Elsősorban tanárokhoz szól a kérdésem: Ti tanácsolnátok gyermekeiteknek, hogy tanárnak tanuljanak egyetemen, ha ő is ezt szeretné?
Figyelt kérdés
Vagy lenne valamilyen kifogásotok ellene, amiért nem szeretnétek, hogy a gyermeketek is tanár legyen majd egyszer.2018. jan. 14. 21:02
1/10 A kérdező kommentje:
Ha lennne miért nem szeretnétek, hogy a gyermeketekből is tanár legyen?
Vagy ha nincs akkor miért fogadnátok el a döntését azon kívűl, hogy ezt szeretné. Milyen pozitív tényezők miatt bátorítanátok ezen az úton elindulni?
Egy tanár véleményère lennék kíváncsi, hogy milyen a tanári szakma. Hogy ajánlanátok -e szívből ezt.
2018. jan. 14. 21:12
2/10 anonim válasza:
Ha ő is azt szeretné, akkor minek tanácsoljam? Legfeljebb nem beszélem le róla. Ha ezt szeretné csinálni, akkor támogatom a döntésében. Nyilván elmondom neki ennek a szakmának a szépségét és árnyoldalát is, de azt gondolom, 16-18 éves fejjel fel fogja érni ésszel, hogy ez mit is jelent a gyakorlatban. Lebeszélni semmiképp sem beszélném le róla. Az ő élete, az ő döntései.
3/10 anonim válasza:
Szerintem a nélkülözés, amiben felnőtt elég kellene, hogy legyen, így győzködésre már nem kellene energiát pazarolni!
Nettó 124 022Ft-ot kapok + 8000Ft étkezési hozzájárulást, épeszű ember ennyiből nem vállal be egy gyereket sem!
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. jan. 15. 17:45
5/10 anonim válasza:
Nekem tanárok a szüleim, és lebeszéltek róla, hogy én is az legyek, pedig az volt a terv. Nyilván nem tiltották meg, de nem javasolták, én meg hallgattam rájuk, és teljesen igazuk volt. Egy évvel diplomázás után többet keresek most, mint anyukám 30 év tanítás után.
6/10 anonim válasza:
Nekem is tanárok a szüleim, annak idején lebeszéltek róla, mondták, hogy inkább tanuljak mérnöknek, mint hogy tanár legyek. Elvégeztem a BME-t, szenvedtem minden percében. Dolgoztam 6 évet a szakmában, de egy álló szenvedés volt. Gondoltam egyet, félállású munka mellett elkezdtem a tanárit. Amióta azt elvégeztem, tanárként dolgozok. Igaz, ami igaz, kevesebbet keresek most teljes állásban, mint az egyetem mellett félállásban mérnökként, ami tényleg a vicc kategória, de pont hidegen hagy, semmi pénzért nem hagynám ott a katedrát, és sajnálom, hogy anno hagytam magam lebeszélni.
7/10 anonim válasza:
Tanári munkát vállalhatsz a versenyszférában is, ahol meg is fizetik. Nem csak a nyelvtanároka gondolok, hanem azokra, akik különféle egyéb, pl. "soft skillekkel" kapcsolatos tanfolyamokat tartanak, multik megbízásából.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
5/7 mit dolgozol jelenleg?
2018. jan. 16. 14:42
9/10 anonim válasza:
Egy frissdiplomás programban veszek részt egy multinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!