Ki fizesse ki azt az „alkatrészt”?
Két családtagom engem kért meg, hogy tegyek igazságot közöttük, nekem már megvan a véleményem, de kíváncsi vagyok itt mit mondanak az emberek.
Szóval anya-lánya „konfliktusról” van szó. Nekik van egy hörcsögük, előre egyeztették, hogy ki-mit vállal az ezzel járó költségekből. Anyukának az az álláspontja, hogy csak a szerinte szükséges dolgokhoz járul hozzá anyagilag, tehát faforgács, magkeverék, néha pár zöldség-gyümölcs, meg ha kell állatorvos. Így a lány fizeti az egyéb dolgokat, hol zsebpénzből, hol diákmelóból, tehát egyéb alomnak való cuccok, egyéb élelem, plusz ritkán felszerelések, ha kell új valamiből, stb.
Az állat a lány szobájában van. Most úgy adódott, hogy az anyuka is abban a szobában alszik ideiglenesen, mert kb fél évre hozzájuk költözött egy másik családtag. Viszont a hörcsög mókuskereke nagyon hangos, a lányt nem zavarja, ő megszokta, tud tőle aludni, az anyukát zavarja. És itt kicsit elvesztettem a fonalat, hogy mi kellene, mert nem értek hozzá, de a lényeg az, hogy létezik valami alkatrész ehhez a típusú kerékhez, amitől sokkal halkabb, vagy csendesebb lesz. Az anyuka szempontjából érthető, hogy miért kellene venni egy olyat, mert ő így nem tud aludni. Viszont a lány is gondolkodik rajta, hogy nem ártana, bár őt nem zavarja a zaj, viszont ettől a cucctól tartósabb lesz a kerék.
Nem egy nagy tételről van szó, valami két-háromezer közötti összegről, mind a kettőjüknek belefér. Inkább az elvek miatt nem tudnak megállapodni, hogy ki fizesse ki. Az anyuka szerint a lányának kell kifizetnie, mert amikor megbeszélték, hogy ki mit fizet a hörcsöggel kapcsolatban, ő megmondta, hogy felszerelést nem vesz a meglévőek mellé. A lány szerint vagy az anyjának kéne fizetnie, mert az anyját zavarja a zaj, de nyitott arra hogy felesben fizessék, mert szerinte is hasznos lenne. Illetve a lány mind két esetben vállalja a szállítási költség árát, mert mást is akar rendelni a weboldalról, ahol ez az „alkatrész” kapható.
Mit gondoltok?
A válaszokat olvasva felmerült bennem a kérdés, hogyha ennyire éjszakai állat egy hörcsög, hogy szigorúan tilos a kerekét kivenni estére mivel nappal alszik és csak akkor tudja hajtani, akkor mi a fenének tart valaki hörcsögöt? Hogy nézhesse ahogy alszik?
Hogyan lett ennyire népszerű háziállat akkor, ha ennyire összeegyeztethetetlen az életciklusa az emberekével? Háziállatnak nem éppen az az ideális amivel van interakció?
Fizesse csak anyuka. Egyrészt õt zavarja a zaj. Másrészt biztos anyuka jelenléte ugyanúgy zavarja valamiben a lányát, mióta beköltözött a szobájába, szóval ennyi kis kárpótlás belefér, ha már a lány is feladta a saját privát terét egy idõre.
A rokon odaköltöztetésére gondolom anyuka bólintott rá, nem a lánya, így miatta vannak most szûkösebben.
Az én lányomnak lova van. Boldogan fizetnék helyette akár két hörcsögöt is, de hát a lovat is én vettem, most eszem, amit főztem :D
Viccet félretéve. Anyukát zavarja a zaj, miatta kell az alkatrész. Fizesse ő.
Vagy vegyen füldugót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!