Az apa a gyermek hány éves koráig gondolhatja meg magát, hogy mégis a magáénak vallja?
Sziasztok!
Nem találtam erről semmi konkrét információt az interneten.
Adott az a helyzet, hogy van egy 6 hónapos gyermekem, az apa nem tud róla semmit, nem akarta a gyermeket. Nem írtunk apasági nyilatkozatot sem, az én nevemen van a kicsi, és gyerektartást sem szerettem volna tőle. Tehát én nem fogok pereskedni sem, egyedül vállaltam és ez szerintem így helyes hogy nem erőltetem rá azt amit ő nem akart. Az lenne a kérdésem, hogy a későbbiekben ha meggondolná magát, akkor van e meghatározva pl. egy kor a gyermeknél hogy meddig nyilatkozhat az apaságról vagy adhatja be bíróságra hogy ő az apa? Ilyen esetben kötelező hogy az ő vezetéknevét viselje majd a gyermekem? Mert tegyük fel 5 éves lesz a pici, akkor neki felüt hogy van egy gyereke, de viszont a gyermekem már tudja a saját nevét, szerintem teljesen összezavarodna ha megváltozna hirtelen a vezetékneve. A másik kérdés, hogy ha én nem írnám alá az apasági nyilatkozatot, és ő beadja bíróságra, akkor köteles vagyok megcsinálni a DNS tesztet vagy megtagadhatom e, arra hivatkozva hogy soha nem látta a gyereket, nem is érdekelte hogy van neki egy gyermeke, mivel ő nem is akart gyereket? Vagy ez csak így megy, hogy nem érdekli a gyerek utána kattan valami és mégis szeretné a gyereket, akkor minden joga megvan hozzá, a gyerek eddigi életét teljesen felborítja?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Ez elég gyanúsan hangzik, ne haragudj!
Pont mintha te szándékosan alakítottad volna így, hogy az apát kizárni, kvázi mint donor.....
Kíváncsi lennék az ő sztorijára is.....
"A másik kérdés, hogy ha én nem írnám alá az apasági nyilatkozatot, és ő beadja bíróságra, akkor köteles vagyok megcsinálni a DNS tesztet vagy megtagadhatom e, arra hivatkozva hogy soha nem látta a gyereket, nem is érdekelte hogy van neki egy gyermeke, mivel ő nem is akart gyereket,
Ez teszi furcsává többek között.
az apa nem tud róla semmit, nem akarta a gyermeket
5, nem dugta el, az apa nem akarta.
"8-10 évig semmi módon nem vett részt a gyerek életében?"
A gyerek 6 hónapos is az apa azért nem foglalkozott eddig vele mert az anyja eltitkolja előle hogy azt mondhassa 8-10 év múlva "semmi módon nem vettél részt a gyerek életében, nincs jogod hozzá"
7, nem titkolta el, te szerencsétlen.
Nem azt írta, hogy nem tud róla, hogy gyereke van!
nem tud róla semmit, mert nem akarta a gyereket és felé sem néz.
Az apa nem tud a gyerekről, is nem azért mert nem akar róla tudni.
"Adott az a helyzet, hogy van egy 6 hónapos gyermekem, az apa nem tud róla semmit nem akarta a gyermeket."
Az apa nem tud a gyerekről
A nem tud róla és a nem tud róla semmit, nem akarta nem ugyanaz.
Első soztály, szövegértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!