Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki fizesse ki azt az „alkatrés...

Ki fizesse ki azt az „alkatrészt”?

Figyelt kérdés

Két családtagom engem kért meg, hogy tegyek igazságot közöttük, nekem már megvan a véleményem, de kíváncsi vagyok itt mit mondanak az emberek.

Szóval anya-lánya „konfliktusról” van szó. Nekik van egy hörcsögük, előre egyeztették, hogy ki-mit vállal az ezzel járó költségekből. Anyukának az az álláspontja, hogy csak a szerinte szükséges dolgokhoz járul hozzá anyagilag, tehát faforgács, magkeverék, néha pár zöldség-gyümölcs, meg ha kell állatorvos. Így a lány fizeti az egyéb dolgokat, hol zsebpénzből, hol diákmelóból, tehát egyéb alomnak való cuccok, egyéb élelem, plusz ritkán felszerelések, ha kell új valamiből, stb.

Az állat a lány szobájában van. Most úgy adódott, hogy az anyuka is abban a szobában alszik ideiglenesen, mert kb fél évre hozzájuk költözött egy másik családtag. Viszont a hörcsög mókuskereke nagyon hangos, a lányt nem zavarja, ő megszokta, tud tőle aludni, az anyukát zavarja. És itt kicsit elvesztettem a fonalat, hogy mi kellene, mert nem értek hozzá, de a lényeg az, hogy létezik valami alkatrész ehhez a típusú kerékhez, amitől sokkal halkabb, vagy csendesebb lesz. Az anyuka szempontjából érthető, hogy miért kellene venni egy olyat, mert ő így nem tud aludni. Viszont a lány is gondolkodik rajta, hogy nem ártana, bár őt nem zavarja a zaj, viszont ettől a cucctól tartósabb lesz a kerék.

Nem egy nagy tételről van szó, valami két-háromezer közötti összegről, mind a kettőjüknek belefér. Inkább az elvek miatt nem tudnak megállapodni, hogy ki fizesse ki. Az anyuka szerint a lányának kell kifizetnie, mert amikor megbeszélték, hogy ki mit fizet a hörcsöggel kapcsolatban, ő megmondta, hogy felszerelést nem vesz a meglévőek mellé. A lány szerint vagy az anyjának kéne fizetnie, mert az anyját zavarja a zaj, de nyitott arra hogy felesben fizessék, mert szerinte is hasznos lenne. Illetve a lány mind két esetben vállalja a szállítási költség árát, mert mást is akar rendelni a weboldalról, ahol ez az „alkatrész” kapható.

Mit gondoltok?

2022. júl. 13. 09:32
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
91%
Anyuka vagy felesben. Vagy rakják ki a hörcsögöt a fél évre odaköltözött családtag szobájába, ha már sz.patja a családot, sz.pjon ő is. Vagy a családtag fizesse.
2022. júl. 13. 10:58
 22/64 anonim ***** válasza:
91%

"Anyukának az az álláspontja, hogy csak a szerinte szükséges dolgokhoz járul hozzá anyagilag"

Ez a kis kiegészítő anyuka szerint szükséges, szóval ő fizesse szerintem. Eleve tényleg nem értem miért nem vesz valaki meg a gyerekének egy ilyen piti dolgot, ha az szükséges és főleg az anya szempontjából...

2022. júl. 13. 11:11
 23/64 A kérdező kommentje:

Nem elromlott kerékről van szó, hanem zajos típusról. Az olajozás nem oldotta meg a problémát.

Máshová nem lehet kitenni a hörcsögöt, mert kutya van a házban.

Bárkivel is közös szobában legyen a befogadott családtag, az nem opció, mert az illető több műszakban dolgozik, ergo zavarnák egymást, plusz horkol is.

Nem tudom, hogy a kérdésben miért releváns, de ha már szóba került megosztom, hogy mit tudok arról, hogy kinek-mi mennyibe került. És egyébként az alapján, amit ismertettek velem egyáltalán nem igaz, hogy az anyukának került többe. Az otthon alapból meglévő felszerelések az egy házikót takart, egy kicsi, rácsos kereket, egy itatót, meg egy terráriumot, ami kevesebb, mint harmada az ajánlott minimumnak, meg egy itató. A lány azt mondta ebből valójában csak az itató, és a házikó használható, minden mást ő vett vett. Almozásra nagyobb részt nem faforgácsot használ, hanem valami mást(nem tudom, nem értek hozzá), szóval állítólag 1 csomag 400 ft-s forgács 3-4 hónap alatt fogy el, illetve nem találja megfelelőnek az anyja által jónak tartott magkeveréket, ezért vesz mellé másfajtát, és nagyobb részt azzal etet. Plusz száraz rovarok költsége. Ezenkívül valami speciális homokot veszi a lány, amit sűrűbben kell cserélni, mert az egyik homokozót pisi-helynek használja a jószág, és ennek nagyobba költsége, mint a forgácsnak. Beteg még nem volt a hörcsög, az időnkénti vizsgálatot nem fizette az anyuka, mert szerinte nem szükséges, csak betegség esetén kellene vinni. Szóval szerintem ez alapján nem reális támadni, hogy anyuka pénzeli az állatot, legalábbis én a két fél álláspontját összegezve írtam ezt.

