Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem engedik, hogy...

A szüleim nem engedik, hogy azt tanuljam, amit szeretnék, mit tegyek? 17/F

Figyelt kérdés

Most fejeztem be a 11. osztályt és nagyon szeretnék tanár magyar-történelem szakos tanár lenni.

A szüleim azt mondják, hülye vagyok hogy ilyen pályára akarok menni, nem fogok tudni megélni a fizetésemből, ők pedig nem fognak támogatni ebben.

De én nagyon szeretnék tanár lenni, ráadásul most már csak 5 év lesz a tanárképzés az eddigi 6 helyett.

Hogy győzzem meg őket róla?

2022. júl. 8. 12:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 anonim ***** válasza:
93%
Igaza van. Nem így kellene lenni, de sajnos így van. Attól még nyugodtan választhatod ezt, ha neked megfelel. Csak nem ezt képzelik el a gyereküknek, ami érthető.
2022. júl. 8. 12:54
 22/80 anonim ***** válasza:
88%
Igy van, sokan azt hiszik hogy könnyü lógás ezért is van túljelentkezés annak ellenére hogy szarért húgyért dolgoztatják őket
2022. júl. 8. 12:55
 23/80 anonim ***** válasza:
84%
Én sem engedném, mondanám menj el dolgozni keresd meg a megélhetésre valót a tanári mellett, a vicc az lenne hogy még mekiben is többet keresnél mint majd tanárként fogsz
2022. júl. 8. 12:56
 24/80 anonim ***** válasza:
92%
#22 Milyen túljelentkezés? :D Kevesebb az összes jelentkező száma, mint ahányan nyugdíjba mennek.
2022. júl. 8. 13:02
 25/80 anonim ***** válasza:
91%

Aranyom, akik most tanárok, azoknak már párjuk van, vagy valahonnan támogatást kapnak. Leginkább szüleiktől. Egyedül nem élnek meg. Csak akik korrepetálniis tudnak mellette.

Ha ennyire töri mániád van, akkor menj más törit igénylö szakra. Régészet vagy valami más

2022. júl. 8. 13:02
 26/80 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem azt csináld amit szeretsz! Valahogy győzd meg a szüleidet! Annak semmi értelme, hogy utálattal mész be minden nap a munkahelyedre a pénz miatt.

Az én példám: én vegyész lettem. Annak idején mikor pályát választottam, a HVG-ben meg is jelet egy cikk, miszerint akkor ez volt az egyik legjobban megfizetett szakma. Így akkor még úgy gondoltam nagy lelkesen, hogy a kellemest a hasznossal sikerült összekötnöm. Sajnos nem szerettem volna Budapesten, se kelt-Magyarországon élni, ahol vannak gyógyszergyárak, vegyipari cégek. Így helyben vállaltam munkát, olyat ami éppen volt a szakmában. Most 11 éve dolgozom vegyész műszeres analitikusként. Idén volt egy nagyobb béremelés, így a fizetésem mindennel együtt mér eléri a nettó 250-et. Nem sok, de nem is akarok panaszkodni.

Ezzel szemben a testvérem pályakezdő tanár. Idén állt munkába. A köztudatban az van, hogy a tanárok milyen keveset keresnek. Igen ám, csak náluk van ágazati pótlék is! Ha jól emlékszem ezzel együtt ilyen nettó 210-220 körül van a fizetése. Tehát alig keres kevesebbet nálam, 11 év tapasztalattal vegyészként.

Nem sok, nem leszek ebből gazdag. Nem járok drága helyekre nyaralni. Nem lesz luxusvillám, se Ferrarim. Nem járok márkás ruhákban. Nincs 300.000Ft-os legújabb ájfonom. De nagyjából megélek belőle. Kereshetnék én is többet, ha máshova költöznék. De annak megint nem látom értelmét, hogy olyan helyen lakjak, ahol nem szeretek lenni, olyan munkát végezzek, amit nem szeretek. Csak azért, hogy több pénzem legyen. Lehet velem van a baj, de a fontossági sorrendben nálam nem a pénz van az első helyen.

2022. júl. 8. 13:05
 27/80 anonim ***** válasza:
89%

#25 Mivel jobb a régészet? Itthon elhelyezkedni se lehet vele. :D

Esetleg az lenne a jobb, ha valamelyik tárgy helyett idegennyelvet választana a kérdező. Esetleg matekot, infót, kémiát, fizikát, bioszt, bár ezek necces, hogy pont nem az erősségei abból ítélve, hogy magyar-töri kombó jutott eszébe. Idegennyelvből könnyebb emeltezni szerintem, mint reál tárgyakból.

2022. júl. 8. 13:09
 28/80 anonim ***** válasza:
27%

"Itthon elhelyezkedni se lehet vele. :D"

Szűklátókörű vagy. Külföldre is mehet kutatni.... Tudod, nem csak Mo-ból áll a világ. Kell egy kis földrajz felújító? :D

2022. júl. 8. 13:12
 29/80 anonim ***** válasza:
65%

Ha tudsz perfektül bármilyen nyelvet legyél tanár de ne itthon! 200 ezer ft fizetésből nem nagyon lehet megélni!

Az árak csak növekednek, minden drágább napról napra!

Mi családi házban lakunk 4en

Rezsi internet stb havi 50 ezer ft és ebbe a kaja szórakozás ruhák stb sehol nincs

Inkább tanulj ügyvédnek vagy valami ilyesmi!

Én 240 ezret keresek Szabolcsban ez jónak számít!

De a pénz nagyon hamar elmegy! Később rájösz majd

2022. júl. 8. 13:21
 30/80 anonim ***** válasza:
91%
#28 Nem mindenki hagyja ott a családját szívesen. Plusz akkor kell minimum egy idegennyelv. Ez csak a szembetűnő bibi anélkül, hogy belelátnék a témába.
2022. júl. 8. 13:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!