Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki fizesse ki azt az „alkatrés...

Ki fizesse ki azt az „alkatrészt”?

Figyelt kérdés

Két családtagom engem kért meg, hogy tegyek igazságot közöttük, nekem már megvan a véleményem, de kíváncsi vagyok itt mit mondanak az emberek.

Szóval anya-lánya „konfliktusról” van szó. Nekik van egy hörcsögük, előre egyeztették, hogy ki-mit vállal az ezzel járó költségekből. Anyukának az az álláspontja, hogy csak a szerinte szükséges dolgokhoz járul hozzá anyagilag, tehát faforgács, magkeverék, néha pár zöldség-gyümölcs, meg ha kell állatorvos. Így a lány fizeti az egyéb dolgokat, hol zsebpénzből, hol diákmelóból, tehát egyéb alomnak való cuccok, egyéb élelem, plusz ritkán felszerelések, ha kell új valamiből, stb.

Az állat a lány szobájában van. Most úgy adódott, hogy az anyuka is abban a szobában alszik ideiglenesen, mert kb fél évre hozzájuk költözött egy másik családtag. Viszont a hörcsög mókuskereke nagyon hangos, a lányt nem zavarja, ő megszokta, tud tőle aludni, az anyukát zavarja. És itt kicsit elvesztettem a fonalat, hogy mi kellene, mert nem értek hozzá, de a lényeg az, hogy létezik valami alkatrész ehhez a típusú kerékhez, amitől sokkal halkabb, vagy csendesebb lesz. Az anyuka szempontjából érthető, hogy miért kellene venni egy olyat, mert ő így nem tud aludni. Viszont a lány is gondolkodik rajta, hogy nem ártana, bár őt nem zavarja a zaj, viszont ettől a cucctól tartósabb lesz a kerék.

Nem egy nagy tételről van szó, valami két-háromezer közötti összegről, mind a kettőjüknek belefér. Inkább az elvek miatt nem tudnak megállapodni, hogy ki fizesse ki. Az anyuka szerint a lányának kell kifizetnie, mert amikor megbeszélték, hogy ki mit fizet a hörcsöggel kapcsolatban, ő megmondta, hogy felszerelést nem vesz a meglévőek mellé. A lány szerint vagy az anyjának kéne fizetnie, mert az anyját zavarja a zaj, de nyitott arra hogy felesben fizessék, mert szerinte is hasznos lenne. Illetve a lány mind két esetben vállalja a szállítási költség árát, mert mást is akar rendelni a weboldalról, ahol ez az „alkatrész” kapható.

Mit gondoltok?

2022. júl. 13. 09:32
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 A kérdező kommentje:

#25 Nem tudom miben állapodtak meg az odaköltöző féllel, szóval ezt nem kommentálnám. Én csak az általuk felhozott megoldás-opciókat vettem számításba.

#26 Persze, hogy nem akkora összeg. Nem is az összegen kaptak össze, hanem az "elveken". A lány szempontjából mondjuk meg tudom érteni, hogy költözés előtt fél évvel nem akar "sokat" kiadni valamire, ami az ő részéről elhanyagolható. Mert végülis diákmelóból spórolva a költözésre, nevezhetünk soknak valamit, ami olyasmire megy el, ami neki nem sürgős.

2022. júl. 13. 11:40
 32/64 anonim ***** válasza:
86%

Anyuka finoman szólva is szarrágó.

Még szerencse hogy a felelőtlen állattartási kultúrája nem ragadt rá a lányára. A lánynak már most több esze meg felelősségérzete van mint az ostoba anyukájának.

Az anyuka aktív kereső, a lány meg diák. Majd remélem, ha a lány lesz aktív kereső, anyuka meg nyomorgó nyugdíjas, a lány ugyanígy elvi okokból nem fog neki segíteni ha kell valami, annak ellenére hogy megtehetné.

