Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy esti gimnáziumba akarok menni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg egy viszonylag jó hírű gimnáziumba járok, viszont én utálok ott lenni. Egyszerűen rühellem, és szerintem ezt a szüleim is többé-kevésbé is tisztába vannak. Viszont mindig azt mondják, hogy máshol sem lenne jobb, sőt, csak rosszabb lenne nekem.

Én viszont esti gimnáziumba szeretnék menni, de ezt még nem mondtam el nekik. Attól félek, hogy csak lehurrognának, hogy nem 17 évesnek való. Egyébként hozzáteszem, hogy az esti gimnáziumba is legalább ennyire szorgalmas lennék, és mindent kihoznék magamból.

Szóval tippek, hogyan mondjam el nekik és hogyan hyőzzem meg őket?

Mindenkinek köszönöm!☺️

2022. máj. 9. 17:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 anonim ***** válasza:
94%

De ha dolgozol egész nap, akkor nem lesz időd sokkal többet tanulni, ez gondolom logikus.

Egy kiadós munkanap után nem vágyik az ember a tanulásra.

2022. máj. 9. 17:58
 12/82 anonim ***** válasza:
94%
Menjél másik iskolába. De attól még nem kell estire. Mért utálod a jelenlegit, és mire alapozzák a szüleid, hogy máshol se lenne jobb?
2022. máj. 9. 18:00
 13/82 anonim ***** válasza:
68%

1.) Senki nem fog alkalmazni, egy éppen 17 éves kiskorút, mert más törvények vonatkoznak rátok, mint egy felnőttkorú munkavállalóra.

2.)Ha mégis felvesznek 8 osztállyal, azt maximum feketén és a trágyázáson, idény munkán kívül nem látok más lehetőséget.

3.) Szülői beleegyezés kell mindenféle munkavégzéshez, máskülönben a gyámhatóság kezelésbe vesz.

4.) Az elképzelésedből tisztán látszik, hogy életedben egy tisztességes munkanapot nem melóztál végig, máskülönben az iskolát szabadnapos időtöltésnek gondolnád.

16-17 évesen azért ennél komolyabb is lehetnél...

2022. máj. 9. 18:20
 14/82 anonim ***** válasza:
71%
Milyen terveik vannak a jövőben? Egyetem?
2022. máj. 9. 18:32
 15/82 anonim ***** válasza:
100%
* terveid
2022. máj. 9. 18:32
 16/82 anonim ***** válasza:
75%
Semmi keresnivalója egy gyereknek ott. Nem mellesleg látszik, hogy egy percet nem töltöttél még el egy estis tanórán. Az nagyon nem olyan, hogy oda jó jegyeket szerezni akaró, szorgalmas egyének járnak és a tanárok is sokszor ennek megfelelően állnak hozzá. A cél a többségnek a 2-es, kell az érettségi, mert különben nem veszik fel már a szalag mellé sem vagy a munkahelye írta elő, hogy most meg kell szereznie, másik részük csak a diákigazolvány miatt jár be, hogy kaphasson némi kedvezményt (estiseknek sok minden nem jár, ami a nappalisoknak igen) és egy nagyon kis szeglet az, aki tényleg tanulni is akar. Párom estire járt, tudom, miről beszélek és a mi sulinkban is volt esti tagozat. Tele volt cigánnyal, volt, hogy rendőrök jöttek ki egy óra alatt, mert összebalhéztak a kedves diákok. Nagy ünnep volt, ha 4-4 évente elballagott 8-10 ember, mert egyébként iszonyatosan magas volt a bukási arány. Mármint konkrétan pl 28 főből 26, ezt a saját szememmel láttam, mert volt elérhető statisztika.
2022. máj. 9. 19:00
 17/82 anonim ***** válasza:
100%

*4-5 évente, elírtam

Mármint ezt úgy értem, hogy 4-5 évente volt egyáltalán ballagó

2022. máj. 9. 19:02
 18/82 anonim ***** válasza:
71%

A 13. jól leírta a lehetséges szcenáriót.

Szerintem a kérdező rózsaszín álomvilágban él...

Sehová nem veszik fel dolgozni nyócelemivel...

2022. máj. 9. 19:28
 19/82 anonim ***** válasza:
17%

Anya,apa!

Nem szeretek ebbe az osztályba járni.

Úgy döntöttem ennek okán,hogy beszállok a családi kasszába és rúdtáncolni fogok éjszakai helyeken.

Vagy esetleg estin folytatom és mégse annyira tudom a család anyagi helyzetét előréb vinni...

2022. máj. 9. 19:31
 20/82 anonim ***** válasza:
92%

Egyetértek az előzőekkel.

Egyébként a kérdező egy sort sem írt arról, hogy MIÉRT utál a jelenlegi iskolájába járni. Ha azt írná, hogy bántalmazzák, gúnyolják, akkor is inkább másik iskolában kéne nappalin folytatnia.

Nyilván nem támogatnák az estit a szülők, és teljesen igazuk is lenne.

2022. máj. 9. 20:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!