Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem engedik, hogy...

A szüleim nem engedik, hogy azt tanuljam, amit szeretnék, mit tegyek? 17/F

Figyelt kérdés

Most fejeztem be a 11. osztályt és nagyon szeretnék tanár magyar-történelem szakos tanár lenni.

A szüleim azt mondják, hülye vagyok hogy ilyen pályára akarok menni, nem fogok tudni megélni a fizetésemből, ők pedig nem fognak támogatni ebben.

De én nagyon szeretnék tanár lenni, ráadásul most már csak 5 év lesz a tanárképzés az eddigi 6 helyett.

Hogy győzzem meg őket róla?

2022. júl. 8. 12:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:
100%
Hat ... nehez. En a mai napig nemtudom a valaszt. Mindenkepp Rendezo akartam lenni a legjobb baratnommel Filmes egyetemre akartunk jarni. Meg lett tiltva nekem. En Mernökin vegeztem 5 eve, a baratnom Filmet tanult. Hat... kettonk között az a különbseg hogy en kisbabaval es ferjel elek egy sajat hazban kert es kocsi. A baratnom valahol videken melozik egy kis boltban a vegzettsegevel. Nemtudom mi lett volna a jobb. De gondolom ebben a szakmaban igy jobban keresek. A szuleimre hallgattam
2022. aug. 4. 21:10
 72/80 anonim ***** válasza:
64%
Ha bírsz a szak mellette dolgozni, akkor nem tudják lenyomni az akaratukat. 18 leszel legalább tanulni hagyjanak. Azzal én nem értek egyet, hogy fúj ez a diploma, ha nem válbe legalább van multi, aki fogad. Nincs világvége.
2022. aug. 7. 20:18
 73/80 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a magyar-töri pont azok a tárgyak amikből különórát sem lehet tartani, jó lenne inkább valami nyelv vagy matek/fizika/biosz/kémia mert ezekből mindig lesz igény külön tanárra, ha mindenképpen tanár akarsz lenni. A másik lehetőség hogy a szüleid tanácsára elvégzesz egy piacképes szakot,amivel korrekt fizud lesz,viszont nagy valószínűséggel utalni fogod a munkádat, ami szinten nem valami csábító, hiszen hiába van sok pénzed ha gyomorideggel mész be dolgozni.
2022. aug. 8. 08:42
 74/80 anonim ***** válasza:
100%

A kerdező 170ből kijön, úgy, hogy abban nincs gyerek, utazas, esküvő, randis vacsora, nyaralas, hiteltörlesztő, szülők tamogatasa, elromlott mosógép, ruhavásárlás, kocsi, lakásfelujítás, műszakiztatás, cipővasárlás, kajarendelés, kávézás, egy db könyv, tanfolyam, vagy egy leszakadt szekrényajtó, és nem kell életében egyszer sem magánorvoshoz mennie vagy gyógyszert szednie.

És ezt az életmódot akarja tartani egy életen keresztül.

Hát :D látszódik, hogy gyerek vagy.

2022. aug. 9. 17:59
 75/80 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a kommentáradatot, én a saját véleményemet írom le.

Mindkét félnek igaza van, ezért kell egy középút. Ha a kérdező ezt érzi HIVATÁSNAK, szerintem meg kell próbálni. Ha örömmel jár be dolgozni, az rengeteget ér. Saját magamból indulok ki. Ha nem szeretem amit csinálok, megbolondulok.

-Viszont a helyzet itthon tragikus, tény, hogy ebből így nagyon nagyon nehezen fogsz megélni. Ezért lehet esetleg alternatívákat nézni.

Pl. ha tanári szak, amint írták, egy kis módosítás, hogy legyen hozzá nyelv? Vagy esetleg külföldön egyetem? Vagy majd nem teljesen tanári állás, hanem más után kell nézned, hogy többet keress.

Az élet most itt tényleg nem habospiskóta. VISZONT: fontos, hogy megtaláld az arany középutat szerintem.

2022. aug. 16. 10:50
 76/80 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem egy tanári szakkal sok mindenhez lehet kezdeni akkor is, ha a kérdező az évek alatt meggondolja magát vagy reálisabban látja majd, mennyire tud megélni a tanári fizetésből. Multiknál kimondottan sok a pedagógus végzettségű munkaerő, hiszen általában jól kommunikálnak, jól beszélnek legalább egy idegen nyelvet, tanulékonyak. Szóval pedagógus végzettséggel nem csak pedagógusnak lehet menni, de legalább lesz papírod arról, amit igazán szeretnél csinálni, és ha majd javulnak a körülmények, nő a tanárok megbecsültsége, akkor bármikor el tudsz menni dolgozni az álom szakmádba. Viszont mindenképp jól kellene beszélned legalább egy nyelvet és erre hangsúlyt fektetni az egyetemen, sok helyen vannak nyelvi kurzusok ingyen vagy egyetemistabarát áron.
2022. aug. 16. 12:50
 77/80 anonim ***** válasza:
30%
76os, de most azért tanuljon 3-5 évet hogy egy multinál legyen recepciós? Mert más pozícióba nem nagyon juthatna be
2022. aug. 16. 15:43
 78/80 anonim ***** válasza:
87%

A szüleid jól látják, bárcsak az enyémek is ilyen modern gondolkodásúak lennének. Ők meg épp megbecsüléssel tekintenek a szakmára.

Egyébként a tanár ismerősem (mind nők) azért lettek tanárok mert a gazdag vőlegény/férj eltartja őket.

Ha ennyire tetszik menj egy multihoz hogy meg is élj és hobbiból adhatsz ismerősöknek magánórákat!

2022. aug. 18. 12:41
 79/80 anonim ***** válasza:
87%
#77, ők is jobban keresnek mint egy tanár, és nem kell hülyegyerekekkel üvölteni
2022. aug. 18. 13:52
 80/80 anonim ***** válasza:
100%
79es, tudom hogy jobban keresnek de ez megvan egy pár hónapos tanfolyammal nem kell elpocsékolni 3-5 évet érte.
2022. aug. 18. 15:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!