Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apa a gyermek hány éves...

Az apa a gyermek hány éves koráig gondolhatja meg magát, hogy mégis a magáénak vallja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem találtam erről semmi konkrét információt az interneten.

Adott az a helyzet, hogy van egy 6 hónapos gyermekem, az apa nem tud róla semmit, nem akarta a gyermeket. Nem írtunk apasági nyilatkozatot sem, az én nevemen van a kicsi, és gyerektartást sem szerettem volna tőle. Tehát én nem fogok pereskedni sem, egyedül vállaltam és ez szerintem így helyes hogy nem erőltetem rá azt amit ő nem akart. Az lenne a kérdésem, hogy a későbbiekben ha meggondolná magát, akkor van e meghatározva pl. egy kor a gyermeknél hogy meddig nyilatkozhat az apaságról vagy adhatja be bíróságra hogy ő az apa? Ilyen esetben kötelező hogy az ő vezetéknevét viselje majd a gyermekem? Mert tegyük fel 5 éves lesz a pici, akkor neki felüt hogy van egy gyereke, de viszont a gyermekem már tudja a saját nevét, szerintem teljesen összezavarodna ha megváltozna hirtelen a vezetékneve. A másik kérdés, hogy ha én nem írnám alá az apasági nyilatkozatot, és ő beadja bíróságra, akkor köteles vagyok megcsinálni a DNS tesztet vagy megtagadhatom e, arra hivatkozva hogy soha nem látta a gyereket, nem is érdekelte hogy van neki egy gyermeke, mivel ő nem is akart gyereket? Vagy ez csak így megy, hogy nem érdekli a gyerek utána kattan valami és mégis szeretné a gyereket, akkor minden joga megvan hozzá, a gyerek eddigi életét teljesen felborítja?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

2022. jún. 18. 10:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/77 anonim ***** válasza:
92%
Bármikor rá lehet bizonyítani.
2022. jún. 18. 10:29
 2/77 anonim ***** válasza:
27%

Ez elég gyanúsan hangzik, ne haragudj!

Pont mintha te szándékosan alakítottad volna így, hogy az apát kizárni, kvázi mint donor.....

Kíváncsi lennék az ő sztorijára is.....

2022. jún. 18. 10:29
 3/77 anonim ***** válasza:
78%

"A másik kérdés, hogy ha én nem írnám alá az apasági nyilatkozatot, és ő beadja bíróságra, akkor köteles vagyok megcsinálni a DNS tesztet vagy megtagadhatom e, arra hivatkozva hogy soha nem látta a gyereket, nem is érdekelte hogy van neki egy gyermeke, mivel ő nem is akart gyereket,

Ez teszi furcsává többek között.

2022. jún. 18. 10:31
 4/77 anonim ***** válasza:
77%
3, mi azon a furcsa, hogy valaki, hogy az anya nem akarja később a gyerek nkzelébe engedni azt, aki 4-8-10 évig semmi módon nem vett részt a gyerek életében?
2022. jún. 18. 10:32
 5/77 Drakula ***** válasza:
26%
" hogy nem érdekli a gyerek utána kattan valami és mégis szeretné a gyereket, akkor minden joga megvan hozzá, a gyerek eddigi életét teljesen felborítja?" Ha kattanás alatt azt érted hogy rájőn hogy egy önzö picsa el dugta előle a kölykét 5 teljes évre hogy azt mondhassa "Te neked nem szabad a gyerek közelében lenned mert totál össze zavarná hogy a családneve megváltozik az általa nem ismert igazolványokon, inkább élje le az egész életét apa nélkül!" akkor komolybajok vannak veled.
2022. jún. 18. 10:37
 6/77 anonim ***** válasza:
87%

az apa nem tud róla semmit, nem akarta a gyermeket

5, nem dugta el, az apa nem akarta.

2022. jún. 18. 10:38
 7/77 Drakula ***** válasza:
25%

"8-10 évig semmi módon nem vett részt a gyerek életében?"

A gyerek 6 hónapos is az apa azért nem foglalkozott eddig vele mert az anyja eltitkolja előle hogy azt mondhassa 8-10 év múlva "semmi módon nem vettél részt a gyerek életében, nincs jogod hozzá"

2022. jún. 18. 10:40
 8/77 anonim ***** válasza:
89%

7, nem titkolta el, te szerencsétlen.

Nem azt írta, hogy nem tud róla, hogy gyereke van!

nem tud róla semmit, mert nem akarta a gyereket és felé sem néz.

2022. jún. 18. 10:42
 9/77 Drakula ***** válasza:
23%

Az apa nem tud a gyerekről, is nem azért mert nem akar róla tudni.

"Adott az a helyzet, hogy van egy 6 hónapos gyermekem, az apa nem tud róla semmit nem akarta a gyermeket."

2022. jún. 18. 10:42
 10/77 anonim ***** válasza:
22%

Az apa nem tud a gyerekről

A nem tud róla és a nem tud róla semmit, nem akarta nem ugyanaz.

Első soztály, szövegértés.

2022. jún. 18. 10:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!