Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki fizesse ki azt az „alkatrés...

Ki fizesse ki azt az „alkatrészt”?

Figyelt kérdés

Két családtagom engem kért meg, hogy tegyek igazságot közöttük, nekem már megvan a véleményem, de kíváncsi vagyok itt mit mondanak az emberek.

Szóval anya-lánya „konfliktusról” van szó. Nekik van egy hörcsögük, előre egyeztették, hogy ki-mit vállal az ezzel járó költségekből. Anyukának az az álláspontja, hogy csak a szerinte szükséges dolgokhoz járul hozzá anyagilag, tehát faforgács, magkeverék, néha pár zöldség-gyümölcs, meg ha kell állatorvos. Így a lány fizeti az egyéb dolgokat, hol zsebpénzből, hol diákmelóból, tehát egyéb alomnak való cuccok, egyéb élelem, plusz ritkán felszerelések, ha kell új valamiből, stb.

Az állat a lány szobájában van. Most úgy adódott, hogy az anyuka is abban a szobában alszik ideiglenesen, mert kb fél évre hozzájuk költözött egy másik családtag. Viszont a hörcsög mókuskereke nagyon hangos, a lányt nem zavarja, ő megszokta, tud tőle aludni, az anyukát zavarja. És itt kicsit elvesztettem a fonalat, hogy mi kellene, mert nem értek hozzá, de a lényeg az, hogy létezik valami alkatrész ehhez a típusú kerékhez, amitől sokkal halkabb, vagy csendesebb lesz. Az anyuka szempontjából érthető, hogy miért kellene venni egy olyat, mert ő így nem tud aludni. Viszont a lány is gondolkodik rajta, hogy nem ártana, bár őt nem zavarja a zaj, viszont ettől a cucctól tartósabb lesz a kerék.

Nem egy nagy tételről van szó, valami két-háromezer közötti összegről, mind a kettőjüknek belefér. Inkább az elvek miatt nem tudnak megállapodni, hogy ki fizesse ki. Az anyuka szerint a lányának kell kifizetnie, mert amikor megbeszélték, hogy ki mit fizet a hörcsöggel kapcsolatban, ő megmondta, hogy felszerelést nem vesz a meglévőek mellé. A lány szerint vagy az anyjának kéne fizetnie, mert az anyját zavarja a zaj, de nyitott arra hogy felesben fizessék, mert szerinte is hasznos lenne. Illetve a lány mind két esetben vállalja a szállítási költség árát, mert mást is akar rendelni a weboldalról, ahol ez az „alkatrész” kapható.

Mit gondoltok?

2022. júl. 13. 09:32
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:
100%
Felezzék a költségeket. Az, hogy ne legyen szarrágó egyik fél sem, az minden elv felett áll. 3000 szaros koinon képesek így fennakadni...
2022. júl. 17. 02:38
 62/64 anonim ***** válasza:
100%

#6 "Jelen esetben szükséges a beruházás - nyikorog a mókuskerék"

🤣️🤣️🤣️🤣️🤣️

2022. júl. 17. 02:49
 63/64 anonim ***** válasza:
100%
Engem érdekelne mi lett a vége.
2022. júl. 20. 00:32
 64/64 anonim ***** válasza:
100%
Engem is.
2022. júl. 20. 13:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!