Miért mindig az az érv,hogy neki nincsen rá pénze, ha amúgy nem is szeretném, hogy ő fizesse?
Még otthon élek, idén vagyok végzős a gimiben. Rendszeresen probléma anyuval, hogy ha valami nagyobb dolgot szeretnék és megemlítem, akkor az az első reakció, hogy nem, mert neki nincs rá pénze. Holott rögtön az elején leszögeztem, hogy ki tudom fizetni magamnak, mert például dolgoztam nyáron, egy fillért kérek tőle, állandó többlet költséget sem jelent neki. (Még mielőtt belekötne bárki is, hogy miért nem szállok be anyagilag a háztartásba, ha már van fizetésem nyáriszünetben, most le szögezen, hogy azért nem, mert anyu nem fogadja el.)
Akkor miért olyan fontos, hogy neki xy dologra, amit szeretnék, nincs pénze, ha amúgy határozottan nem szeretném, hogy ő fizesse?
Az hogy nincs rá pénze, és nincs anyagi probléma, az teljesen egymásnak ellentmondó dolgok. Inkább azt mondanám, hogy felesleges dolgoknal nincs anyagi problématok.
Feleslegesnel meg felesleges a költés.
#15 Lehet, hogy jobban ért, azonban a viselkedése nem egy felnőttére vall.
Egy felnőtt átgondolja mit miért tilt, és ezt elmondja a másik félnek, és meghallgatja a másik felet, és válaszol a másik fél kérdéseire.
Itt egy olyan nőt látunk, aki amikor csak lehet, abban a hitben lubickol, hogy nincs pénze rá, ezért semmi sem lehetséges.
Kérdező, miért nem válaszolsz a 2# kérdésére? Ezt olyan ügyesen kikerülted, pedig ez a lényeg.
Ránk mondod, hogy gyengébbek kedvéért, pedig mindenki érti a kérdést, te sunnyogsz, hallgatsz el infót, hogy neked kedvező legyen a válasz. Nekem legalábbis ez jött le eddig.
Félbemaradt beszélgetések vannak amiből anyud kiszalad és azt hajtja nincs pénzem rá? Vagy az van, hogy alapvető dolgokra pont kijöttök tisztességgel egy hónapban és az almás 13 promax szürreális lenne, vagy olyan dolgot szeretnél aminek később fenntartási költségei vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!