Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy esti gimnáziumba akarok menni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg egy viszonylag jó hírű gimnáziumba járok, viszont én utálok ott lenni. Egyszerűen rühellem, és szerintem ezt a szüleim is többé-kevésbé is tisztába vannak. Viszont mindig azt mondják, hogy máshol sem lenne jobb, sőt, csak rosszabb lenne nekem.

Én viszont esti gimnáziumba szeretnék menni, de ezt még nem mondtam el nekik. Attól félek, hogy csak lehurrognának, hogy nem 17 évesnek való. Egyébként hozzáteszem, hogy az esti gimnáziumba is legalább ennyire szorgalmas lennék, és mindent kihoznék magamból.

Szóval tippek, hogyan mondjam el nekik és hogyan hyőzzem meg őket?

Mindenkinek köszönöm!☺️

2022. máj. 9. 17:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
20%
A kérdező arra játszik hogy se dolgozni, se tanulni ne keljen normálisan. Még szép hogy nem tapsolnak hozzá a szülei hogy MINDEGYIKET ellógná.
2022. máj. 10. 08:06
 32/82 A kérdező kommentje:

27-es

Nem egy évem van, hanem még három, amit már nem szeretnék itt eltölteni...

29-es

Ez nem egyházi, rendes állami iskola.

2022. máj. 10. 08:06
 33/82 anonim ***** válasza:
27%
" Az már rajta áll hogy mit csinál utána" Meg a szülein hogy tűrik a linkeskedést, tesze-toszázást a saját kárukra.
2022. máj. 10. 08:07
 34/82 anonim ***** válasza:
21%
Akkor meg mond meg az igazat a szüleidnek, hogy nem kérsz belőlük, de pénzük kéne, ezért úgy teszel mintha tanulnál.
2022. máj. 10. 08:08
 35/82 A kérdező kommentje:

31-es, én nem lógni szeretnék, hanem csak egy normálisabb iskolába szeretnék tanulni...

Hidd el, én nagyon szívesen dolgoznék már most is, ha lehetne.

De sajnálom, hogy neked az jön le ebből hogy én lógni akarok.

2022. máj. 10. 08:09
 36/82 A kérdező kommentje:

34-es, miről beszélsz?

Én nagyon szeretem a szüleimet! Én tényleg szeretnék tanulni és (ha estire megyek) pénzt gyűjteni munkával és nem lógni akarok.

2022. máj. 10. 08:13
 37/82 anonim ***** válasza:
79%
És szerinted az esti normális iskola, legalább ugyanolyan színvonalú mint a nappali oktatás.. Ha a nappalit sem bírod, az esti garantált bukás.
2022. máj. 10. 08:13
 38/82 anonim ***** válasza:
81%
Én pont az érettségi eredmény miatt döntöttem úgy pár éve, hogy az utolsó 1-2 évet estin csinálják meg a gyerekeim. Egyikük csak az utolsót évet, a másik 2 évet végzett estin. Kitűnőre érettségiztek, egyetemre mentek tovább. De ők tudtak és szerettek is otthon ,önállóan tanulni. Ha ez nem megy, ne akarj átmenni. Ott nyilván könnyebb jó jegyeket szerezni és a tananyagból isa törzsanyagra fókuszálnak. Önálló tanulásban jónak kell lenned.
2022. máj. 10. 08:29
 39/82 A kérdező kommentje:

Az önálló otthoni tanulással semmi bajom nincs, itthon még egész jól is megy.

Én az iskolát nem szeretem, de nagyon.

2022. máj. 10. 08:36
 40/82 anonim ***** válasza:
77%
Hát akkor tessék, ülj le velük, meséld el a példánkat (38 vagyok) és próbáld azt kidomborítani, hogy a jó jegyekre hajtasz, hogy biztosan sikerüljön az egyetemi felvételid. Tehát ne az legyen középpontban, hogy te a jelenlegi sulidban milyen sz4rul érzed magad.Ez az estigmi dolog nem ördögtől való, ha van eszed, pont hogy nagyon is sikeres tudsz ott lenni. Felvételinél meg mindegy, hogy honnan hozod az érettségi bizonyítványt, nincs megkülönböztetve az esti , meg a nappali gimi.
2022. máj. 10. 08:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!