Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mindig az az érv,hogy...

Miért mindig az az érv,hogy neki nincsen rá pénze, ha amúgy nem is szeretném, hogy ő fizesse?

Figyelt kérdés

Még otthon élek, idén vagyok végzős a gimiben. Rendszeresen probléma anyuval, hogy ha valami nagyobb dolgot szeretnék és megemlítem, akkor az az első reakció, hogy nem, mert neki nincs rá pénze. Holott rögtön az elején leszögeztem, hogy ki tudom fizetni magamnak, mert például dolgoztam nyáron, egy fillért kérek tőle, állandó többlet költséget sem jelent neki. (Még mielőtt belekötne bárki is, hogy miért nem szállok be anyagilag a háztartásba, ha már van fizetésem nyáriszünetben, most le szögezen, hogy azért nem, mert anyu nem fogadja el.)

Akkor miért olyan fontos, hogy neki xy dologra, amit szeretnék, nincs pénze, ha amúgy határozottan nem szeretném, hogy ő fizesse?

2022. febr. 13. 09:20
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
92%
Akkor kérdezés nélkül miért nem veszed meg magadnak ??
2022. febr. 13. 09:27
 2/27 anonim ***** válasza:
93%

Így képzeljem el? :

- Képzeld, Anyu! Kinéztem magamnak egy új farmert, jövő héten szerintem megveszem magamnak.

- Kislányom, most nincs pénzem rá.

- Félreértetted. Magamnak szeretném megvenni a zsebpénzemből.

- Nem veheted meg, mert nincs rá pénzem.

- Mondtam, hogy a sajátomból venném, nem kérek rá pénzt.

- Takarodj a szobádba, hálátlan kölyök, biztosan nem veszel meg semmit MAGADNAK, amire NEKEM nincs pénzem!!!!

- Jól van, Anya, nem veszem meg magamnak a saját pénzemből így is, úgy is, inkább kiírok egy kérdést a gyakorira, hogy miért érvelsz mindig azzal, hogy nincs pénzed.

2022. febr. 13. 09:38
 3/27 anonim ***** válasza:
66%

2!

Ez nagyon jó.

2022. febr. 13. 09:40
 4/27 EgyCseppaTengerből ***** válasza:
95%
Nem lehet, hogy inkább haszontalannak, butaságnak gondolja az adott dolgot és jelzi, hogy ez egy olyan tárgy vagy bármi, amire ő nem adna ki? Ezzel elbizonytalanítva téged is, úgy tűnik sikerrel, mert az írásod azt sugallja, hogy végül nem veszed meg magadnak.
2022. febr. 13. 09:50
 5/27 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell bejelentest tenni a vasarlasi szandekodrol.
2022. febr. 13. 10:24
 6/27 anonim ***** válasza:
80%
Én se értem, egyáltalán minek kérdezed meg tőle, ha nem kell hozzá pénz?
2022. febr. 13. 10:37
 7/27 A kérdező kommentje:

Nem az a vége a dolognak, hogy nem veszem meg végül. Csak mindig sértődés van a végén.

Azért nem veszem meg magamnak szó nélkül, mert nálunk családon belül az van, hogy ha nagyobb dologról van szó, akkor megbeszéljük, szólunk egymásnak, stb. Ezenkívül az van, hogy ha bárki is rendel valamit, akkor szól, hogy ne az legyen, hogy tévedésből közli a futárral, hogy tévedés történt. Szerintem ez egyáltalán nem fura. Az a furcsa, hogy itt senki nem szól a családon belül.

2022. febr. 13. 10:38
 8/27 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy amúgy senki nem a kérdésre válaszol. Nem az volt a kérdés, hogy hogyan kerüljem el ezt az érvet, hanem, hogy ez miért érv. Szomorú, hogy ezt tisztázni kell a gyengébbek kedvéért...
2022. febr. 13. 10:40
 9/27 anonim ***** válasza:
92%

Azért érv szerintem, mert nincs jobb érve. Azt szeretné mondani neked, hogy anélkül a tárgy nélkül is tudsz élni valószínűleg, a pénzedet inkább tartsd meg és gyűjts, hogy legyen egy jó kis tartalekod.

A legtöbb szülő nem ezt mondja, pedig valószínűleg ezt gondolja. A spórolasra, takarékosságra szeretne a figyelmedet felhivni.

Egyébként én is rajottem, hogy mennyi felesleges dolgot vettem meg fiatalabb koromban. De még fiatal anyukakent is.

2022. febr. 13. 10:47
 10/27 anonim ***** válasza:
50%
Az, hogy nincs rá pénze azt jelenti, hogy nem engedhetitek meg magatoknak. Ez pedig rád is vonatkozik. Nyilván, ha nem álltok jól anyagilag, akkor szükség van rá, hogy a saját pénzedből is szükséges, hasznos dolgokat vegyél.
2022. febr. 13. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!