A szüleim nem engedik, hogy azt tanuljam, amit szeretnék, mit tegyek? 17/F
Most fejeztem be a 11. osztályt és nagyon szeretnék tanár magyar-történelem szakos tanár lenni.
A szüleim azt mondják, hülye vagyok hogy ilyen pályára akarok menni, nem fogok tudni megélni a fizetésemből, ők pedig nem fognak támogatni ebben.
De én nagyon szeretnék tanár lenni, ráadásul most már csak 5 év lesz a tanárképzés az eddigi 6 helyett.
Hogy győzzem meg őket róla?
Igaza van a 8asnak, sajnos még azt se tudom ajánlani, hogy majd elmész korep tanárnak mellette vagy főállásba. Ez a szak nem az, amihez kell.
Szüleidnek is igaza van. Felkopik az állad. A kiadások csak nőni fognak, soha nem lett itt semmi olcsóbb, a tanári fizuk ellenben soha nem voltak csillagászatiak. Már öregapám és öreganyám idejében se, akik szintén tanárok voltak.
Párkapcsolati téren se leszel vonzó....
Mert tanár max egy szobát tud bérelni, havi pár ezer ft megtakarítással, nyomorogva
Figyelj kérdező.
Egy tanári pálya nem csak abból ál. Hogy reggel bemész, leadod az anyagot, és délután azt csinálsz amit akarsz.
"Munka" után is, fel kell készülni a következő napra. Időnként dolgozatot javítani. Stb stb.
Kidolgozod a beled, és még nem is keresel vele olyan jól.
Ráadásul iszonyatosan megterhelő, állandóan fegyelmezni a diákokat. Nincs szülői megnevelés, a tanároknak lassan már nincs szavuk. Nagyon stresszes munka a tanári élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!