A szüleim nem engedik, hogy azt tanuljam, amit szeretnék, mit tegyek? 17/F
Most fejeztem be a 11. osztályt és nagyon szeretnék tanár magyar-történelem szakos tanár lenni.
A szüleim azt mondják, hülye vagyok hogy ilyen pályára akarok menni, nem fogok tudni megélni a fizetésemből, ők pedig nem fognak támogatni ebben.
De én nagyon szeretnék tanár lenni, ráadásul most már csak 5 év lesz a tanárképzés az eddigi 6 helyett.
Hogy győzzem meg őket róla?
A kerdező 170ből kijön, úgy, hogy abban nincs gyerek, utazas, esküvő, randis vacsora, nyaralas, hiteltörlesztő, szülők tamogatasa, elromlott mosógép, ruhavásárlás, kocsi, lakásfelujítás, műszakiztatás, cipővasárlás, kajarendelés, kávézás, egy db könyv, tanfolyam, vagy egy leszakadt szekrényajtó, és nem kell életében egyszer sem magánorvoshoz mennie vagy gyógyszert szednie.
És ezt az életmódot akarja tartani egy életen keresztül.
Hát :D látszódik, hogy gyerek vagy.
Nem olvastam végig a kommentáradatot, én a saját véleményemet írom le.
Mindkét félnek igaza van, ezért kell egy középút. Ha a kérdező ezt érzi HIVATÁSNAK, szerintem meg kell próbálni. Ha örömmel jár be dolgozni, az rengeteget ér. Saját magamból indulok ki. Ha nem szeretem amit csinálok, megbolondulok.
-Viszont a helyzet itthon tragikus, tény, hogy ebből így nagyon nagyon nehezen fogsz megélni. Ezért lehet esetleg alternatívákat nézni.
Pl. ha tanári szak, amint írták, egy kis módosítás, hogy legyen hozzá nyelv? Vagy esetleg külföldön egyetem? Vagy majd nem teljesen tanári állás, hanem más után kell nézned, hogy többet keress.
Az élet most itt tényleg nem habospiskóta. VISZONT: fontos, hogy megtaláld az arany középutat szerintem.
A szüleid jól látják, bárcsak az enyémek is ilyen modern gondolkodásúak lennének. Ők meg épp megbecsüléssel tekintenek a szakmára.
Egyébként a tanár ismerősem (mind nők) azért lettek tanárok mert a gazdag vőlegény/férj eltartja őket.
Ha ennyire tetszik menj egy multihoz hogy meg is élj és hobbiból adhatsz ismerősöknek magánórákat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!