleszted a tudásod, de az is kevésnek mondható, mert ha kikerülsz külföldre ahol angolt beszélnek akkor teljesen elfogod felejteni az egészet, mert külföldön is vannak nyelvjárások, és megint más ha valaki anyanyelvi szinten beszéli, és megint más ha nem. Én angolból 5-ös tanuló voltam mind végig, nem nyelvi iskolába jártam, de azért ment a dolog, olyan szinten hogy az emelt érettségit is bemertem vállalni, plusz a középfokú vizsgát is, még az érettségi előtt, angol nyelvű műsorokat néztem a Tv-be, ha találtam ilyen csatornát persze, a letöltött filmeket is angolul néztem, feliratokat is csak azért tettem be, hogy ha valamit nem értenék akkor tudjak kicsit lesni.
Tavaly kimentem Londonba egyik ismerősömhöz dolgozni. És örültem ott hogy egy kenyeret kitudtam kérni a boltból, mert teljesen más volt minden, mint amit az iskolába tanultam, a bonyolult mondatokhoz nem tudtam hozzászólni, és csak életbe tudtam rendesen megtanulni ezt a nyelvet hogy hasznát is vegyem neki, mert az amit az iskolákba tanítanak az kevés, igazi nyelvtanulás az életben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!