Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem engedik, hogy...

A szüleim nem engedik, hogy azt tanuljam, amit szeretnék, mit tegyek? 17/F

Figyelt kérdés

Most fejeztem be a 11. osztályt és nagyon szeretnék tanár magyar-történelem szakos tanár lenni.

A szüleim azt mondják, hülye vagyok hogy ilyen pályára akarok menni, nem fogok tudni megélni a fizetésemből, ők pedig nem fognak támogatni ebben.

De én nagyon szeretnék tanár lenni, ráadásul most már csak 5 év lesz a tanárképzés az eddigi 6 helyett.

Hogy győzzem meg őket róla?

2022. júl. 8. 12:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 anonim ***** válasza:
87%
Én se értem miért akkor a kérdés, ha a jo tanács nem számít.
2022. júl. 8. 17:13
 52/80 A kérdező kommentje:
A kérdés az volt, hogy hogyan győzzem meg a szüleimet.
2022. júl. 8. 17:15
 53/80 anonim ***** válasza:
77%
Sehogy. A szüleid reálisan, tiszta fejjel gondolkodnak és jót akarnak neked. Ha én lennék a szülőd, engem semmivel nem tudnál meggyőzni. Nyilván nem tiltanám meg, hogy tanárnak menj, de elég hamar tisztáznám, hogy a tanári fizetésedből kell majd megélned, mert mi nem fogunk életed végéig pénzelni. Ha ezt felfogod és elfogadod, akkor áldásom rá.
2022. júl. 8. 17:18
 54/80 anonim ***** válasza:
95%

Még elmesélném neked, hogy a barátnőm tanár (volt) Budapesten egy jó gimiben. 27 éves koráig tanított, ugyanis akkor mondták meg neki a szülei, hogy eddig fizették az albérletét, és csak egy szobát bérelt, nem is egy egész lakást. A fizetése kajára, gyógyszerekre, ruhákra és némi lightos szórakozásra volt elég néhanapján. Még egyszer mondom, úgy hogy lakhatásra nem volt gondja.

Amint a szülei elzárták a pénzcsapot, barátnőm felmondott és elment egy multihoz dolgozni. Ezt is csak azért tehette meg, mert 3 nyelven beszél anyanyelvi szinten, nagyon okos, nagyon talpraesett és nagyon jól tárgyal. Ezért volt neki B opció. Neked mi lesz a B opciód, amikor arcon csap a valóság a történelem-magyar szakos végzettségeddel?

2022. júl. 8. 17:24
 55/80 anonim ***** válasza:
88%
Ismerős helyettes hittantanár. Gondolhatod mennyire kapkodnak utána, kb. egész nap otthon van. Az a nagy szerencséje hogy a férje cégvezető(bár kis maszek cég), így van ki eltartsa.
2022. júl. 8. 17:37
 56/80 anonim ***** válasza:
93%

Nőként ilyen pasival nem tudnék hosszú távra tervezni. Sajnálom hogy ezt írom. Nekem fontos az anyagi biztonság és a mai világban 200 ezer alatti fizetéssel segget lehet törölni. A barátommal együtt kb 500 ezret keresünk havonta és így is rengeteg pénz elmegy minden hónapban. Pedig egy bevásárlás során mindennek nézzük a kilós árát és az akciókat. Úgy elillan 8-10.000 egy kisbevásárlásra hogy ihaj. Sokszor végig szoktam nézni a blokkot hogy valamit tuti elrontott az önkiszolgáló mert nem hiszem el hogy az a kevés termék ennyibe kerül. És de... 😥

Mutatom a HAVI kiadásainkat. Megyeszékhelyen lakunk nem fővárosban!

Albérlet 90.000

Rezsi 20.000 (sokat ment a mobilklíma)

Tisztítószer zsepi wc papír óvszer stb kb 10.000

Élelmiszer kb 60.000

Fagyi 8-10.000 (heti 1-2x megyünk fagyizni és 1 gömb 400-500 Ft...)

Vezetés barátomnak jogsihoz kb 70.000

Mozi nasival 5.000

Egyéb szórakozás pl télen kori nyáron strandbelépő és ottani kajálás 20.000

Támogatunk egy állatvédő szervezetet 20.000

És akkor még ehhez jönnek az olyan kiadások mint nyaralás szülinap névnap karácsony stb. 200 ezer alatti fizu arra elég hogy nyomorogj és ne haladja előre az életben. Sajnos... 😓

2022. júl. 8. 17:57
 57/80 anonim ***** válasza:
91%
Feleséged elmegy gyesre, hogy tartod el a családodat ennyi pénzből, akár 3 évig? Vagy inkább maradsz te otthon a gyerekkel?
2022. júl. 8. 18:08
 58/80 anonim ***** válasza:
91%

Én rád bíznám, de megmondanám hogy mikor éhezel ne minket hibáztass, anyagilag nem fogunk támogatni ha dolgozol, de otthon se lakhatsz.

Hidd el, maximum egy év és rájössz hogy nem buli a nyomorgás és az éhezés.

Keresni fogsz 170 ezret egy olyan országban ahol 600 forint egy olcsóbb kiló kenyér, 800 10dkg vaj, 400 10 dkg olcsó, rossz minőségű felvágott.

Ha főtt ételt is szeretnél enni, napi étkezésre nyugodtan számolhatsz 2-3000 forintot és akkor még nem rendeltél pizzát, nem ettél gyorsétteremben.

Mert gondolom nem akarsz életed végig paprikás krumplin és és krumplis tésztán élni.

2022. júl. 8. 18:08
 59/80 anonim ***** válasza:
100%
Mond nekik akkor érettségi után elmész gyárba dolgozni.
2022. júl. 8. 20:38
 60/80 A kérdező kommentje:

"Mond nekik akkor érettségi után elmész gyárba dolgozni."

Annak még örülnének is, mert itt felénk a gyárakban megkeresi az ember a nettó 350-et.

2022. júl. 8. 20:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!