Mennyire lenne aljas dolog kérni anyutol hogy fizesse ki a reszem a hazbol?
Edesapam meghalt 8 evvel ezelott.igy orokoltem a fel csaladi hazunkat, masik fele anyue.
4 en lakunk egyutt,en es az elettarsam, anyu es az o parja.
A gond az,hogy nem jovunk ki a pasival csak anyu, ideggorcsom van ha hazaer munkabol, okoskodo de anyu foggal korommel vedi.
Az en tulajdonreszem erteke a hazban 6 millio forint. Szeretnem ha kifizetne es en vissza sem neznek tobbet ide, mindennaposak a veszekedesek. Lakastakarekot nyitottam regebben,ott 2 millio forint gyult ossze. Ha anyu kifizetne tudnek egy lakast venni es nem kellene egesz nap feszultsegben elni,de o egy eletre eladosodna.
Igazabol meg fel sem mertem hozni neki a temat.
Nektek mi a velemenyetek ti mit tennetek?
Én a helyedben meg se próbálnám ilyennel magamra haragítani.
1. Azt írod, ez egy életre eladósítaná, tehát nem fürdik a pénzben.
2. Ha apud után örökölted a részt, akkor azért ők ketten dolgoztak meg, neked semmi közöd hozzá, erkölcsileg nagyon elítélendő, hogy gyakorlatilag azért, mert idejekorán elveszítette a férjét, fizesse ki kétszer a lakása egy részét.
3. Ha apud a férje volt, akkor özvegyi haszonélvezete van a te tulajdonrészeden is. Ha azt mondja, hogy egy ilyen hálátlan, tetű kölköt ő nem fog többet kerülgetni az otthonában, és másnap költözz el, akkor te másnap költözöl a pasiddal együtt, mert a haszonélvezeti joga erősebb, mint a te tulajdonjogod ilyen szempontból: övé a birtoklás joga a teljes ingatlanon.
Ok, hogy nem jössz ki a pasijával, de ha ő igen, és szereti, akkor azon kívül, hogy elköltözöl, éled az életedet és megteremted magadnak az életfeltételeket, semmit sem tehetsz.
1. Miért nem az élettársaddal ketten oldjátok meg a lakhatásotokat máshol, miért anyukádtól várod erre a megoldást?
2. Anyukád bármikor kitehet titeket onnan, ugyanis özvegyi haszonélvezete van a te részeden is.
3. Vedd meg a részét, és éljetek ott ti, ő meg vesz egy garzont magának, vagy ahogy jónak látja.
4. Eladod a részedet, ez esetben haszonélvezettel csekély esélyed van rá, és nagyon csökkentett áron, tehát így sem járnál jól, mivel anyukád haláláig ott élhet, hasznát élvezheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!