Az apa a gyermek hány éves koráig gondolhatja meg magát, hogy mégis a magáénak vallja?
Sziasztok!
Nem találtam erről semmi konkrét információt az interneten.
Adott az a helyzet, hogy van egy 6 hónapos gyermekem, az apa nem tud róla semmit, nem akarta a gyermeket. Nem írtunk apasági nyilatkozatot sem, az én nevemen van a kicsi, és gyerektartást sem szerettem volna tőle. Tehát én nem fogok pereskedni sem, egyedül vállaltam és ez szerintem így helyes hogy nem erőltetem rá azt amit ő nem akart. Az lenne a kérdésem, hogy a későbbiekben ha meggondolná magát, akkor van e meghatározva pl. egy kor a gyermeknél hogy meddig nyilatkozhat az apaságról vagy adhatja be bíróságra hogy ő az apa? Ilyen esetben kötelező hogy az ő vezetéknevét viselje majd a gyermekem? Mert tegyük fel 5 éves lesz a pici, akkor neki felüt hogy van egy gyereke, de viszont a gyermekem már tudja a saját nevét, szerintem teljesen összezavarodna ha megváltozna hirtelen a vezetékneve. A másik kérdés, hogy ha én nem írnám alá az apasági nyilatkozatot, és ő beadja bíróságra, akkor köteles vagyok megcsinálni a DNS tesztet vagy megtagadhatom e, arra hivatkozva hogy soha nem látta a gyereket, nem is érdekelte hogy van neki egy gyermeke, mivel ő nem is akart gyereket? Vagy ez csak így megy, hogy nem érdekli a gyerek utána kattan valami és mégis szeretné a gyereket, akkor minden joga megvan hozzá, a gyerek eddigi életét teljesen felborítja?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
"Vagy ez csak így megy, hogy nem érdekli a gyerek utána kattan valami és mégis szeretné a gyereket, akkor minden joga megvan hozzá, a gyerek eddigi életét teljesen felborítja?"
Te miről beszélsz kérdező? Ez már megint az, hogy azt hiszed a te érdeked az egyenlő a gyerek érdekével. Képzeld egy gyerek érdeke az, hogy legyen apja és ha 5 vagy 10 évesen csöppen bele az életébe az is még mindig jobb, mintha teljesen kimarad belőle végig.
Ha megjelenne 10 éves korában az apja, az nem borítaná fel a gyerek életét. Téged lehet, hogy zavarna, de megint mondom ne keverd össze a gyerek érdekét azzal, hogy te mit akarsz/nem akarsz. Úgy bírom, amikor a szülő a saját érdekét/vágyát projektálja bele abba, hogy mi a gyerek érdeke, miközben a kettő teljesen távol áll egymástól.
Képzeld egy gyerek érdeke az, hogy legyen apja
Nem feltétlenül. Vannak olyan apák, akik bár ne lennének... (tény, anyák is).
Ha a teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat megtételére nagykorú gyermek esetében kerül sor, a gyermek nyilatkozhat, hogy a vér szerinti apa családi nevét kívánja-e a továbbiakban viselni vagy az addig viselt családi nevét viszi tovább.
Ha a gyermek erről nem nyilatkozik, nevét az apaság vélelme nem érinti, a továbbiakban is korábbi nevét fogja használni – húzta alá a D.A.S. JogSzerviz szakértője.
Az öcsém nem akart gyereket, holmi tévképzete volt az apaságról.
De amikor megszületett a kisfia, megfordult vele a világ és mindent megtesz érte, ha ránéz ellágyul, az életének az értelme.
Nincs jogod megfosztani a gyerekedet az apjától, nem tudhatod, mi minden tanítást kaphat tőle, de főleg azt a szeretetet, amit csak az apjától kap meg, te nem tudod sem helyettesíteni, sem pótolni.
Egész életében az apját fogja keresni, akit soha nem ismerhetett meg.
Nem fogja neked megköszönni, amikor kamasz lesz, amikor felnőtt lesz.
Ebben biztos lehetsz.
A lehetőséget meg kell adnod az apjának, a gyereknek meg kötelességed.
Kedves 49-es
Meg van adva a lehetőség hogy lássa és az apja legyen, de ő nem akarja látni nem akar tudni róla semmit, áruld már el miért én vagyok az aki szar és nem adja meg neki a lehetőséget?
Nincs jogod megfosztani a gyerekedet az apjától
hihetetlen... leírta, hogy az apa sz.rik a gyerekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!