A szüleim nem engedik, hogy azt tanuljam, amit szeretnék, mit tegyek? 17/F
Most fejeztem be a 11. osztályt és nagyon szeretnék tanár magyar-történelem szakos tanár lenni.
A szüleim azt mondják, hülye vagyok hogy ilyen pályára akarok menni, nem fogok tudni megélni a fizetésemből, ők pedig nem fognak támogatni ebben.
De én nagyon szeretnék tanár lenni, ráadásul most már csak 5 év lesz a tanárképzés az eddigi 6 helyett.
Hogy győzzem meg őket róla?
A tanárnál nehezebb rosszabbul fizető munkát megnevezni.
A menza szakács ismerős is keress nettó 200 ezret és ráadásul ingyen étkezik, elviheti a maradékot. Tulajdonképpen neki étkezésre egy forintot sem kell költenie. Ehhez még diploma se kellett neki.
A szüleid úgy tűnik, kicsit lenézik a tanárokat, amivel nem értek egyet. Megértelek téged is, mindenki más, nem lehet mindenkiből közgazdász vagy orvos. Alapvetően én sem értek egyet azzal, hogy a szülők beleszóljanak abba, hogy a gyerek mit választ és azt is megértem, hogy téged a tanári pálya érdekel (ami amúgy egy szép hivatás LENNE ha meg lehetne élni belőle), meg a magyar-töri. Viszont hacsak nem rendeződnek a tanári bérek, de mondjuk szerintem ilyen kis béremelések nem segítenek, kezdetnek kb 2x-ére kéne emelni, akkor abban igaza van a szüleidnek, hogy sajnos ebből nem lehet megélni.
Miután lehúztál 5-6 évet az egyetemen, keményen tanultál, mesterdiplomád van, te csak szobában akarnál élni, nem egy kicsi, de saját lakásban? Nem tudom hol laksz, de Budapesten egy kislakás kerül úgy alsóhangon 130 ezerbe, de sokat 150-180 ezerért láttam már. És akkor még ott van a kaja, ami nagyon drága, én is rengeteget elköltök kajára úgy, hogy nem is eszem sokat, húst sem eszem és ritkán rendelek csak. Plusz ott van a közlekedési bérlet, rezsi, telefonszámla, internet, kozmetikumok, illetve az egyéb kiadások, pl. ha megbetegszel és gyógyszert kell venned, szerelőt kell hívni, új ruha kell, eltört a telefonod, szervízbe kell vinni vagy újat kell venni stb. 170 ezer forint nettó NULLA, semmire nem elég!
Megértem miről beszélsz, mert én is tanár akarok lenni, csak annyiban “jobb”, hogy én nyelvtanár, a nyelvtanároknak pedig van esélyük nyelviskolába menni, vagy akár magánórákat adni, egyetemi nyelvtanfolyamokon oktatni, céges nyelvtanfolyamon stb., de én is külföldre akarok menni, pont azért, mert engem sem érdekel más, de ha ezek a körülmények… Akkor kénytelen vagyok máshogy megoldani. Az a baj, hogy nálad nem nagyon lenne más opció, csak az, hogy suliban taníts. Igaz, érettségi tárgyak, de különórákra nem sokan szoktak járni magyarból meg töriből. Ha úgy adódna a helyzet, külföldre sem tudnál menni, mert a magyar senkit nem érdekel kint, a töri nem tudom hogy működik.
Szia!
Én érettségi előtt kezdtem el dolgozni és magánórákat adni, igaz, én nyelveket tanítottam. Szerintem ha a sulis tanítás mellett be tudsz vállalni pluszban pl. havi 2 diákot heti 1-1 alkalomra 4000ft-ért, az már plusz 32 000 Ft, ha dupla annyi, akkor 64 000, szóval szerintem ha ez tetszik neked, akkor hajrá! :)
Röviden a kérdésre megérkezett a válasz, diplomát azért teszi le az ember hogy jobb kereseti lehetősége legyen. Csak magyar/történelem tanárként viszont a kereseted olyan lenne hogy meg élni sem tudnál, sőt a munka maga is nagyon nehéz a szánalmas keresethez képest. Tehát tanulnál több évet hogy legyen egy viszonylag nehéz munkád kisebb kereseti lehetőséggel mint érettségi nélkül....
Mert öszintén egy csak humán tárgyas tanárnál szinte mindenki jobban keress.
Ezért felesleges éveket elszórni, tanulnod vagy bármit is, menj el dolgozni bármivel jobban jársz. Tanulásnak legyen értelme.
Értem hogy jó lenne szórakoztató de abból NEM LEHET megélni.
Felejtsd el.
Vagy tegyél kompromisszumot menj el 2 idegen nyelvi tanárnak...Abból meglehet élni és szerintem szülök is támogatnák, ha te tényleg tanitani akarsz.
De magyar történelem tanárral dunát lehet rekeszteni, és senki nem fog fizetni magánórát
Pedig igazuk van (sajnos)
Es 200.000 diplomával.
Többet keresek vendéglátóskent, vagy a sparban kasszáskent.. Es csak 8 óra, nem meg millió mas teendo, meg semmi szünet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!