Az apa a gyermek hány éves koráig gondolhatja meg magát, hogy mégis a magáénak vallja?
Sziasztok!
Nem találtam erről semmi konkrét információt az interneten.
Adott az a helyzet, hogy van egy 6 hónapos gyermekem, az apa nem tud róla semmit, nem akarta a gyermeket. Nem írtunk apasági nyilatkozatot sem, az én nevemen van a kicsi, és gyerektartást sem szerettem volna tőle. Tehát én nem fogok pereskedni sem, egyedül vállaltam és ez szerintem így helyes hogy nem erőltetem rá azt amit ő nem akart. Az lenne a kérdésem, hogy a későbbiekben ha meggondolná magát, akkor van e meghatározva pl. egy kor a gyermeknél hogy meddig nyilatkozhat az apaságról vagy adhatja be bíróságra hogy ő az apa? Ilyen esetben kötelező hogy az ő vezetéknevét viselje majd a gyermekem? Mert tegyük fel 5 éves lesz a pici, akkor neki felüt hogy van egy gyereke, de viszont a gyermekem már tudja a saját nevét, szerintem teljesen összezavarodna ha megváltozna hirtelen a vezetékneve. A másik kérdés, hogy ha én nem írnám alá az apasági nyilatkozatot, és ő beadja bíróságra, akkor köteles vagyok megcsinálni a DNS tesztet vagy megtagadhatom e, arra hivatkozva hogy soha nem látta a gyereket, nem is érdekelte hogy van neki egy gyermeke, mivel ő nem is akart gyereket? Vagy ez csak így megy, hogy nem érdekli a gyerek utána kattan valami és mégis szeretné a gyereket, akkor minden joga megvan hozzá, a gyerek eddigi életét teljesen felborítja?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

25# Te meg egy "nyomorék" férfigyűlölő vagy és fogalmam sincs minek kevered ide a lányokat megölő apát.
Köze nincs itt ehhez.
Csak a drámai hatás kedvéért gondolom.....

28, nincs benne semmi ellentét. Nem akarta A gyereket. Nem nem akart gyereket.
Meggondolja magát, nem megtudja.
Elég egyértelmű 70-es IQ felett.

30, nem tehet az apa elismerőt, az anya hozzájárulása nélkül.
Ha az anya és a gyermek közt érdekellentét van, akkor a gyhatóság engedélyezi a nyilatkozatot.

Kösz kérdező ezt akartam tudni.
Bocs hogy igy szidtalak csak félre értettem amit irtál.
Ha tudatosan nem foglalkozik vele éveken át akkor nem kérhet gyámságot.
Tudtommal.

Ha tudatosan nem foglalkozik vele éveken át akkor nem kérhet gyámságot.
Milyen gyámság???? Szülő az apa, nem gyám. Fel sem merül gyámság.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!