Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apa a gyermek hány éves...

Az apa a gyermek hány éves koráig gondolhatja meg magát, hogy mégis a magáénak vallja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem találtam erről semmi konkrét információt az interneten.

Adott az a helyzet, hogy van egy 6 hónapos gyermekem, az apa nem tud róla semmit, nem akarta a gyermeket. Nem írtunk apasági nyilatkozatot sem, az én nevemen van a kicsi, és gyerektartást sem szerettem volna tőle. Tehát én nem fogok pereskedni sem, egyedül vállaltam és ez szerintem így helyes hogy nem erőltetem rá azt amit ő nem akart. Az lenne a kérdésem, hogy a későbbiekben ha meggondolná magát, akkor van e meghatározva pl. egy kor a gyermeknél hogy meddig nyilatkozhat az apaságról vagy adhatja be bíróságra hogy ő az apa? Ilyen esetben kötelező hogy az ő vezetéknevét viselje majd a gyermekem? Mert tegyük fel 5 éves lesz a pici, akkor neki felüt hogy van egy gyereke, de viszont a gyermekem már tudja a saját nevét, szerintem teljesen összezavarodna ha megváltozna hirtelen a vezetékneve. A másik kérdés, hogy ha én nem írnám alá az apasági nyilatkozatot, és ő beadja bíróságra, akkor köteles vagyok megcsinálni a DNS tesztet vagy megtagadhatom e, arra hivatkozva hogy soha nem látta a gyereket, nem is érdekelte hogy van neki egy gyermeke, mivel ő nem is akart gyereket? Vagy ez csak így megy, hogy nem érdekli a gyerek utána kattan valami és mégis szeretné a gyereket, akkor minden joga megvan hozzá, a gyerek eddigi életét teljesen felborítja?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

2022. jún. 18. 10:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 anonim ***** válasza:
13%

25# Te meg egy "nyomorék" férfigyűlölő vagy és fogalmam sincs minek kevered ide a lányokat megölő apát.

Köze nincs itt ehhez.

Csak a drámai hatás kedvéért gondolom.....

2022. jún. 18. 11:10
 32/77 anonim ***** válasza:
90%

28, nincs benne semmi ellentét. Nem akarta A gyereket. Nem nem akart gyereket.

Meggondolja magát, nem megtudja.

Elég egyértelmű 70-es IQ felett.

2022. jún. 18. 11:10
 33/77 anonim ***** válasza:
7%
27# Nulla a szövegértésed. Hagyd inkább, nem értesz semmit.
2022. jún. 18. 11:11
 34/77 anonim ***** válasza:
93%

30, nem tehet az apa elismerőt, az anya hozzájárulása nélkül.

Ha az anya és a gyermek közt érdekellentét van, akkor a gyhatóság engedélyezi a nyilatkozatot.

2022. jún. 18. 11:11
 35/77 anonim ***** válasza:
88%
Ez úgy lenne igazságos, hogy onnantól kedve hogy feltűnik, rendezné visszamenőleg az elmaradott gyerektartást. Tudom hogy itt attól mert valaki a jogait követeli már mintaapa, az anya meg automatikusan egy rongy, de a gyakorin kívüli világban aki jogokat akar annak a felelősségeket is vállalnia kell.
2022. jún. 18. 11:12
 36/77 anonim ***** válasza:
90%
Nem, 33, úgy túnik, kb csak az enyém volt jó az elejétől kezdve...
2022. jún. 18. 11:12
 37/77 Drakula ***** válasza:
19%

Kösz kérdező ezt akartam tudni.

Bocs hogy igy szidtalak csak félre értettem amit irtál.

Ha tudatosan nem foglalkozik vele éveken át akkor nem kérhet gyámságot.

Tudtommal.

2022. jún. 18. 11:13
 38/77 anonim ***** válasza:
96%

Ha tudatosan nem foglalkozik vele éveken át akkor nem kérhet gyámságot.

Milyen gyámság???? Szülő az apa, nem gyám. Fel sem merül gyámság.

2022. jún. 18. 11:14
 39/77 Drakula ***** válasza:
3%
38-as A biólogiai apja az lehet de mondjuk nem szólhat bele hogy a gyereket hova irattja az anya iskólába meg hogy milyen szakra.
2022. jún. 18. 11:16
 40/77 anonim ***** válasza:
88%
Figyu, drakula, alapvető fogalmi zavarban szenvedsz.
2022. jún. 18. 11:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!