Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mindig az az érv,hogy...

Miért mindig az az érv,hogy neki nincsen rá pénze, ha amúgy nem is szeretném, hogy ő fizesse?

Figyelt kérdés

Még otthon élek, idén vagyok végzős a gimiben. Rendszeresen probléma anyuval, hogy ha valami nagyobb dolgot szeretnék és megemlítem, akkor az az első reakció, hogy nem, mert neki nincs rá pénze. Holott rögtön az elején leszögeztem, hogy ki tudom fizetni magamnak, mert például dolgoztam nyáron, egy fillért kérek tőle, állandó többlet költséget sem jelent neki. (Még mielőtt belekötne bárki is, hogy miért nem szállok be anyagilag a háztartásba, ha már van fizetésem nyáriszünetben, most le szögezen, hogy azért nem, mert anyu nem fogadja el.)

Akkor miért olyan fontos, hogy neki xy dologra, amit szeretnék, nincs pénze, ha amúgy határozottan nem szeretném, hogy ő fizesse?

2022. febr. 13. 09:20
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
#10 ez mondjuk logikusnak tűnik. Csak az a baj, hogy ha szükséges, hasznos dologra költöm a pénzem, akkor is kiakad. Illetve anyu elmondása alapján nincs anyagi probléma, rendszeresen ezt mondja.
2022. febr. 13. 10:54
 12/27 Thispain ***** válasza:
80%
Mivel nincs köze a kérdéshez, anyukád érvként felhozott ténye nem érv.
2022. febr. 13. 11:04
 13/27 anonim ***** válasza:
32%

Az hogy nincs rá pénze, és nincs anyagi probléma, az teljesen egymásnak ellentmondó dolgok. Inkább azt mondanám, hogy felesleges dolgoknal nincs anyagi problématok.

Feleslegesnel meg felesleges a költés.

2022. febr. 13. 11:11
 14/27 anonim ***** válasza:
32%
Milyen nagyobb dolgokra gondolsz amit a család tagjaival is mrg kell beszélmi? Pl?
2022. febr. 13. 11:53
 15/27 anonim ***** válasza:
11%
Anyud felnőtt, biztos jobban ért ehhez, mint te.
2022. febr. 13. 11:53
 16/27 Thispain ***** válasza:
77%

#15 Lehet, hogy jobban ért, azonban a viselkedése nem egy felnőttére vall.

Egy felnőtt átgondolja mit miért tilt, és ezt elmondja a másik félnek, és meghallgatja a másik felet, és válaszol a másik fél kérdéseire.

Itt egy olyan nőt látunk, aki amikor csak lehet, abban a hitben lubickol, hogy nincs pénze rá, ezért semmi sem lehetséges.

2022. febr. 13. 11:59
 17/27 anonim ***** válasza:
72%
14, én ha rendelek valamit, bármilyen kis értékben, akkor közlöm a családdal. Legutóbb meg azt beszéltem meg velük, hogy veszek egy rollert. De azt sem azért, hogy az áldásukat kérjem rá, mert amúgy 25 éves vagyok saját keresettel, hanem mert így szoktuk. De ne úgy képzeld el, hogy eléjük álltam, és bejelentettem, mint egy lánykérést, hanem filmet néztünk, abban volt egy rolleres épp, aztán mondtam, hogy én is ilyenen gondolkodom. Apám meg mondta erre, hogy a szomszéd is most vett, kérdezzem meg tőle, hogy hol, mennyiért és mi a tapasztalata vele. És milyen igaza volt, mert én is ugyanazt néztem ki magamnak, de a szomszéd azt mondta, hogy az egy nagy szar, ide is adta egy napra, tényleg nagy szar. Úgyhogy vettem másik fajtát, azzal elégedett vagyok.
2022. febr. 13. 12:10
 18/27 anonim ***** válasza:
22%
Ha ezt nem tudjátok ezt az egyszerű dolgot családon belül megbeszélni akkor elég nagy a baj mivel ide kellett kiírnod. Próbálj leülni és szeretettel megbeszélni vele mindent hiszen az édesanyád aki a világra szült nem egy vadidegen.
2022. febr. 13. 12:16
 19/27 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, miért nem válaszolsz a 2# kérdésére? Ezt olyan ügyesen kikerülted, pedig ez a lényeg.

Ránk mondod, hogy gyengébbek kedvéért, pedig mindenki érti a kérdést, te sunnyogsz, hallgatsz el infót, hogy neked kedvező legyen a válasz. Nekem legalábbis ez jött le eddig.

Félbemaradt beszélgetések vannak amiből anyud kiszalad és azt hajtja nincs pénzem rá? Vagy az van, hogy alapvető dolgokra pont kijöttök tisztességgel egy hónapban és az almás 13 promax szürreális lenne, vagy olyan dolgot szeretnél aminek később fenntartási költségei vannak.

2022. febr. 13. 12:26
 20/27 anonim ***** válasza:
66%
19 egyetértek. Teljesen kusza amit írt
2022. febr. 13. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!