Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mindig az az érv,hogy...

Miért mindig az az érv,hogy neki nincsen rá pénze, ha amúgy nem is szeretném, hogy ő fizesse?

Figyelt kérdés

Még otthon élek, idén vagyok végzős a gimiben. Rendszeresen probléma anyuval, hogy ha valami nagyobb dolgot szeretnék és megemlítem, akkor az az első reakció, hogy nem, mert neki nincs rá pénze. Holott rögtön az elején leszögeztem, hogy ki tudom fizetni magamnak, mert például dolgoztam nyáron, egy fillért kérek tőle, állandó többlet költséget sem jelent neki. (Még mielőtt belekötne bárki is, hogy miért nem szállok be anyagilag a háztartásba, ha már van fizetésem nyáriszünetben, most le szögezen, hogy azért nem, mert anyu nem fogadja el.)

Akkor miért olyan fontos, hogy neki xy dologra, amit szeretnék, nincs pénze, ha amúgy határozottan nem szeretném, hogy ő fizesse?

2022. febr. 13. 09:20
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
64%
Ha amgadnak keresed a pénzt arra költöd amire akarod, enm kell beszámolni róla.
2022. febr. 13. 12:50
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Én se értem, mit vergődik itt a kérdező.

Ha az ő pénze, akkor azt csinál vele, amit akar. Ha vásárol belőle, akkor azt vesz, amit akar (feltéve, hogy legális). Ha anyja cirkuszol miatta, akkor előre nem kell szólni. A futárról meg annyit, hogy aki nem otthonról dolgozik, nem nyugdíjas, nem gyeses kismama és nem is hivatásos naplopó; magyarul: napközben nincs otthon, attól a létező legnagyobb baromság futárral otthonra kérni a szállítást. Ha olyan a munkahelye, kérje oda, de a legtisztább ügy átvételi pontra kérni, ahol a nyitvatartási időben bármikor érte mehet.

17-nek: Csak tudod az a nagy különbség, hogy a te apukád teljesen normálisan állt hozzá, a kérdező anyja meg teljesen abnormálisan.

Már feltéve, hogy nem kamu az egész. A kérdező értetlenkedése miatt gondolom így, meg amiatt, hogy ő egész nap iskolában van, anyja nyilván nem nyugdíjas még, akkor meg ki a fene várná otthon a futárt? (Apukáról egy szó sem esett, nyilván nem élnek együtt, nagyszülőről és egyéb családtagról szintén nem esett eddig szó.)

2022. febr. 13. 17:15
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

"nálunk családon belül az van, hogy ha nagyobb dologról van szó, akkor megbeszéljük, szólunk egymásnak"

Ez a családi kassza közös részére értendő. Ha apád vesz egy autót, akkor például érdemes megbeszélni, ne az legyen, hogy nem tudjátok pl megvenni miatta az iskolakezdéshez a dolgokat. Te a magad által megkeresett pénzzel nem feltétlenül vagy része a közös kasszának, a legtöbb esetben a gyerek maga által megkeresett pénze a sajátja marad, nem megy rezsibe, az sem baj, ha kiesik pl iskola közben a keresete...

2022. febr. 13. 17:21
 24/27 EgyCseppaTengerből ***** válasza:
65%
Senki nem a kérdésedre válaszol? Úgy kezdtem, hogy nem lehet-e, hogy azért csinálja ezt, mert... de csak a második részt vetted észre ezek szerint. Nem fogjuk tudni megmondani neked, hogy miért csinálja, mi is csak találgatni tudunk, de én azt tapasztaltam, amit írtam, hogy olyanok érvelnek ezzel, akik hülyeségnek tartják azt, amire költeni szeretne a másik.
2022. febr. 13. 17:39
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem válaszolunk arra hogy miért érv, mert nem érv.

Sok szülő "érvel" mindenféle értelmetlen hülyeséggel ahelyett, hogy kimondaná: "mert szerintem pénzszórás" vagy "mert szerintem hülyeség/szar" vagy "mert nekem nem tetszik" vagy "mert én nem akarom".

Inkább lecsapják a témát egy ilyen egyáltalán nem releváns válasszal, remélve hogy nincs annyi eszed, hogy észrevedd az értelmetlenségét, csak gondolkodás nélkül elfogadod, mert valahol még mindig kis együgyű gyereknek néznek. Mint mikor azt mondták, a répától fogsz tudni fütyülni.

Halálosan idegesítő, tudom.

Vagy felhívod a figyelmét, hogy a válasza logikailag nem illik ide, és addig próbálsz belőle felnőtt érveket kihúzni, míg végül sikerül, vagy nem szólsz a vásárlásaidról, és kényelmesen csomagpontra vagy postára kéred.

2022. febr. 13. 19:22
 26/27 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem kamu a kérdés.

2022. febr. 13. 19:24
 27/27 anonim ***** válasza:
43%
10-es, még mindig nem a gyerek dolga a szülő hülyesége miatt odaadni a pénzét ;)
2022. febr. 14. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!