Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy esti gimnáziumba akarok menni?
Sziasztok!
Jelenleg egy viszonylag jó hírű gimnáziumba járok, viszont én utálok ott lenni. Egyszerűen rühellem, és szerintem ezt a szüleim is többé-kevésbé is tisztába vannak. Viszont mindig azt mondják, hogy máshol sem lenne jobb, sőt, csak rosszabb lenne nekem.
Én viszont esti gimnáziumba szeretnék menni, de ezt még nem mondtam el nekik. Attól félek, hogy csak lehurrognának, hogy nem 17 évesnek való. Egyébként hozzáteszem, hogy az esti gimnáziumba is legalább ennyire szorgalmas lennék, és mindent kihoznék magamból.
Szóval tippek, hogyan mondjam el nekik és hogyan hyőzzem meg őket?
Mindenkinek köszönöm!☺️
Hogyne, ugyanazt az érettségit..,,
ahogy fentebb írta valaki, oda a többség nem a jó jegyekért jár, és nem is nagy a végzési arány. Ha valami csoda folytán mégis sikerül neki heti 40 órás munka mellett jó jegyekkel elvégezni, akkor meg már kedve nem lesz továbbtanulni (pl szakmát vagy egyetemet), egy szál érettségivel, meg aztán olyan fæsza munkalehetőségei vannak….
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Az a helyzez, hogy nem bántalmaznak, nem szekálnak az iskolába, nem is ezzel van a bajom az iskolával, hanem azzal, hogy egyszerűen nem érzem jól magamat.
Nem teljesítek jól (bár a szüleim szerint igen), nincsenek barátaim, nagyon nehéz is a sok tanulni valóval, és az iskola is úgy néz ki, mint egy börtönt (de komolyan, én ilyen iskolát még nem is nagyon láttam). Egyáltalán nem való nekem.
Sajnos a többi iskoláról a szüleim azt mondják, hogy nem jó (mondjuk igazuk is van ebben), szerintük ez a legjobb, ahová én most járok.
Meg már nekem sincs kedvem azokhoz az iskolákhoz, ami szóba kerülhetne. Szakmát sem szeretnék tanulni.
Tehát ez is ki van lőve.
Munkának pedig olyan diákmunkát keresnék, ahol én is dolgozhatok, ezt is meg lehet oldani. De legrosszabb esetben is, 18 évesen szerintem betanított munkásként sok helyre felvennének.
Tudom, abban is igazatok van, hogy az esti iskola sem egy nagyon jó hely, értem.
De nagyon más választásom nincs sajna. Én ezt az iskolát nagyon nem bírom, higyjétek el. Másik nappalis iskola meg nincsen nagyon, ami a szüleimnek is tetszene, meg hát nekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!