Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fel akarják cserélni a szerepe...

Fel akarják cserélni a szerepet a szüleim?

Figyelt kérdés
Édesapám még aktív dolgozó, édesanyám nyugdíjas. A házon évek óta nem csinálnak semmit. ( Egyedül annyit, hogy levágják a füvet vagy apám, ha kedve van, bütykölget valamit amiből semmi nem lesz, mert félbe hagyja és ezzel van tele a garázs és az udvar.) Úgy kell érteni, hogy több éve nem cserélték ki a vízmelegítőt a falon, mert ahhoz el kellene menni megvenni. Elmondtuk nekik hol tudnák venni. Nap mint nap elmennek az üzlet előtt! Mosogató lefolyója is több ideig él volt dugulva, addig még a férjem még nem csinálta nekik. Egyszerűen mindenben ránk várnak. Nem pénz kérdése a dolog, mert arra van minden is, hogy ide oda elmenjenek vásárolgatni, fürödni, szórakozni... De amit meg muszáj lenne, azt nem. Múltkor azért felhívták a férjem, hogy munka után menjen el hozzájuk, mert nem indul a mosógép. Amúgy se jó a kapcsolat, mert anyám sokszor velem úgy viselkedik mint egy megtűrt ember, a férjemnek meg nyalizik, pont emiatt. (Ebbe ne menjünk bele ) Megmondta a férjem, nem ér rá még este 8kor bemenni, jön haza a családjához, meg amúgy se mosógépszerelő. 2 hét után vettek egy másik gépet. Akkor apám azért hívogatta, hogy kell elindítani. Akkor megmutatta, de leállt. Hát kiderült, hogy a vízelvezető cső nem volt elég magason. Ekkor már garanciában ki tudták hívni a szerelőt. Volt egy időszak mikor velem csúnyán összetett anyám és megmondtam elég a bántásból. 1 évig nem kerestek, de a férjem igen, hisz autójukat kellett szerelni. És most is apám mikor még kicsi a baj nem, de most meg 2 naponta hivogatja, hogy meg kéne nézni a kocsit. Igen, de most mi is felújítjásban vagyunk és nincs idő rá. Anyám kimondta, hogy engem nem akart, apám miatt szült meg és hogy az én dolgom az örökség fejében hogy rendezzem őt. Feltestverem évek óta nem tartja vele a kapcsolatot.
ma 07:01
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Mi a kérdés? Nem értem egyszerűen, miért nem szereted magad annyira, hogy ne állj le ezekkel az emberekkel.
ma 07:33
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Én sem értelek. Kapcsolatot megszakítod es kesz a ferjed is.

Nem veszitek fel a telefont, letiltjátok őket mindenhonnann.

Minek csicskultok be nekik?

ma 07:58
 3/6 anonim ***** válasza:
20%
Hát nem tudom, nálunk alap, hogy kérés nélkül is megklérdezzük a szülőt, hogy menni fog egyedül vagy kell segítség... Semmi rosz nincs abban, hogy egyedül nem boldogul egy új géppel, és szól, hogy segítsetek.
ma 08:09
 4/6 anonim ***** válasza:
86%

3-as, normal kapcsolat esetén nincs benne semmi rossz.

De ahol ilyeneket mondanak a gyereknek, hogy nem is akarták, meg folyton cseszegetik, bantják, és megfelel nekik, ha egy evig nem is látjak, beszélnek vele, ott ez nem alap.

Ott az az alap, hogy ilyen bántalmazó szülőkkel, akik semmi szeretetet nem adnak, csak fájdalmat, nem tartjuk a kapcsolatot, nen mérgezzük az életünket velük.

ma 08:44
 5/6 anonim válasza:
58%

Az én anyám is az örökséggel zsarolna.

Megmondtam neki hogy többet ne keressen mert nem akarom tartani vele a kapcsolatot. Úgyis csak akkor keres ha valamit akar(pénzt így vagy úgy)

Nekem ilyen nem kell csak a negatív érzéseket erősíti meg a traumákat amiket neki és nem mellesleg apámnak köszönhetek.

ma 09:37
 6/6 anonim ***** válasza:

A férjed megmondhatja, hogy ha nem jó az autó, akkor vigyék el szerelőhöz.

Ha nem jó a mosógép, hívjanak mosógép szerelőt.

Semmit se kell nekik megcsinálni, amire van szakember. Ha meg még bunkók is veletek, akkor meg azt se, amire nincs. Oldják meg és kész. Nem is kell tartani velük a kapcsolatot.

ma 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!