Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki fizesse ki azt az „alkatrés...

Ki fizesse ki azt az „alkatrészt”?

Figyelt kérdés

Két családtagom engem kért meg, hogy tegyek igazságot közöttük, nekem már megvan a véleményem, de kíváncsi vagyok itt mit mondanak az emberek.

Szóval anya-lánya „konfliktusról” van szó. Nekik van egy hörcsögük, előre egyeztették, hogy ki-mit vállal az ezzel járó költségekből. Anyukának az az álláspontja, hogy csak a szerinte szükséges dolgokhoz járul hozzá anyagilag, tehát faforgács, magkeverék, néha pár zöldség-gyümölcs, meg ha kell állatorvos. Így a lány fizeti az egyéb dolgokat, hol zsebpénzből, hol diákmelóból, tehát egyéb alomnak való cuccok, egyéb élelem, plusz ritkán felszerelések, ha kell új valamiből, stb.

Az állat a lány szobájában van. Most úgy adódott, hogy az anyuka is abban a szobában alszik ideiglenesen, mert kb fél évre hozzájuk költözött egy másik családtag. Viszont a hörcsög mókuskereke nagyon hangos, a lányt nem zavarja, ő megszokta, tud tőle aludni, az anyukát zavarja. És itt kicsit elvesztettem a fonalat, hogy mi kellene, mert nem értek hozzá, de a lényeg az, hogy létezik valami alkatrész ehhez a típusú kerékhez, amitől sokkal halkabb, vagy csendesebb lesz. Az anyuka szempontjából érthető, hogy miért kellene venni egy olyat, mert ő így nem tud aludni. Viszont a lány is gondolkodik rajta, hogy nem ártana, bár őt nem zavarja a zaj, viszont ettől a cucctól tartósabb lesz a kerék.

Nem egy nagy tételről van szó, valami két-háromezer közötti összegről, mind a kettőjüknek belefér. Inkább az elvek miatt nem tudnak megállapodni, hogy ki fizesse ki. Az anyuka szerint a lányának kell kifizetnie, mert amikor megbeszélték, hogy ki mit fizet a hörcsöggel kapcsolatban, ő megmondta, hogy felszerelést nem vesz a meglévőek mellé. A lány szerint vagy az anyjának kéne fizetnie, mert az anyját zavarja a zaj, de nyitott arra hogy felesben fizessék, mert szerinte is hasznos lenne. Illetve a lány mind két esetben vállalja a szállítási költség árát, mert mást is akar rendelni a weboldalról, ahol ez az „alkatrész” kapható.

Mit gondoltok?

2022. júl. 13. 09:32
A kérdező szavazást indított:
Az anyuka fizesse, mert őt zavarja a zaj
A lány fizesse a megállapodás miatt, meg mert szerinte is kellhet
Fizessék felesben
113 szavazat
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
78%
Én egyszerűen estére kivettem a kereket, ez szerintem náluk is jó megoldás lenne
2022. júl. 13. 09:37
 2/64 anonim ***** válasza:
85%
Vagy felesbe vagy csak anyuka. Attól még, hogy az extrákat a lány fizeti a megállapodás szerint, erre az extrára neki nincs szüksége, anyuka erőlteti. Miért fizesse a másik hóbortját? Amúgy igen, a legegyszerűbb kivenni éjszakára a kereket
2022. júl. 13. 09:40
 3/64 A kérdező kommentje:
Éjszakai állattól kivenni azt, amit nyilván csak éjszaka használ, nem egy jó megoldás egyikőjük szerint sem.
2022. júl. 13. 09:40
 4/64 anonim ***** válasza:
82%

Anyukát zavarja, nincs mese, neki kell fizetnie.

Amúgy elég nevetséges, hogy egy ilyen piti költségen nem tudnak megegyezni. Szóval azt látatlanban mondom, hogy elég kicsinyes mindkét fél.

2022. júl. 13. 09:44
 5/64 anonim ***** válasza:
90%
2-3 000 forintról van szó. Ha a lány még tanul és diákmunkázik, számára ez nem kis összeg. De dolgozó felnőttként mondom, ha én lennék az anya helyében, kérdés nélkül megvenném és nem érdekelne az a 2-3 000 forint, mert aludni akarok, hogy nap közben tudjak koncentrálni a melóban.
2022. júl. 13. 10:09
 6/64 anonim ***** válasza:
15%

Tipikus Real Estate probléma.

Ha van egy érvényben lévő megállapodás az adott költség kifizető személyéről, akkor ahhoz kell tartania mindenkinek magát.

Ha szükséges egy új beruházás, akkor nem mondhatja egyik fél se, hogy felrúgom a szerződést, mert neked kell-fizesd te.

Jelen esetben szükséges a beruházás - nyikorog a mókuskerék, csere vagy javítás kell.

Van megállapodás is a költségviselő személyéről - a technikai eszközöket a lány állja.

Ha a lány nem akar fizetni az egyoldalú szerződés felmondásnak minősül - és ezzel feljogosítja a másik felet a jogorvoslatra - Pl anyu kibaszhatja a rétre a rágcsálót kalickástól-kerekestől.

Tessék mindenkinek tanulmányozni közgazdaságtanból a RACI modellt a további viták elkerülésének az érdekében.

[link]

Amúgy meg vegyétek ki a kereket estére, rollerezzen az egér napközben.

2022. júl. 13. 10:11
 7/64 anonim ***** válasza:
72%

A hörcsög éjszakai állat és létfontosságú számára, hogy éjszaka kerekezzen. Ha nem jó a kerék, érdemes lecserélni, de akkor már egyúttal jó lenne meggyőződni, hogy az megfelelő méretű és kialakítású legyen.

Itt lehet tájékozódni:

[link]

2022. júl. 13. 10:17
 8/64 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem meg a fél évre odaköltözött családtag aludjon a lány szobájában az anyuka meg a sajátjában. Vagy ez nem megoldás így? Én biztos nem hallgatnám a kerék nyekergését, nyilván szó nélkül megvenném azt az alkatrészt, főleg ha párezer forint és nem megyek tőle csődbe hó végére, biztos nem a lányomtól várnám el, hogy ami engem zavar, ő oldja meg. Nonszensz. 31/f
2022. júl. 13. 10:22
 9/64 anonim ***** válasza:
14%
Fordítok: a lány akarta a hörcsögöt, az anyja pénzeli nagyobbrészt, és a lány még ezt SEM akarja fizetni.
2022. júl. 13. 10:24
 10/64 anonim ***** válasza:
58%
Nem mindegy? Egy a család költségvetése. Az esküvőn is megy majd a spúrkodás, meg a marakodás? Az nem 2-3000Ft-os tétel lesz.
2022. júl. 13. 10:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!