Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire lenne aljas dolog...

Mennyire lenne aljas dolog kérni anyutol hogy fizesse ki a reszem a hazbol?

Figyelt kérdés

Edesapam meghalt 8 evvel ezelott.igy orokoltem a fel csaladi hazunkat, masik fele anyue.

4 en lakunk egyutt,en es az elettarsam, anyu es az o parja.

A gond az,hogy nem jovunk ki a pasival csak anyu, ideggorcsom van ha hazaer munkabol, okoskodo de anyu foggal korommel vedi.

Az en tulajdonreszem erteke a hazban 6 millio forint. Szeretnem ha kifizetne es en vissza sem neznek tobbet ide, mindennaposak a veszekedesek. Lakastakarekot nyitottam regebben,ott 2 millio forint gyult ossze. Ha anyu kifizetne tudnek egy lakast venni es nem kellene egesz nap feszultsegben elni,de o egy eletre eladosodna.

Igazabol meg fel sem mertem hozni neki a temat.

Nektek mi a velemenyetek ti mit tennetek?

2015. márc. 2. 02:08
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
24 eves vagyok
2015. márc. 2. 02:13
 2/19 anonim ***** válasza:
36%
Kiba*nal anyuddalmert nem birod a pasijat?????Uristen csak ezt ne tedd....ez undorito lenne es nyugodtan lelehet pontozni..! Hasznald a szadat es ulj le veluk beszelni...ha kell mindennap de az hogy eladosodna.....mi lenne ha o mondana ezt neked? Tetszene? Probalj gondolkodni!!
2015. márc. 2. 02:16
 3/19 anonim ***** válasza:
88%
Anyádnak haszonélvezete van a te részedre,ugyh örülj h ott lakhatsz egyáltalán
2015. márc. 2. 03:53
 4/19 anonim ***** válasza:
83%
Nagyon. Eleve el kellene gondolkodnod olyan aprosagon, hogy az a ház Anyad és apad munkájából van. Te 24 évesen sehol se tartasz, tulajdonképpen Anyad joindulta miatt lakhatsz ott. A helyzet ugyanis az, hogy a ház felé eleve anyade, az apad felére pedig özvegyi haszonélvezeti joga van. Tehát ha holnap reggel közli, hogy Katikam, azt akarom hogy kikoltozz a pasiddal, kor te ugrás és kikoltozol. Te miért nem ajánlod fel neki, hogy megveszed a részét?
2015. márc. 2. 05:45
 5/19 anonim ***** válasza:
84%

Én a helyedben meg se próbálnám ilyennel magamra haragítani.

1. Azt írod, ez egy életre eladósítaná, tehát nem fürdik a pénzben.

2. Ha apud után örökölted a részt, akkor azért ők ketten dolgoztak meg, neked semmi közöd hozzá, erkölcsileg nagyon elítélendő, hogy gyakorlatilag azért, mert idejekorán elveszítette a férjét, fizesse ki kétszer a lakása egy részét.

3. Ha apud a férje volt, akkor özvegyi haszonélvezete van a te tulajdonrészeden is. Ha azt mondja, hogy egy ilyen hálátlan, tetű kölköt ő nem fog többet kerülgetni az otthonában, és másnap költözz el, akkor te másnap költözöl a pasiddal együtt, mert a haszonélvezeti joga erősebb, mint a te tulajdonjogod ilyen szempontból: övé a birtoklás joga a teljes ingatlanon.

Ok, hogy nem jössz ki a pasijával, de ha ő igen, és szereti, akkor azon kívül, hogy elköltözöl, éled az életedet és megteremted magadnak az életfeltételeket, semmit sem tehetsz.

2015. márc. 2. 05:56
 6/19 anonim ***** válasza:
39%
Jó látni, hogy egy újabb boldog családban milyen nyílt és őszinte kapcsolatban élnek egyesek!
2015. márc. 2. 06:11
 7/19 anonim ***** válasza:
82%
most fizet hat millát, ha meghal, akkor pedig tied az egész. Így kell lenyúlni a szülőt. :(
2015. márc. 2. 06:53
 8/19 anonim ***** válasza:
84%
Fizesd ki te anyádat.Aztán nyugodtan élhettek ott.
2015. márc. 2. 06:55
 9/19 anonim ***** válasza:
79%
Hálás gyerek vagy,de tényleg.Földön futot csinálnál belőle ha tehetnéd.Fognád a pénzt és vissza se néznél többet.Na az a nagy szerencse ez nem igy működik.Anyád is elviseli a te pasidat,pedig nyugodtan ki paterolhatná onnan.Majd akkor rendezkedhetsz,ha anyud is meghalt.Remélem jó sokáig fog élni!Nekem ilyen gyerekem lenne,nos nagyon elrendezném az én részem inkább egy hajléktalan kapja mint ő.
2015. márc. 2. 06:59
 10/19 anonim ***** válasza:
64%

1. Miért nem az élettársaddal ketten oldjátok meg a lakhatásotokat máshol, miért anyukádtól várod erre a megoldást?

2. Anyukád bármikor kitehet titeket onnan, ugyanis özvegyi haszonélvezete van a te részeden is.

3. Vedd meg a részét, és éljetek ott ti, ő meg vesz egy garzont magának, vagy ahogy jónak látja.

4. Eladod a részedet, ez esetben haszonélvezettel csekély esélyed van rá, és nagyon csökkentett áron, tehát így sem járnál jól, mivel anyukád haláláig ott élhet, hasznát élvezheti.

2015. márc. 2. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!