Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Magamat vagy a családomat...

Franciasrac kérdése:

Magamat vagy a családomat válasszam?

Figyelt kérdés

Szóval az egyetemem jövő szombaton szervez egy rendezvényt, alapvetően az egyetem a régiónk összes egyetemének fúziójából áll, és a kampuszok nagyon messze vannak egymástól, a régió két "fővárosa", ahol a legtöbb kar van, 60 km-re van egymástól, és az egyetem 450 éves fennállásának és a fúzió 10 éves évfordulójának megünneplésére azt akarták, hogy a két nagyvárosból mindenki találkozzon félúton (tehát 30 km), ahol van egy másik campus is, és reggel biciklivel menjünk, délben odaérünk, ott eszünk mindenkivel, délután sportolunk, majd este vonattal jövünk vissza.

Ez nagyon vonzónak tűnt számomra, ráadásul azt mondták, hogy tudnak kölcsönadni biciklit vagy akár tandemet is, fizetnék a vonatjegyünket és ellátnának minket étellel, ha már ott vagyunk, és a barátaim is rendelkezésre állnak, szóval tényleg nagyon nagyon jó lehet, semmit sem kell terveznem előre.

Az a helyzet, hogy holnap végzek a vizsgáimmal, és addigra elvileg már nyári szünetben leszek, és valószínűleg visszamegyek a szüleimhez. Ez azt jelenti, hogy csak ezért kéne visszajönnöm a lakásomra, és hogy még egy hétig nem látnám a szüleimet, és azt mondták, hogy ki akarják használni a nyarat, hogy láthassanak, szóval nem igazán tudom, hogy menjek-e oda, mert bár nem hiszem, hogy a szüleim csalódnának bennem, de megértem, hogy látni akarnak, mert nem jöttem vissza gyakran az év folyamán, és a húgom másképp viselkedik most, hogy ő az egyetlen gyerek otthon.

Ezért vagyok egy kicsit kétes, hogy mit is válasszak ? A családomat vagy magamat?

2022. máj. 20. 02:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/89 anonim ***** válasza:
100%

Ezen ennyit szenvedni, te jo eg 🤣

Kerdezo, mi lesz veled, ha valoban nagy donteseket kell majd hoznod? Szedd ossze magad, kulonben szopas lesz az eleted.

2022. máj. 20. 11:28
 32/89 anonim ***** válasza:
100%
Mire végigolvastam ezt a szöveget, konkrétan fejfájást kaptam :D Amennyiben ez a kérdés valós, (és ha igen, akkor nagyon meglepődnék, hogy ez egyáltalán komolyan dilemma tárgya...) nem hiszem, hogy ez az egy hét távollét a szülőktől sokat osztana-szorozna. "a húgom másképp viselkedik most, hogy ő az egyetlen gyerek otthon", ez példákkal alátámasztva mit jelent? Mindenesetre megint csak nem hiszem, hogy az ő viselkedésén is ez az 1 hét segítene/rontana.
2022. máj. 20. 11:41
 33/89 anonim ***** válasza:
100%

Jövőhét szombaton lesz a rendezvény, az még május hivatalosan nem is nyár. Valaki még nem is végzett a vizsgákkal, maradj egy hetet és menj el a programra. Utána egész nyáron június, július, augusztus lehetsz a szüleidnél és kihasználhatjátok a nyarat, hogy ott vagy.

Nem is értem, a bevezetőd szerint fontos lenne neked ez a program azért írtál róla olyan hosszan. Ha nem mész el, utána egész nyáron azon fogsz gondolkodni mi lett volna ha egy hetet még nem haza mész, milyen lett volna a rendezvény.

Ezen a kis időn nem múlik semmi. Ha még egy hétig vizagáid lennének pl. akkor se tudnál haza menni.

2022. máj. 20. 11:44
 34/89 anonim ***** válasza:
100%
25.: Nem a kérdező szüleit szidták itt az emberek, sőt, szidást sem láttam, hanem a kérdező tűnik úgy, mintha képtelen lenne leválni (olvasd a 2. hsz.-t tőle). Ez az élet rendje, a kérdést is olyan dramatikusan vezette fel, mintha Amerikába költözne egy teljes évre, a nyelvezetről (a családomat vagy magamat válasszam) már nem is beszélve. A húgát sem neki tisztje nevelni, így az pláne nem érv, hogy ő most otthon egyedül milyen. Én szülőként nem örülnék, ha a huszonéves gyerekem ennyire a szoknyámhoz akarna ragaszkodni egy ilyen rövid program esetében is...
2022. máj. 20. 11:53
 35/89 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem ilyen a felnőtt kor.Egyre kevesebbet vagy a szüleiddel.Nyilván nem azt jelenti,hogy nem talákozol velük,hanem hogy amint dolgozol már nem lesz időd.Ott lesz a saját családod.Azaz egyhét meg olyan olyan emlék lehet,amire megéri vissza emlékezni.Szerintem menj mindenképp.Ott lesz a nyár többi része is közös programokhoz
2022. máj. 20. 13:33
 36/89 anonim ***** válasza:
89%
29, miért, Mo-n hol vannak campusok, pláne olyan egyetem, ami a régió intézményeit fogja össze?
2022. máj. 20. 16:45
 37/89 anonim ***** válasza:
100%
Es ezek lesznek a jovo nagy valakijei, mert elvegeztek egy egyetemet, kozben egy ilyen csicska dontest sem kepesek 2mp alatt meghozni egyedul.
2022. máj. 20. 17:11
 38/89 anonim ***** válasza:
11%

A jövő “nagy valakijei”???😂🤣🤣 Ennyire irigykedsz?

Anyway, aki most végez a vizsgaidőszakával úgy, hogy alig kezdődött el szerinted milyen fajsúlyú szakon tanul? Most őszintén…

2022. máj. 20. 17:48
 39/89 anonim ***** válasza:
100%
38: dehogy vagyok irigy, enis egyetemre jarok. csak nevetseges hogy lassan annyit se fog erni, mint regen az erettsegi, hisz boldog boldogtalan (es eletkeptelen idiota) is lediplomazik.
2022. máj. 20. 19:48
 40/89 anonim ***** válasza:
61%
#39, azért egyetemistaként tudhatnád, hogy diploma és diploma között is lehet 6 szakadéknyi különbség.
2022. máj. 20. 20:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!