Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy esti gimnáziumba akarok menni?
Sziasztok!
Jelenleg egy viszonylag jó hírű gimnáziumba járok, viszont én utálok ott lenni. Egyszerűen rühellem, és szerintem ezt a szüleim is többé-kevésbé is tisztába vannak. Viszont mindig azt mondják, hogy máshol sem lenne jobb, sőt, csak rosszabb lenne nekem.
Én viszont esti gimnáziumba szeretnék menni, de ezt még nem mondtam el nekik. Attól félek, hogy csak lehurrognának, hogy nem 17 évesnek való. Egyébként hozzáteszem, hogy az esti gimnáziumba is legalább ennyire szorgalmas lennék, és mindent kihoznék magamból.
Szóval tippek, hogyan mondjam el nekik és hogyan hyőzzem meg őket?
Mindenkinek köszönöm!☺️
Igazad van, csak olyan végeláthatatlan mókuskeréknek tűnik ez az iskola, hogy borzasztó. Az általános nem ilyen volt,ott is ugyanúgy kellett tanulni, de nem volt ilyen mókuskerék.De lehet, hogy ezt csak én látom rosszul.
Engem mondig is rosszul érintett, ha lecseszett akárki is, de már igyekezek ezzel nem foglalkozni.
Szerintem jönnének, csak nem vagyunk annyira szoros barátságban.
Sőt, inkább csak haverok vagyunk, de lehet hogy ez változik még igyekezek is.
Tudod mi lesz a mókuskerék? Amikor a saját magad kenyerét kell megkeresned napról napra és fizetned a számlákat hónapról hónapra, éveken át.
Ha kilépsz a rózsaszín ködből, úgy pofoz le az élet, hogy azt sem tudod merre állsz arccal.
Igen, igyekezek is ezekben.
Hát köszönöm hogy foglalkoztál vagy is hat foglalkoztatok velem😅
minden esetre még sokat kell gondolkoznom úgy mindenen, de köszönöm a tanácsokat:)
Ismerős, én is ilyen helyzetben vagyok, de ezt szerintem minden olyan gimnazista átéli, aki elit gimibe jár. Ezért nem kell sulit váltani, inkább örülj hogy ott tanulhatsz! Ha nagyon stresszes vagy, menj el az iskolapszihológushoz! Egyébként milyenek a jegyeid?
Nem értem, miért is lenne a kérdező lelki beteg, amiatt mert nem bírja az iskolát?
Miért kell pszichológushoz küldeni, csak azért mert nem érzi jól magát az iskolában? Én ezt komolyan nem tudom megérteni.
Kérdező! Ne hallgass azokra, akik így neked estek itt!
Ha úgy érzed, hogy kell neked pszichológus, akkor menj, de ne amiatt menj, mert nem akarsz oda járni, ahová jársz.
"Amikor a saját magad kenyerét kell megkeresned napról napra és fizetned a számlákat hónapról hónapra, éveken át."
Azért ha az ember nem gyárban dolgozik, akkor nem ennyire rossz az élet, ne a saját kis életedből indulj ki.
Én egy évig estire jártam 12.-ben, 18-19 évesen. Persze gondolom iskolafüggő is, de nekem egyáltalán nem voltak rossz tapasztalataim.
Igaz, hogy lazábban veszik a dolgokat (bár 18 év alattiaknál nem tudom hogy van), elnézik a hiányzást, lazábbak az elvárások, de a tananyag ugyanaz és a tanárok a középszintű érettségi követelményeinek megfelelő tananyagot leadják. Hogy abból te mennyit tanulsz meg és mennyire veszed komolyan, az rajtad múlik. Igaz, hogy a többség nem a kitűnőre és a jó bizonyítványra hajt, nem akarnak egyetemre menni, de azért van erre is példa. A tanárok vegyesek, vannak, akik unalmasabban tanítanak, de nekem volt egy nagyon jó tanárom is, aki tök jól felkészített minket az érettségire is. Ha emeltet akarsz tenni, annyi, hogy nincs fakultáció, neked kell megoldanod a plusz felkészülést egyedül, tanárral vagy érettségi felkészítőn. Az is előnyös, hogy jobban tudsz koncentrálni az érettségi tárgyakra, mert inkább azokon van a hangsúly. Vannak más tárgyak is, de kevesebb az óraszám és sokszor beadandókat kell csinálni, azokat osztályozzák.
Szóval nem igaz, hogy estin nem lehet jó érettségit csinálni és nem lehet onnan egyetemre menni, ez rajtad múlik. Mindenki ugyanazt az érettségit írja, az estisek is. Annak ellenére, hogy estire jártam, jó tanuló voltam, sikeresen, jó eredményekkel leérettségiztem és 2 emeltet tettem.
Viszont diákmunkára tényleg nem mehetsz esti tagozatosként.
68.
"Azért ha az ember nem gyárban dolgozik, akkor nem ennyire rossz az élet, ne a saját kis életedből indulj ki."
Én nem a magaméból indulok ki, hanem a kérdezőből.
Szakmát tanulni nem akar, továbbtanulni szintén nem. Így nehéz jó munkára szert tenni, más választása nem igazán marad. Olvasd csak vissza.
Ha majd mégis tanulna tovább, mert hát valaki felhozta, úgy az esti érettségivel úgy eltaknyol az egyetemen, hogy öröm lesz nézni. Egyetemet végeztem, szóval nem a levegőbe beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!