Ezeket kivel tudnám megbeszélni, ha a szüleimmel nem?
#1:+1
És még: Sok, most téged érdekelni kezdő kérdéssel kapcsolatban vannak hihető, megbízható honlapok.
Egészen tárgyilagosan írtad le a szüleid helyzetét. Őket ezekkel érdemben ne zavard, mert vagy nagyon rossz szülői mintát kaptak és azt viszik tovább öntudatlanul, vagy ezen témák tekintetében valami trauma érte őket, ami miatt félnek a témától, de akár magától a testiségtől is.
Ettől függetlenül azért évente 1-2-szer érdemes őket szondázni, hátha megváltoztak egy kicsit, és akarnak feléd közeledni.
Úgy sejtem, 14-15 lehetsz (most kezdenél csajozni, és jövőre mész koliba). Azta, de szépen, írsz, fogalmazol! Sokkal érettebbnek tűnsz.
Az egészségügyi problémádról amúgy sem a szüleiddel kell beszélgetni (persze annyit kéne velük, hogy tudjanak róla), hanem orvossal (vele viszont nagyon, mert komoly problémát okozhat a dolog, ha nem most, akkor később, akár a szexben is).
Nem tudom, mentél-e már egyedül orvoshoz. Úgy rémlik, már 12 éves kortól lehet, de 14-től biztosan. Megteheted, hogy kihagyod a szüleidet, és elmész, előadod a problémádat, megkérdezed, mi ezzel a teendő. Valószínűleg meg is akarja majd nézni. Nem tudom, ilyesmire írnak-e fel valamit, vagy adnak-e valahová beutalót, de valamit biztos csinál majd. Ha a dolog olyasmivel jár (pl. beavatkozásra lesz szükség), amihez szülői jelenlét, hozzájárulás is kell, úgyis szól. A háziorvos (vagy gyerekorvos, ha még ahhoz jársz) meglátogatása után azért mindenképpen vesd oda a szüleidnek, hogy "voltam orvosnál, fitymaszűkületem/rövid fitymafékem van, ezeket mondta, ezeket (receptet, beutalót) adta".
Vagy előre odaállsz, és azt mondod: "anya/apa, orvoshoz kell mennem, mert szerintem fitymaszűkületem van, vagy ha nem az, akkor más, de valami biztos nem stimmel vele. El tudsz kísérni a jövő héten?" Neki meg csak annyit kell mondani, hogy igen. Talán ennyitől nem jön úgy zavarba.
Hogy a többit kivel tudnád megbeszélni? Hát, erre akkor maradnak a barátok. Ha most nincsenek olyan közeli, bizalmas baráti kapcsolataid, remélhetőleg jövőre, a koliban kialakítasz egyet-kettőt.
Nem kellemes a helyzeted, viszont aki keres talál megoldás. Ma már a net világában élünk, nem így az én időmben. Javaslom, írj olyan dokiknak neten, akik vállalni szokták, hogy válaszolnak. Google. Meg képezheted is magad, pl webbeteg és hasonló weboldalak. Az igaz, hogy egy hús-vér felnőtt is jó ha támogatna téged. Esetleg iskolai pszichológus?
Ha gondolod, írj nekem privit, heti legalább egyszer lesz időm válaszolni. Csak kisebb adagokban írj. Akár a csajozásról.
Orvos viszont nem vagyok, a péniszedet miért nem mutatod meg házi orvosnak? Mégiscsak elvileg kell, hogy értsen hozzá, vagy ahhoz, hogy beutaljon téged kivizsgálásra. Nem mondom, hogy az orvosok gyakran tudnának segíteni az embereken, de van, hogy igen. Egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!