Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy esti gimnáziumba akarok menni?
Sziasztok!
Jelenleg egy viszonylag jó hírű gimnáziumba járok, viszont én utálok ott lenni. Egyszerűen rühellem, és szerintem ezt a szüleim is többé-kevésbé is tisztába vannak. Viszont mindig azt mondják, hogy máshol sem lenne jobb, sőt, csak rosszabb lenne nekem.
Én viszont esti gimnáziumba szeretnék menni, de ezt még nem mondtam el nekik. Attól félek, hogy csak lehurrognának, hogy nem 17 évesnek való. Egyébként hozzáteszem, hogy az esti gimnáziumba is legalább ennyire szorgalmas lennék, és mindent kihoznék magamból.
Szóval tippek, hogyan mondjam el nekik és hogyan hyőzzem meg őket?
Mindenkinek köszönöm!☺️
“Szóval nem igaz, hogy estin nem lehet jó érettségit csinálni és nem lehet onnan egyetemre menni, ez rajtad múlik.”
Ki állított ilyet? Nem kell kiforgatni a szavakat. Az meg igenis tény, hogy sokkal rosszabb a színvonal, a diákok hozzáállása miatt legfőképp, de ezt te magad is elismerted. Igen, persze, orvosira is mehetsz estiről, csak éppen nagyon nem mindegy, mekkora erőfeszítésekkel. Akinek az épület alakjával is baja van és konkrétan jó dolgában drámázik, azt nagyon nem kéne estire küldeni, ahol minden rá van hagyva.
Mert ne haragudj, kérdező, de ez a helyzet. Jó az osztályod, szigorúak, de jók a tanáraid, jól tanulsz. Semmi okod az egész cirkuszra. Inkább megbecsülnöd kéne, hogy normális helyre kerültél és igen, teljesen igazuk van azoknak, akik azt javasolták, hogy keress fel egy pszichológust, mert magadban kell rendet tenni itt első körben. A problémákat megoldani kell vagy minimum megpróbálni megoldani, nem elmenekülni előlük. Ha meg nem csak egy szál érettségit akarsz, pláne kár elpazarolni a képességeidet (amik biztosan jók, ha erősebb helyen 4-es átlagod van) egy gyengébb helyre. De egyébként miért gondolod, hogy ha az iskolaváltást sem támogatják, akkor az estit majd fogják? Annál még a magántanulói státusznak is több értelme lenne, bár most már nem adják csak úgy, az igaz.
Hogy ha valaki nem szereti az iskolát, mert egyszerűen undorodik tőle, semmilyen pszichológus, vagy pszichoterápia nem fog segíteni, hanem csak az iskolaváltás.
Én nem akarom a kérdezőt se bíztatni, de ne küldjük már el pszichológushoz azzal, hogy az iskolája egy sz*r és váltani akar, mert nem feltétlenül az ő hibája.
A jó tanulás pedig még nem ok arra, hogy boldog legyen. A pénz sem tesz boldoggá önmagában embereket, a versenyeredmények sem, a jó tanulás sem. Attól még rosszul érezheti magát az ember az iskolájában, hogy még jól tanul. Ez a munkahelyre is ugyanúgy igaz.
Szerintem a kérdező egyébként biztosan nem jó dolgában drámázik, és biztosan próbálkozott már a problémáit megoldani. Május van, itt van már az év vége is. Kitapasztalhatta már az iskolát, és gondolom nem most tegnapelőtt jutott az eszébe, hogy neki nem jó ez az iskola. Még mindig nem akarom bíztatni semmire sem, de vannak iskolák, amik nagyon kiégetőek. Jó hírnevűek, sok versenyen idnulnak, jó tanulók járnak oda, de egyszerűen nem jó oda járni. Gondolom, ő is pont egy ilyenbe jár.
De vannak olyan emberek is, akiknek egyszerűen nem való a gimnázium, és ezzel semmi gond nincs! Lehet, a kérdező is ilyen. Jól tanul, okos, intelligens, de az ő szemilység típusához nem megy a gimnázium, és ezen nem segítenek a pszichológusok.
Azért a nappali és az esti gimnázium nagyon nem ugyanaz.
De két nappali között is sok különbség lehet.
Tudtommal, de cáfolj meg, ha nem így van, felvételinél egyáltalán nem nézik az iskola típusát, vagy konkrétan az iskolát, hanem csak az érettségi eredményét és a középiskolai jegyeket (meg a többletpontokat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!