Mennyire lenne aljas dolog kérni anyutol hogy fizesse ki a reszem a hazbol?
Edesapam meghalt 8 evvel ezelott.igy orokoltem a fel csaladi hazunkat, masik fele anyue.
4 en lakunk egyutt,en es az elettarsam, anyu es az o parja.
A gond az,hogy nem jovunk ki a pasival csak anyu, ideggorcsom van ha hazaer munkabol, okoskodo de anyu foggal korommel vedi.
Az en tulajdonreszem erteke a hazban 6 millio forint. Szeretnem ha kifizetne es en vissza sem neznek tobbet ide, mindennaposak a veszekedesek. Lakastakarekot nyitottam regebben,ott 2 millio forint gyult ossze. Ha anyu kifizetne tudnek egy lakast venni es nem kellene egesz nap feszultsegben elni,de o egy eletre eladosodna.
Igazabol meg fel sem mertem hozni neki a temat.
Nektek mi a velemenyetek ti mit tennetek?
Hát figyelj, úgy látom finoman szólva nem valami kompromisszumkész az anyukád. De mégiscsak az, el tudnád nézni, hogy a hitel miatt elveszíti majd a házat és ne adj isten hajléktalan lesz?
Mi lenne ha még tűrnél egy ideig, gyűjtenél még pénzt, és az élettársaddal közösen vennétek lakást? Ez ütött szeget a fejembe, miért egyedül akarod megvenni? Vagy fizessenek ki téged anyukádék közösen, és a ház felét akkor írassa a pasijára.
sajnos nem sok kiút van, várod az anyád halálát és ottmaradsz
vagy elköltözöl és hitelből veszel magadnak vmit, és ha majd hozzájutsz a részedhez (vagyis ha meghal, vagy meggondolja magát) akkor ki tudod fizetni a hitelt.
de az anyádat ne kergesd adóságba, azért sem, mert nem tudjuk hány éves, de mi vam, ha előbb hal meg, mint ki tudná fizetni a hitelt, akkor adósságot is örökölsz, mert lemondani az örökségről lehet ugyan, de csak teljesen, vagyis vagy minden vagy semmi, vagy nem fogadod el a hitelt, de akkor a fél házat sem, vagy mindkettőt öröklöd.
egyébként meg kb 6 millió pont kevés ahhoz, hogy vmit venni lehessen, de túl sok ahhoz, hogy csak úgy elköltse vki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!