Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy esti gimnáziumba akarok menni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg egy viszonylag jó hírű gimnáziumba járok, viszont én utálok ott lenni. Egyszerűen rühellem, és szerintem ezt a szüleim is többé-kevésbé is tisztába vannak. Viszont mindig azt mondják, hogy máshol sem lenne jobb, sőt, csak rosszabb lenne nekem.

Én viszont esti gimnáziumba szeretnék menni, de ezt még nem mondtam el nekik. Attól félek, hogy csak lehurrognának, hogy nem 17 évesnek való. Egyébként hozzáteszem, hogy az esti gimnáziumba is legalább ennyire szorgalmas lennék, és mindent kihoznék magamból.

Szóval tippek, hogyan mondjam el nekik és hogyan hyőzzem meg őket?

Mindenkinek köszönöm!☺️

2022. máj. 9. 17:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/82 anonim ***** válasza:
84%
38 és 40-es válasz miért lett lepontozva? Pedig igaza van. Nem a suli nevén múlik semmi. Aki akar tanulni, az bárhol tud, akár estin is. És az, hogy a felvételi pontszámokat így könnyebb emelni, az biztos.
2022. máj. 10. 14:14
 42/82 anonim ***** válasza:
100%

#25: de konkrétan mitől nem érzed jól magadat????

Általános suliban tök jól voltál - itt meg rosszul?

Vagy miért hagynál ott csapot-papot?

2022. máj. 10. 14:30
 43/82 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen 38-as/40-es, ezzel megpróbálom!☺️

42-es, nekem egyrészt nagyon rideg az iskola, az épület, a tanárok, a közösség, minden és szerintem nem is teljesítek eléggé jól (kb. 4,0-4,2-es az átlagom). Másrészt nagyon nincsenek is emberek, akikkel el tudnék lenni, bár sok mindenkivel eléggé jól kijövök, de nem tudok barátságokat sem kötni.

2022. máj. 10. 15:35
 44/82 A kérdező kommentje:
Egyébként az általános iskola így visszagondolva nekem egy leányálom volt:D, sokkal jobb volt ott minden.:/
2022. máj. 10. 15:36
 45/82 anonim ***** válasza:
97%
Általánosban voltak barátaid? Egy pszichológus kéne neked, aki rásegít arra, hogy mélyebb kapcsolatokat tudj létesíteni. És folyamatosan rágd a szüleid fülét az iskolaváltásról, nem esti irányba, felnőttek közé, hanem a kortársaid közé. Nem kell 4 évig szenvedni. Nem a tanulmányi eredménnyel kell érvelni, hanem azzal, hogy rosszul érzed magad. Ebbe egyetlen szülőnek nem szabad belenyugodnia. A 4-es átlagoddal legyél elégedett, minek kéne jobb? Majd a két felvételi tárgyra ráhajtasz a végén.
2022. máj. 10. 16:08
 46/82 A kérdező kommentje:

Mindig is zárkózottabb típus voltam, de van egy-két barátom általánosból.

Lehet, hogy tényleg igazad/igazatok van és maradnom kellene nappalira, de sajnos a környékben nincs olyan iskola, ami jobb lenne (szüleim szerint a 3 legközelebbi gimiben sok a drogos és csak rosszabb, szakmatanuláshoz pedig bizonytalan vagyok...lehet hogy szakmát kéne tanulnom?)

2022. máj. 10. 16:19
 47/82 anonim ***** válasza:
100%
A szüleid honnan a fenéből vélik gondolni, hogy drogoznak a gimiben, ráadásul mindjárt 3-ban, és ez az egy, amiben nem? Ez azért kevéssé valószínű! Mellesleg mi bajod lenne neked attól, hogy mások tegyük fel, drogoznak? Az nem úgy néz ki, hogy fetrengő őrülteken át taposva kéne bemenned az osztályterembe! Érdeklődj utána, akár itt a gyakorin is, hogy milyen a másik 3 iskola. A szakmatanulást nem javaslom, az 5 éves, és ráadásul mi van, ha nem jön be.
2022. máj. 10. 16:23
 48/82 A kérdező kommentje:

Nem tudom, de egyébként ebben az iskolában is megy ez, szóval nem is értem. De én is már bizonytalan vagyok, hogy bejönne-e a három másik gimi.

De szerintem azért megérdeklődöm ezeket is.

Egyébként gondolkoztam a szakképző iskolán is, de ha érettségit is szeretnék, az is úgy 5 éves.

Mindegy, egyébként ezeken a lehetőségeken is rengeteget agyaltam és többre nem jutottam:/

2022. máj. 10. 16:36
 49/82 anonim ***** válasza:
73%
És hogy éreznéd magad tiniként az esti gimnázium családos, anyányi asszonyai és apányi apukái között, hm? Azt meg azért hagynád ott. Amilyen irányba most elindulnál, mert "nem teszik a rideg épület", az esélyes egy le sem érettségiző, finnyás gyerek segédmunkás pályára való kificamodására. Nincs valódi okod az iskolaváltásra, kényeskedsz.
2022. máj. 10. 16:37
 50/82 anonim ***** válasza:
89%
Jóképességű gyerekként ne menj el szakgimnáziumba, mert onnan csak igen nehezítetten tudsz továbbtanulni. Nem tudhatod, hogy a többi 3 bejönne-e, azért kell utánaérdeklődni. Volt osztálytársaidtól, volt tanáraidtól is, nekik is vannak információik.
2022. máj. 10. 16:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!