2022. júl. 13. 11:41
 33/64 anonim ***** válasza:
68%
Hát nyilván fifty-fifty.
2022. júl. 13. 11:47
 34/64 A kérdező kommentje:
#28 A hörcsög nincs kis helyen, mert a lány vett neki megfelelő méretűt, meg a normális körülmények adottak neki pont miatta. Mondjuk egyébként az anyuka még így is "felelősebben" áll az orvos kérdéshez, mint a helyiek átlaga. Felénk az az általános vélekedés, hogy hörcsögöt felesleges betegség esetén is vinni, mert amúgy se él sokat. Nyilván az anyuka hozzáállása sem jó, de nem tragikus, mint erre a többségnek.
2022. júl. 13. 11:49
 35/64 anonim ***** válasza:
89%
Anyaként most szégyenlem magam, hogy ilyen anyák léteznek 🙄. Pár ezer forintos tétel basszus... Ebből elvi kérdést csinálni nagyon gyerekes. Hamár állatot engedek a gyereknek akkor azt is vállalom, hogy az az állat megfelelően legyen tartva. Nyilván ha már akkora, hogy diákmunkázik "szálljon be" a saját állata költségeibe, de a felelősség még mindig az enyém, mint felnőtté, hogy az állatnak meglegyen mindene ami kell vagy szükséges ahoz, hogy normális körülmények legyenek. Nekem még kicsi a gyerek, ovis. De van hörcsöge. Úgy egyeztünk meg, hogy akkor kap ha takarítja, ellátja ... Van, hogy elfelejti kipucolni időben, most csináljak elvi kérdést ebből? Nem, szólok neki, hogy ideje rendberaknia. Ha kell az alkatrész, hogy ne nyikorogjon kell. Ebből elvi kérdést, játszmázást csinálni nagyon gyerekes. Felnőtt ember elmegy és vesz egy alkattészt vagy egy olyan kereket ami nem nyikorog és levan tudva az egész, felesleges hiszti nélkül
2022. júl. 13. 11:56
 36/64 anonim ***** válasza:
80%

Roppant egyszerű a megoldás.

Anyukát zavarja a zaj, lány szerint sem ártana mert tartós stb... de csak a zaj megszűnése miatt nem költene rá, viszont mivel más szempont is van ami miatt hasznos lenne a cucc tehát mindkettőjüknek kell így fizessék ki felesbe. A lány mondta hogy akar mást is venni az oldalról, az menjen saját költségre. A szálltási díjat úgy is meg kell fizetni.

Én véleményem szerint így lenne igazságos.

2022. júl. 13. 12:02
 37/64 anonim ***** válasza:
81%
#34 attól hogy más házzáállása ugyanúgy xar marad, hogy a környéketeken más hozzáállása is xar. Konkrétan az anya egy szarrágó. még az alapdolgokból sem képes normálsiat venni, azt is a lányával fizetteti
2022. júl. 13. 12:02
 38/64 A kérdező kommentje:

#37 Egyet értek, én sem azt mondtam, hogy jól áll hozzá, csak azt, hogy kevésbé xarul, mint a többség, de ez nem segít az alap problémán. Mondjuk enyhítő körülmény, hogy legalább annyi zsebpénzt ad a lányának, hogy meló nélkül is kigazdálkodja az alapokat akár.

(Mondjuk már kezdek afelé hajlani, hogy ha a tanácsomra se egyeznek meg, akkor kifizessem azt a nyomorult izét a kerékhez, meg a rendelés többi részét. :D)

2022. júl. 13. 12:16
 39/64 anonim ***** válasza:
40%
Fizesse csak az anya. Egy zsugori xar, ráadásul őt zavarja a zörgés
2022. júl. 13. 12:17
 40/64 anonim ***** válasza:
72%
azt nem értem, miért kell úgy kérdezni, mintha nem tudná mindenki, hogy te vagy az egyik fél...
2022. júl. 13. 12:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!