Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apa a gyermek hány éves...

Az apa a gyermek hány éves koráig gondolhatja meg magát, hogy mégis a magáénak vallja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem találtam erről semmi konkrét információt az interneten.

Adott az a helyzet, hogy van egy 6 hónapos gyermekem, az apa nem tud róla semmit, nem akarta a gyermeket. Nem írtunk apasági nyilatkozatot sem, az én nevemen van a kicsi, és gyerektartást sem szerettem volna tőle. Tehát én nem fogok pereskedni sem, egyedül vállaltam és ez szerintem így helyes hogy nem erőltetem rá azt amit ő nem akart. Az lenne a kérdésem, hogy a későbbiekben ha meggondolná magát, akkor van e meghatározva pl. egy kor a gyermeknél hogy meddig nyilatkozhat az apaságról vagy adhatja be bíróságra hogy ő az apa? Ilyen esetben kötelező hogy az ő vezetéknevét viselje majd a gyermekem? Mert tegyük fel 5 éves lesz a pici, akkor neki felüt hogy van egy gyereke, de viszont a gyermekem már tudja a saját nevét, szerintem teljesen összezavarodna ha megváltozna hirtelen a vezetékneve. A másik kérdés, hogy ha én nem írnám alá az apasági nyilatkozatot, és ő beadja bíróságra, akkor köteles vagyok megcsinálni a DNS tesztet vagy megtagadhatom e, arra hivatkozva hogy soha nem látta a gyereket, nem is érdekelte hogy van neki egy gyermeke, mivel ő nem is akart gyereket? Vagy ez csak így megy, hogy nem érdekli a gyerek utána kattan valami és mégis szeretné a gyereket, akkor minden joga megvan hozzá, a gyerek eddigi életét teljesen felborítja?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

2022. jún. 18. 10:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:
94%
Bármeddig, amíg él az apa. Apaság megállapítása iránti per indításának nincs határideje.
2022. jún. 18. 12:44
 62/77 anonim válasza:
8%
Teljesen felesleges ezen rágódni. Főleg hogy értelmetlen a kérdés is. Ha az apa nem tud róla, akkor minek gondolná meg magát hogy sajátjának vallja? Vagy ha nem tud róla akkor hogyan nem akarhatta a gyereket? Ezek szerint vagy tudja hogy terhes volt a nője, vagy valami volt, de vagy tud róla vagy nem, ha tud róla akkor valszeg már jelentkezett volna, ha meg nem akkor teljesen fölösleges ezzel foglalkozni, mert te sem mész oda a volt párodhoz (ha van) hogy az a gyerek aki nála van az a tiéd. De egyébként ha apasági vizsgálat bizonyítja hogy az övé, akkor szerintem a nevére veheti, de valószínűleg bírósági ügy lenne belőle és nyilván az nyeri meg aki eddig gondoskodott róla, kevésbé problémás, és jobb módú, általában a gyerek sorsát nézik, hogy jobb legyen, általában az Anyának szokták adni a gyereket, olyan esetben nem, ha az Anya nagyon szegény és nem tudná eltartani a gyereket. De ha a te neveden van a gyerek valószínűleg nem fogják megváltoztatni, majd ha 18 éves korában szeretné a gyerek majd megváltoztatja magának. De mondom ha nem tud róla az apa (amint írtad is) akkor felesleges rágódni rajta.
2022. jún. 18. 12:58
 63/77 A kérdező kommentje:

60-as

Köszönöm a választ!

Persze, de mindenki jön itt azzal hogy eltiltom a gyerektől meg ilyenek, ami amúgy nem igaz. De egyébként meg nem vállalta az apaságot(nem írtunk apasági nyilatkozatot és az én nevemen van), nem követelek gyerektartást, mégis azzal jönnek hogy kötelességem szorgalmazni hogy tartsák a kapcsolatot mert hogy az apának vannak jogai, hát igen bár a jogok mellé ugye kötelezettség is járna.

2022. jún. 18. 13:01
 64/77 anonim válasza:
81%
A 62-es válaszoló mellé állok.
2022. jún. 18. 13:01
 65/77 A kérdező kommentje:

63-as

Nem azt nem tudja, hogy nincs gyereke, hanem nem tud róla semmit(magyarul nem érdeklődik így nincs tisztában azzal hogy mi van vele). És nem nem kereste meg azóta se mióta megszületett, sőt még le is tiltott utána hogy még véletlenül se tudjak jelentkezni. Ha annyira érdekelné, akkor akár az anyukáján keresztül is érdeklődhetne, hogy ne konkrétan velem kelljen beszélnie, de nem teszi.

2022. jún. 18. 13:05
 66/77 Drakula ***** válasza:
63%

49,51,52-esek

Énis így viszonyultam a csajhoz de én azért mert azt hittem hogy az anyja eltitkolja a gyerekét...

Most hogy már tisztázodott a helyzet hogy az apa tudróla csak nem érdekli nyughassatok már le!

2022. jún. 18. 13:15
 67/77 Drakula ***** válasza:
14%

Kérdező!

még egyszer szeretnék elnézést kérni vádjaim miatt, csak a "nem tud rola semmit" ugy értelmeztem hogy azt sehogy létezik.. 🙏

2022. jún. 18. 13:20
 68/77 Drakula ***** válasza:
22%
*sem hogy
2022. jún. 18. 13:20
 69/77 A kérdező kommentje:

68-as

Semmi baj! Lehet hogy nem egyértelműen fogalmaztam, azért is írtam utána válaszban, hogy tudja a terhesség elejétől hogy megtartom és hogy van egy gyereke, csak nem érdekli és nem akarja vele tartani a kapcsolatot, ezért nem tud róla semmit, hogy mi van a gyerekkel.

2022. jún. 18. 13:22
 70/77 Drakula ***** válasza:
82%
Köszönöm elnézésed!
2022. jún. 18. 13:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!