Az apa a gyermek hány éves koráig gondolhatja meg magát, hogy mégis a magáénak vallja?
Sziasztok!
Nem találtam erről semmi konkrét információt az interneten.
Adott az a helyzet, hogy van egy 6 hónapos gyermekem, az apa nem tud róla semmit, nem akarta a gyermeket. Nem írtunk apasági nyilatkozatot sem, az én nevemen van a kicsi, és gyerektartást sem szerettem volna tőle. Tehát én nem fogok pereskedni sem, egyedül vállaltam és ez szerintem így helyes hogy nem erőltetem rá azt amit ő nem akart. Az lenne a kérdésem, hogy a későbbiekben ha meggondolná magát, akkor van e meghatározva pl. egy kor a gyermeknél hogy meddig nyilatkozhat az apaságról vagy adhatja be bíróságra hogy ő az apa? Ilyen esetben kötelező hogy az ő vezetéknevét viselje majd a gyermekem? Mert tegyük fel 5 éves lesz a pici, akkor neki felüt hogy van egy gyereke, de viszont a gyermekem már tudja a saját nevét, szerintem teljesen összezavarodna ha megváltozna hirtelen a vezetékneve. A másik kérdés, hogy ha én nem írnám alá az apasági nyilatkozatot, és ő beadja bíróságra, akkor köteles vagyok megcsinálni a DNS tesztet vagy megtagadhatom e, arra hivatkozva hogy soha nem látta a gyereket, nem is érdekelte hogy van neki egy gyermeke, mivel ő nem is akart gyereket? Vagy ez csak így megy, hogy nem érdekli a gyerek utána kattan valami és mégis szeretné a gyereket, akkor minden joga megvan hozzá, a gyerek eddigi életét teljesen felborítja?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
"Adott az a helyzet, hogy van egy 6 hónapos gyermekem, az apa nem tud róla semmit, nem akarta a gyermeket."
= a kérdező nem is közölte és nem is szándékozik közölni a férfival, hogy SZÜLETETT EGY GYEREKE.
Ez aztán az aljasság!
Mert ha a fickó most (6 hónapja) szembesült volna hogy van egy hús-vér gyereke, lehet hogy megszólalt volna benne a szülői ösztön és törődik vele.
Kérdező meg úgy döntött, hogy jobb ha nem is tud róla hogy van egy gyereke....
Nem mondom! Felháborító!
Az apa valószínűleg nem pont gyereket nem akart, hanem egy ilyen nőtől nem.
A nőt nem akarta.
Nem meglepő módon.
12, baszki, olvasd már el újra, újra meg újra.
Leírja, hogy az apa nem akarta.
Ahhoz hogy ne akarja, tudnia kell róla.
Nem nem tud a gyerekről. Nem tud róla semmit. Mert nem érdeklődik, felé sem néz.
a későbbiekben ha meggondolná magát
Tud a gyerekről. CSak nem akarta, többször le van írva.
17-es az hogy nem akart gyereket nem azt jelenti hogy tud róla.
Azt jelenti hogy amikor a csajjal volt a csaj gyereket akart, a pasi meg nem igy aztán a csaj eltitkolta előle.
"A másik kérdés, hogy ha én nem írnám alá az apasági nyilatkozatot, és ő beadja bíróságra, akkor köteles vagyok megcsinálni a DNS tesztet "
Miért kéne DNS teszt ha tudják hogy az ővé?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!