2022. júl. 13. 11:12
 24/64 A kérdező kommentje:
Egyébként nekem az az álláspontom, hogy felesbe fizessék. Azért gondolom ezt, mert mind a kettő szerint szükséges. Anyukának azért, hogy tudjon aludni, a lánynak meg azért, mert azt mondja, hogy a kerék tartóssága miatt lenne hasznos. Illetve még azt gondolom, hogy az is érthető lenne, ha csak anyuka állná, mert neki sürgős, illetve a megállapodásban azt mondta, hogy csak a szerinte szükséges dolgokat fizeti, és ez egy újonnan felmerülő szükséges dolog.
2022. júl. 13. 11:21
 25/64 anonim ***** válasza:
91%
Értem, hogy elvi dolog, de nem ezen kellene izmozniuk. Ahogy írtam: vagy anyuka fizesse, vagy felesben, vagy a családtag. Az ellen mi a kifogás, hogy a családtag odaadjon nekik erre 3000 Ft-ot, ha már az egyik személyt kitúrta a helyéről, és ez a kellemetlenség is neki köszönhető, mert nem vette a fáradságot, hogy egy szobát béreljen.
2022. júl. 13. 11:24
 26/64 anonim ***** válasza:
94%
Igy sem egy akkora nagy összeg, hogy ekkora ügyet kelljen belőle csinálni.
2022. júl. 13. 11:27
 27/64 anonim ***** válasza:
85%
Anyuka mekkora fillérb*szó, már elnézést. Őt zavarja, de kifizettetné a diák gyerekével a cuccot. Grat.
2022. júl. 13. 11:32
 28/64 anonim ***** válasza:
89%

Az alapkérdésre már írtam korábban, de 23-as kommented újabb vélemény leírására késztet.

Ahogy végigolvastam ezt a kommentet, nagyon nagy gondok vannak anyuka fejében. Ott az a szerencsétlen hörcsög, aminek a terráriuma harmadakkora, mint az ajánlott minimum, anyuka szerint jó a mittudomén milyen magkeverék, ami a lány szerint nem jó, anyuka nem tartja szükségesnek a rendszeres orvosi vizsgálatot, csak a betegségnél adódó vizsgálatokat, ezért ezt sem fizeti....

Szóval ez így nem normális dolog. Ha egyszer a gyerek hörcsögöt tart, akkor meg kell teremteni hozzá a normális körülményeket is. Egyébként ezek alapján már nem is csodálkozom, hogy ezen a piti tételen is vitatkozni kezdett az anya.

Szóval a felelős állattartásról az anyának fogalma sincs.

És ha nem kenyérre kell ez a pénz, akkor igenis tessék ezeket kifizetni. Ha kenyérre kell, akkor pedig ne legyen hörcsög (és természetesen kutya sem, de semmi más nélkülözhető költség se).

2022. júl. 13. 11:32
 29/64 anonim ***** válasza:
87%
Csak anyuka. Mivel a lány nem is akarja igazán az eszközt, az anyuka szerint meg feltétlen szükséges, mert csak így tud aludni. Nem tudom mit ilyen soher, hogy sajnálja rá a pénzt és még a neki kellő dolgokat is a lányával fizettetné
2022. júl. 13. 11:33
 30/64 anonim ***** válasza:
89%

Egy két-háromezer forintot érő sz@ros mókuskerék miatt problémáznak annyit, hogy még egy külső "igazságtevőt" is bevonnak? Te jó ég...

Én az anyuka helyében, ha nem tudnék aludni a zajtól, megvenném és csókolom, nem érne az egész annyit, hogy napokig ezen vitatkozzak és még ki se tudjam aludni magam.

Ha meg nagyon igazságosak akarnak lenni, fizessék felesben.

2022. júl. 13. 11:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!