Legalább valami reálszakra mennél, azokat keresik is az iskolák mert hiány van belőlük. Magyar-töri tanárból van a legtöbb, mert ahhoz ész sem kell, csak beseggeled az anyagot. Ennél még a nyelvtánárság is jobb, pedig abból is rengeteg van, de ahhoz is kell egy kis ész hogy megtanulj anyanyelvi szinten egy nyelvet, meg ugye ne angol vagy németes legyél, mert azokból is van bőven. A magyar-töri szaknál kb csak a hittan, ének, rajz ami büfészakosabb, de az énekhez, rajzhoz legalább kell egy kis tehetség is.
2022. júl. 8. 15:47
42/80 anonim válasza:
Nem olvastam végig, de: ha el is végzed ezt a szakot, nem muszáj, hogy ténylegesen a tanári pályát válaszd. Értem, hogy ezt akarod, de ez egy érv a szüleid felé, hogy attól még mehetsz máshová dolgozni. Magán óra sem lehetetlen, a felvételi felkészítést miatt van piaca a magyar szaknak. De én is azt tanácsolom, hogy egy nyelv szakot vegyél fel valamelyik mellé, azzal jobban el tudsz majd helyezkedni bárhol.
2022. júl. 8. 16:15
43/80 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ez a két tárgy áll nagyon közel csak hozzám, reál- és nyelvoktatás sajnos nagyon gyenge a gimiben, ahova járok, így nem is tudnék belőlük emelt érettségizni.
2022. júl. 8. 16:34
44/80 anonim válasza:
Kérdező, és egyébként sikerült elgondolkodnod azon a sok hozzászóláson, amiket kaptál? Mit gondolsz arról, hogy nem fogsz tudni megélni belőle?
2022. júl. 8. 16:41
45/80 A kérdező kommentje:
"Mit gondolsz arról, hogy nem fogsz tudni megélni belőle?"
Most is van 150 ezer tanár az országban, egyik sem halt még éhen.
2022. júl. 8. 16:43
46/80 kovpet válasza:
"egyik sem halt még éhen."
Még. :)
Illetve :(
Azért az életben nem az a cél, hogy ne halj éhen, hogy valahogy túlélj. Normális esetben az ember előre megy, építi az életét és a végén többje lesz mint az elején volt.
Arra tervezni, hogy épp elvegetálgass, hát, nem valami nagyravágyó terv, de nem is okos.
2022. júl. 8. 16:46
47/80 anonim válasza:
Jól van, kérdező, kár beléd a szó. Mindenki a saját kárán tanul úgyis.
2022. júl. 8. 16:48
48/80 anonim válasza:
#43 Nem is kell feltétlenül az emelt reál tárgyak esetén. Én írtam, hogy magyar-matek szakosnak készülök. 1 emelt kell, mindegy melyik, szóval magyarból emelteztem. Mondjuk előny, hogy van afinitásom a matekhoz, csak azért nem emelteztem belőle, mert 10.-ben elég rosszul álltam belőle hanyagság miatt ahhoz, hogy ne akarjak faktot felvenni.
Idegennyelvnél más, ott a nyelvnek kell emeltnek lennie.
2022. júl. 8. 16:48
49/80 anonim válasza:
Igen, nem haltak éhen mert a párjuk jól keres.
2022. júl. 8. 16:52
50/80 anonim válasza:
Tényleg kár neked írni bármit is, de abban is igaza van a szüleidnek, hogy párt is nehéz lesz találni. Én lányként biztos nem terveznék veled komoly kapcsolatot, és nem azért mert golddigger vagyok csak nincs kedvem helyetted is keresni, hogy ne haljunk éhen. De hidd el majd vissza fogsz ezekre a válaszokra gondolni még.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!