Az apa a gyermek hány éves koráig gondolhatja meg magát, hogy mégis a magáénak vallja?
Sziasztok!
Nem találtam erről semmi konkrét információt az interneten.
Adott az a helyzet, hogy van egy 6 hónapos gyermekem, az apa nem tud róla semmit, nem akarta a gyermeket. Nem írtunk apasági nyilatkozatot sem, az én nevemen van a kicsi, és gyerektartást sem szerettem volna tőle. Tehát én nem fogok pereskedni sem, egyedül vállaltam és ez szerintem így helyes hogy nem erőltetem rá azt amit ő nem akart. Az lenne a kérdésem, hogy a későbbiekben ha meggondolná magát, akkor van e meghatározva pl. egy kor a gyermeknél hogy meddig nyilatkozhat az apaságról vagy adhatja be bíróságra hogy ő az apa? Ilyen esetben kötelező hogy az ő vezetéknevét viselje majd a gyermekem? Mert tegyük fel 5 éves lesz a pici, akkor neki felüt hogy van egy gyereke, de viszont a gyermekem már tudja a saját nevét, szerintem teljesen összezavarodna ha megváltozna hirtelen a vezetékneve. A másik kérdés, hogy ha én nem írnám alá az apasági nyilatkozatot, és ő beadja bíróságra, akkor köteles vagyok megcsinálni a DNS tesztet vagy megtagadhatom e, arra hivatkozva hogy soha nem látta a gyereket, nem is érdekelte hogy van neki egy gyermeke, mivel ő nem is akart gyereket? Vagy ez csak így megy, hogy nem érdekli a gyerek utána kattan valami és mégis szeretné a gyereket, akkor minden joga megvan hozzá, a gyerek eddigi életét teljesen felborítja?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Nem értem, egy szóval nem írta a kérdező, hogy az apa tud róla, hogy van gyereke. Nem azt kérdezi, mi lesz, ha megtudja. Mi lesz, ha meggondolja magát. Szóval biztosan a pasi döntése, hogy most nem vesz részt a kicsi életlében.
Később is tehet apai elismerő nyilatkozatot, de csak a hozzájárulásoddal. Sőt, ha a gyerek 14 éves koráig vár, ott már a gyerek beleegyezése is kell hozzá. Ha a nagykorúságig vár, akkor a gyerekekt ráadásul arról is nyilatkoztatják, akarja-e viselni a nevét. (Ptk 4:101 §, ha szükséged van rá)
a csaj eltitkolta előle.
Akkor miért nem az a kérdés, hogy mi lesz, ha kiderül, hogy van gyerek??? a kérdés, mi lesz, ha meggondolja magát. Engedd el, nulla a szövegértésed, mint más is jelezte.
18# Hiába erőlködsz, NEM tudatjuk hogy férfival milyen formában közölte kérdező hogy gyereke lesz :
- Te Józsi, terhes vagyok, mi legyen?
- Hú Bakker Vera, én nem akarok tőled semmit, gyereket meg főleg nem.
Vagy:
- Tudod Béla, amikor Pisti szülinapján lefeküdtünk, terhes lettem.
- Ne szórakozz Vera, az csak 1 alkalom volt.
Vagy:
- András, szeretném ha összeházasodnánk mert terhes vagyok tőled!
- Drága Vera, tudod, hogy ez csak egy szexkapcsolat, nem szeretnék tőled többet.
Hagyjuk is inkább mert ez nekem így nem megy.
Stb. Stb. Stb. Végtelen variációk.
És mindnek az a vége, hogy kérdező eldöntötte, hogy akkor a gyereket megszüli, apuka meg (részben büntiből és bosszúból) SOHA ne is tudhassa meg hogy gyereke született.
DE a kérdező kezében a "fegyver" bármikor - akár 3 év múlva - belevághatja férfi arcába, hogy van egy eltitkolt gyereke.
És még a pasi lesz a "rohadék" hogy de hát ő nem akarta........
24, csíplek...
Most már ott tartunk, hogy nem tudjuk, hogyan közölte? Eddig verted a tamtamot, hogy az apa nem tud róla :D
Most akkor?
Kérdező a pasi tudja hogy van?
Csak azért kérdem mert a meg fogalmazásodból két ellentétes választ lehet kiszedni ami miatt itt egy kisebb vita kerekedik én meg kezdek el bizonytalanodni hogy jó oldalon állok e vagy sem.
"A másik kérdés, hogy ha én nem írnám alá az apasági nyilatkozatot"
Miért kellene neked alàírni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!